joker Opublikowano 8 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2013 Jeśli ktoś dysponuje kółkami łącznikowymi tej firmy w małych rozmiarach 3,5, 4,0, 4,5 to czy mógłby podać grubość drutu z jakiego są one zrobione? Producent podaje bardzo dużą wytrzymałość jak na tak nieduże kółka.Jakieś dodatkowe opinie też by się przydały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Stanek Opublikowano 8 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2013 Mam założone na sporej ilości blaszek P.N. Bardzo mocne, trudno rozewrzeć by nałożyć na wahadło, precyzyjnie wykonane i po całym sezonie zero nalotów na chromie. A z tym bywało różnie u innych producentów. Są drogie, więc zakładam tylko na selektywne wahadła. Świetne są też agrafki - polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joker Opublikowano 9 Października 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2013 Dzięki Andrzeju. To bardzo dobra informacja w temacie jakości. Czy masz może możliwość złapania suwmiarką średnic drutów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Stanek Opublikowano 9 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2013 Jakieś dodatkowe opinie też by się przydały Info było ogólne pod Twoją drugą część pytania. Co do szczegółów to używam kółek średnicy 7 mm przy grubości 1 mm - drut. Akurat takie potrzebuję pod swoje duże wahadła do trola. Reszta tak jak pisałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joker Opublikowano 9 Października 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2013 Rozumiem i dziękuję. Jakiż oni tajemniczy drut używają, że 1mm na kółku 7,4mm ma podobno 172 lbs Kółka Stonfo o wytrzymałości 50kg i podobnej średnicy są z dwa razy grubszego drutu. Wyglądają jakby służyły do mocowania łańcucha dla krów na łące Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Stanek Opublikowano 9 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2013 Nie wiem jak z mocą, próba rozwarcia by nałożyć na wahadło była dosyć trudna, wręcz siłowa. Kółko mocno sprężynuje po rozsunięciu kilka razy wystrzeliło na pokój i musiałem szukać na czworaka... Gdyby tylko cena była bardziej przystępna - mówi się trudno. Mogę tylko polecić. Jako alternatywę używam Mustad, mocne i zdecydowanie tańsze choć i tak mocno poszybowały do góry. Pierwsze dostawy kupowałem po 4,00 zł za paczkę (10 szt.) wczoraj za te same zapłaciłem 7,60 złotego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joker Opublikowano 9 Października 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2013 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi