Skocz do zawartości

Shimano Metanium MG czy moze inny na poczatek?

Tomek_N

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 84
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Peresada - ta szpulka od yumeyki to już testowana jest kilka miesięcy :D Obecnie Friko ją męczy na Antaresie AR. Fajna zabawka się zrobiła z tego multika po zmianie szpulki.

witam!

piszesz dokładnie o tej szpuli ( niebieska bez rozetki ) która jest na placie?

czy może o takiej złotej - dedykowanej do ar?

pytam ponieważ nigdzie wcześniej nie widziałem takowej.

myślałem że to może jakaś nowość.

pozdrawiam!

O tej niebieskiej szpuli, bez rozetki. Rozetke zdjąłem ze szpuli od AR. Myślałem nad zastosowaniem magnetyka, wg instrukcji jaką jakiś czas temu wyszperał na Tackle Tour @bujo, ale w końcu pracuje na centrifugalu. Żeby zdobyć w tej sytuacji rozetke do ogołoconej szpuli od Antka trzeba było trochę pogłówkować <_< ale się udało.

Reasumując, żadna nowość - tylko dostępność się poprawiła.

W szpulce fajne jest to że nie dość że jest lekka, to jeszcze płytka - czyli dodatkowo mniej ją obciąża nawinięta linka. Średnica zewnętrzna taka jak w MG czy AR, a więc nie ma strat na odległosciach. Jak ktoś chce stosunkowo łatwo, i stosunkowo daleko, rzucać mniejszymi przynetami, jest to na pewno ciekawy pomysł.

Pozdrawiam

Reasumując, żadna nowość - tylko dostępność się poprawiła.

Szpulki były opisywane przeze mnie jakiś rok temu na forum ( http://www.jerkbait.pl/forum/index.php?t=msg&&th=235 0&goto=38957#msg_38957). Jest ich w zasadzie kilka. Ja kupowałem 2 sztuki przez MephistoFishing w zeszłym roku (z 8 miesięcy temu) bo nie mogłem samemu ich namierzyć. Szpulki sprawdzone zarówno w Antaresie AR jak i w Metanium Mg na boleniach. Rzeczywiście poprawiają właściwości multiplikatora.

Pozdrawiam

Remek