drozdo Opublikowano 12 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2013 (edytowane) Panowie, UC zatrzymał mi paczkę z morrumkiem 1601 z japonii. PRzesyłka była jako gift a w srodku była faktura na 170$. Calosc z wysyłka kosztowała mnie 195$ (172$ młynek +22$ poczta). Teraz przyszło mi pismo ze chca fakture lub jakis dowód za ile to kupiłem. Wystarczy im tylko screen z mojego konta ebay ?? A teraz pytanie, wiem ze paczka została otworzona i kołowrotek był oglądany, co w przypadku gdy zostanie żle zapakowany i przyjdzie do mnie uszkodzony ??? Lub zostanie uszkodzony podczas kontroli ??? Edytowane 12 Listopada 2013 przez drozdo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek_W Opublikowano 12 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2013 (edytowane) Dołącz ten świstek z ebaya. Nie baw się w gify. To już nie to co kiedyś. Normalnie miałbyś deklarację celną z wartością, przyklejoną na wierzchu do paczki i nikt by przesyłki nie rozbebeszył. Jak paczkę masz ubezpieczoną, to w przypadku wtopy spisz z listonoszem/ kurierem stosowne papiery. Edytowane 12 Listopada 2013 przez Krzysiek_W Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pickerel Opublikowano 18 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2013 Ostatnio odebrałem wysłaną za pośrednictwem EMS przesyłkę z Japonii o deklarowanej wartości 12000 yen, około 125 $. Byłem święcie przekonany że mnie UC opodatkuje a tu nic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manniek66 Opublikowano 18 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2013 Koledzy , a przy wysyłce prywatnej z usa.Jaką formęnajlepiej wybrać żeby było tanio i bezpieczine Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drozdo Opublikowano 18 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2013 kurde a mi zatrzymali druga pczakę o deklarowanej wartosci 65 $ :/ to juz drugi raz w tym tygodniu. Pytaja mnie o fakture a ja takiej nie mam i nawet nie chce miec. Slep zadeklarowal wartosc i tyle. :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manniek66 Opublikowano 18 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2013 Sprawa już załtwiona , na początku marca znajomy będzie wracał z USA to mi przywiezie młynek - w sumie to nawet lepiej , poczekam jak rozwinie się sytuacja z tatulką er Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 19 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2013 Panowie, nie życzę tu sobie publikacji żadnych instruktaży służących łamaniu prawa, obchodzeniu przepisów podatkowych etc. Publikacja takich treści stanowi naruszenie regulaminu portalu i będzie karana. Forum jest czytane również przez przedstawicieli organów karno-skarbowych (zapewniam) jeżeli chcecie mieć problemy to na własny rachunek, ale portalu proszę do tego nie używać ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek_W Opublikowano 6 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2014 Od jakiegoś czasu część sprzedawców weszło w ten durnowaty program gdzie naliczają "imort charges". Do tej pory skutecznie unikałem tego gówna, ale teraz akurat muszę zamówić coś, co akurat jest w ilości małej i sprzedaż jest tylko z dodatkową dopłatą "imort charges". Czy ktoś używał już tego? Z czym to się? Jak mi urząd celny wyśle list o deklarację wartości, to jak dalej wygląda sytuacja. Druga sprawa, co jeśli nie dostanę opłat w PL? Jak wtedy dochodzić zwrotu od ebay? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pickerel Opublikowano 6 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2014 Ja bym się próbował dogadać ze sprzedającym żeby naliczanie cła, podatku ..itp jednak pozostawił urzędowi celnemu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 6 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2014 Mnie też to sie na EBayu nie podoba. I chyba nie ma sposobu aby to ominąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek_W Opublikowano 6 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2014 Rzecz w tym, że nie da się tego chyba obejść. Gość ma na sprzedaż ileś sztuk przedmiotu i opłata naliczana jest z automatu, bo tak jest ustawione. Musiałby specjalnie osobną sprzedaż otworzyć, bez tego i musiałby się zgodzić w ogóle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mekamil Opublikowano 6 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2014 Jak zapłacisz opłaty celne przez eBay to w PL już nic więcej Ci nie doliczą. I opłaty są naliczane od kwoty, od której teoretycznie powinny być naliczane (45$ z wysyłką czy coś koło tego).Mi się to podoba, bo i tak zawsze mnie clą, a tak przynajmniej nie muszę wysyłać dokumentów do Warszawy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek_W Opublikowano 6 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2014 OK. Dzięki. Akurat moja sprawa przekracza $45. No nic. Jak mus to mus. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krolik1994 Opublikowano 1 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2016 Witam ,Szukam osoby, która ma konto na ebayu i wystawiała tam jakieś przedmioty - najlepiej z okolic Warszawy .Mam kilka pytań . Proszę o kontakt na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 1 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2016 co chcesz wiedzieć ? choć do W-wy to 85km Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi