Skocz do zawartości

Spinning 2.4m, 20-50g, typu "travel"

hlehle

Rekomendowane odpowiedzi

Hejka,

Macie jakieś doświadczenia z kijami tego typu? Coś możecie polecić?

Ciężar wyrzutu w tych okolicach, czyli jakieś MH.

Dla mnie to będzie taki trochę cięższy uniwersal (mam już lekki :D ) na szybkie łowienie podczas wyjazdów.

Mam na oku coś takiego:

http://www.obiettivosport.it/mostra_prodotto.php?nome=Galaxy

Niestety nic nie wiem o tej firmie. Jest to jakaś wersja Colmica dla ubogich. Kijek miałem w ręce i ani mnie nie powalił na kolana ani nie odstraszył :D

Zapomnij o tej wędce, kij bez akcji, łowiłem nim w Ire przez rok.

Tpe, czyli jednak daleko mu do Beast Mastera STC? Myślałem, że może to jakiś substytut.

Trzeba będzie jakiś maraton po sklepach zrobić i pomachać kijkami. Tyle, że mało travellerków w Polsce się spotyka...

hlehle powie Ci że szybko nie znajdziesz,ja nie miałem limitu cenowego na trawelka i też nie znalałem tego czego szykałem,wiesz jest takze najlepiej sprawdzić przed zakupem,ale jest Cięzko bo większość tych kijów jest tylko na papierze,i żeby sie przekonać czy bedzie Ci pasował musisz wybulić kasę.

z gotowców są podobne G.Loomisy Escape ale cena juz trochę okolo 350$, ja sam ostatnio zdecydowałem sie na shikari ale cena samego blanku to ponad 500zł :wacko:

jest jeszcze opcjia 3cz 2,6m Lamiglas 25lb mocy ale on jest opisamy jako medium nie jako fast. wyjściem może być tez kupno blanku Tidemastera St.Croixa i ubranie go.

Sam sie nad tym zastanawiam jako zapasowy kij do 21gramowego shikari. pozatym Tidemaster jest najbliżej twoich oczekiwań czyli ma 230cm dł jest bardzo szybki i moc i Cw są jakich szukasz.

Faktycznie nie jest łatwo, ale perełki się zdarzają. Jestem w posiadaniu Mikado Crystal Line Travel Spin (2.7m, 5-17g). Koszt to jakieś 120 zł, a wędka jak dla mnie bardzo udana. Malutka po złożeniu, a mimo tego ma fajną akcję.

http://www.mikado.cz/wedka.php?r=5&p=3&id=184

Najbardziej bym się skłaniał ku Beast Masterowi STC, ale niestety faktycznie praktycznie niedostępny :(

jesta taki sklep niemiecki w którym wysyłaja do polski bezproblemowo ,po przelewie bankowym a więc nie musisz nawet mieć karty kredytowej :D sprawdziłem to osobiście

w polsce nie kupisz BM bo importer ich nie zamowia juz od 2 lat

http://www.fishingtackle24.de/index.php?cName=TravelRods-Fre shwaterRods

• 2 tygodnie później...

No i z powodu pustek na rynku (podobno taki okres) oraz przyspieszenia mojego wyjazdu zakupiłem to co było dostępne, czyli Konger Maxim Travel Spin - 2.7m, 15-40g.

Dość sztywna pała, ale ogólnie akcja może być. Wykonanie średnie. Przelotki jakieś dziwne i słabo rozmieszczone. Chociaż za tą kasę i na szybko może być. Kupiłem jeszcze walizkę, aby to upchnąć wszystko i mogę już łowić.

Pierwszy dzień na zero, ale drugiego dwie rybki (trotki) kijek przetestowały :D Może nie leży jakoś super w ręku, ale fartowny jest, a to się liczy B)

Znam dośc dobrze tego shimanowskiego trawelka bolek okolo 4kg niezrobił na nim zadnego wrażenia,kijek dość sztywny ale szybkośc raczej medium.

5 kawałkowy cięzko złozyć na połowę.

plus to napewno krutki skład i dobra mocna tuba.

Exage są lrzejsze ale bardziej podatne na udary niż Beast Mastery miałem obydwa.

ale BM do 40 gram to juz naprawde kawł Pały tylko nie ten nowy AX tylko ten stary,do dostania jeszcze w niektórych sklepach.