Skocz do zawartości
  • 0

Awaryjność HDS Gen 2 Touch

Paprykarz

Pytanie

Mam pytanie do szanownych użytkowników HDSów Gen 2 Touch dotyczące ich awaryjności.
W okresie ostatnich trzech miesięcy już drugi mój znajomy ma problem z ekranem dotykowym takiego urządzenia (obydwa z 7 calowym ekranem). Ekran absolutnie nie reaguje na dotyk. Nie pomógł ani miękki ani twardy reset. Urządzenia nie spadły ani nie były uderzone. Ekrany sa czyste.  Czy koledzy mieli jakieś problemy z takimi urządzeniami ? HDSy pierwszej generacji często się zawieszały szczególnie podczas uruchamiania, czy Touchach ten problem także występuje. Może jest jakiś patent który umożliwia uruchomienie takiego urządzenia. Ekran "właściwy" wyświetla wszystko prawidłowo. Będę wdzięczny za wszelkie sugestie i informacje

5 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Witam Wszystkich,

jest to mój pierwszy wpis na tym forum, więc moment dla mnie bardzo ważny...

Na wstępie pozdrawiam całą wędkarską brać i wszystkich tych, którzy każdą, wolną chwilę wykorzystają po to aby wybrać się na rybki...

Teraz przejdźmy do rzeczy...

Jestem zainteresowany zakupem toucha7 i wymianą poczciwego hds5 gen1, który nota bene nigdy mi się nie zawiesił( nawet podczas obsługi map navinics ).

Sprzęt na pierwszy rzut oka genialny. Wbudowany Structure Scan itd... ALE!

Jak jest z obsługą dotykową podczas deszczu i mrozu?

Jak ogólnie się to obsługuje w porównaniu do starych Lowranców z gumowymi przyciskami?

Jeżeli chodzi o błędy o których wspominasz Paprykarz to może jest to wina softwearu a nie samego urządzenia.

Firma powinna niebawem, o ile jeszcze tego nie zrobiła wypuścić update oprogramowania i może wtedy błędy znikną...

Jakiś czas temu rozmawiałem z facetem od dystrybutora tego sprzętu i powiedział, że temat jeszcze za świeży, aby coś można było powieieć...

Koledzy, wchodzimy w erę smartphoneów, tabletów i innych urządzeń z ekranami dotykowymi. Może przyszedł czas na rewolucję i w Naszych starych, NIEZAWODNYCH echosondach z gumowymi guziczkami??? Z tego co się orientuję to urządzeń dotykowych nie da się obsłużyć w rękawiczkach...

Skostniałymi palcami na ulewie przy 2st C lub na lodzie, nie

osiągnę takiej motoryki w palcach, jak w domu grając we fruit ninja na ipadzie ;) . Wiadomo że czasami musimy szybko obsłużyć urządzenie w każdych warunkach i czy na pewno pomysł z dotykowym wyświetlaczem okaże się lepszy od gumowych guziczków( w dodatku w moim hdsie są podświetlone i wyglądają zajebiście :D )

Czekam na opinie posiadaczy tych cacek i zachęcam do dyskusji...

P.S. Ja wolę Lowranca ;)

Pozdrawiam

• 0

Mam pytanie do szanownych użytkowników HDSów Gen 2 Touch dotyczące ich awaryjności.

W okresie ostatnich trzech miesięcy już drugi mój znajomy ma problem z ekranem dotykowym takiego urządzenia (obydwa z 7 calowym ekranem). Ekran absolutnie nie reaguje na dotyk. Nie pomógł ani miękki ani twardy reset. Urządzenia nie spadły ani nie były uderzone. Ekrany sa czyste.  Czy koledzy mieli jakieś problemy z takimi urządzeniami ? HDSy pierwszej generacji często się zawieszały szczególnie podczas uruchamiania, czy Touchach ten problem także występuje. Może jest jakiś patent który umożliwia uruchomienie takiego urządzenia. Ekran "właściwy" wyświetla wszystko prawidłowo. Będę wdzięczny za wszelkie sugestie i informacje

A czy była przeprowadzona w tych wyświetlaczach kalibracja ekranu??