Pablos Opublikowano 8 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2008 http://www.plat.co.jp/shop/catalog/advanced_search_result.ph p?keywords=metanium&x=0&y=0 Tylko nie widze rozetki na tej lekkiej szpuli do MMg...?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peresada Opublikowano 8 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2008 peresada gdzie ty wyczaiłes szpulke do poczcoiwego XT? bo do MG znalazłem ale do XT?nie czaje gdzie http://www.plat.co.jp/shop/catalog/product_info.php?products _id=5384&osCsid=e1dd71070067d7f8a3164753406c9a13pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peresada Opublikowano 8 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2008 Peresada - ta szpulka od yumeyki to już testowana jest kilka miesięcy Obecnie Friko ją męczy na Antaresie AR. Fajna zabawka się zrobiła z tego multika po zmianie szpulki.witam!piszesz dokładnie o tej szpuli ( niebieska bez rozetki ) która jest na placie? czy może o takiej złotej - dedykowanej do ar? pytam ponieważ nigdzie wcześniej nie widziałem takowej.myślałem że to może jakaś nowość.pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 9 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2008 O tej niebieskiej szpuli, bez rozetki. Rozetke zdjąłem ze szpuli od AR. Myślałem nad zastosowaniem magnetyka, wg instrukcji jaką jakiś czas temu wyszperał na Tackle Tour @bujo, ale w końcu pracuje na centrifugalu. Żeby zdobyć w tej sytuacji rozetke do ogołoconej szpuli od Antka trzeba było trochę pogłówkować <_< ale się udało.Reasumując, żadna nowość - tylko dostępność się poprawiła.W szpulce fajne jest to że nie dość że jest lekka, to jeszcze płytka - czyli dodatkowo mniej ją obciąża nawinięta linka. Średnica zewnętrzna taka jak w MG czy AR, a więc nie ma strat na odległosciach. Jak ktoś chce stosunkowo łatwo, i stosunkowo daleko, rzucać mniejszymi przynetami, jest to na pewno ciekawy pomysł. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 9 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2008 Reasumując, żadna nowość - tylko dostępność się poprawiła. Szpulki były opisywane przeze mnie jakiś rok temu na forum ( http://www.jerkbait.pl/forum/index.php?t=msg&&th=235 0&goto=38957#msg_38957). Jest ich w zasadzie kilka. Ja kupowałem 2 sztuki przez MephistoFishing w zeszłym roku (z 8 miesięcy temu) bo nie mogłem samemu ich namierzyć. Szpulki sprawdzone zarówno w Antaresie AR jak i w Metanium Mg na boleniach. Rzeczywiście poprawiają właściwości multiplikatora. PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pirania74 Opublikowano 9 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2008 Skoro mowa o płytkiej szpulce do Mg7, kieruję pytanie do @MefistoFishing - da radę taką sprowadzić i w jakiej cenie? Jestem zainteresowany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 9 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2008 Na priv proszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peresada Opublikowano 9 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2008 wielkie dzięki za wyjaśnienia - @friko nie podesłał byś ewentualnie linku do linku do tego magnetyka?pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 9 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2008 Tutaj kolega @iangler przedstawia swój patent: http://www.tackletour.net/T3Forum/viewtopic.php?t=23263& highlight=yumeya+spool Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peresada Opublikowano 9 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2008 wielkie dzięki - proste i skuteczne. magnetyk od avail, szpulka od yumeya ja osobiście przy lekkim łowieniu wolę magnetyk.fajne że można to połączyć.pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi