Qh_ Opublikowano 27 Września 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2024 Hehehe No jak jest guma musi być opad. Bez gumy za to wzwód jest. Przepraszam nie mogłem sie powstrzymać. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darek_W Opublikowano 27 Września 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2024 Dzięki że to Ty już miałem napisanego posta w podobnym tonie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 27 Września 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2024 Hehehe No jak jest guma musi być opad. Bez gumy za to wzwód jest. Przepraszam nie mogłem sie powstrzymać. Miewasz niecne przemyślenia???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lepton Opublikowano 27 Września 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2024 (edytowane) Nie aż tyle Darku. Niemniej kijki niedoceniane w kraju, gdzie "opad", to podstawaPs.No ale kto teraz łowi zębate wahadłem, obrotówką? No jeszcze czasem wobler "chodzi". Guma...... Kiedyś w moim arsenale był to podstawowy kijek na pstrąga i "letnią" głowacicę. Może jeszcze kiedyś wrócą na moje łowiska pstrągi w stosownym rozmiarze, tj. nie uciekające przed Meppsem w rozmiarze 3+ ( do czego ta wędka była stworzona). Edytowane 27 Września 2024 przez Lepton 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Areck Opublikowano 27 Września 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2024 Dla mnie podstawowy i dożywotni kij na szczupaka na lekko lub jak kto woli po polsku czyli gumy do 15 cm lekko zbrojone, przede wszystkim wahadło, obrotówka 4/5 ( o ile mi się nie zmieni kiedyś ) to Legend Glass. Uwielbiam ten kij. Czuły, dynamiczny i jednocześnie praca pod rybą marzenie. Czasami na siłę zabieram na bolki z sentymentu do tego kija - też działa. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Proton Opublikowano 28 Września 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2024 Ktoś posiada svartzonker downsizer? Aktualnie w plecionce jest za 320zl. Czy to nie jest kij z tych w których szczytówka jak i sam kij jest dość gruby? Jak realnie wypada ten w gramaturze wyrzutu 30-90? Szukam kija dość budżetowego i jak najbardziej uniwersalnego na szczupaka do większych gum woblerow i różnego typu blach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Olsztyn Opublikowano 28 Września 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2024 Nazwa przywodzi kij do trollingu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemofight Opublikowano 30 Września 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2024 Dla mnie podstawowy i dożywotni kij na szczupaka na lekko lub jak kto woli po polsku czyli gumy do 15 cm lekko zbrojone, przede wszystkim wahadło, obrotówka 4/5 ( o ile mi się nie zmieni kiedyś ) to Legend Glass. Uwielbiam ten kij. Czuły, dynamiczny i jednocześnie praca pod rybą marzenie. Czasami na siłę zabieram na bolki z sentymentu do tego kija - też działa. Czy możesz napisać coś więcej o tym spiningu ? Jaki to dokładnie model ? Realne cw. ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darek_W Opublikowano 30 Września 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2024 Ktoś posiada svartzonker downsizer? Aktualnie w plecionce jest za 320zl.Czy to nie jest kij z tych w których szczytówka jak i sam kij jest dość gruby?Jak realnie wypada ten w gramaturze wyrzutu 30-90?Szukam kija dość budżetowego i jak najbardziej uniwersalnego na szczupaka do większych gum woblerow i różnego typu blach.Choć nie używam casta i do SG4 2,59 30-80 mam Daiwę BG4000 to powiem że po całodniowym łowieniu mam zawsze pozdzierane palce od plecionki (nawet się zastanawiałem nad takimi nakładkami na palec które znalazłem na Ali) i wydaje mi się że jednak do takich przynęt na grube łowienie do 90g lepiej sprawdzi się cast. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 1 Października 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2024 Oczywiście, cast. Spin będzie udręką. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BartasL2 Opublikowano 14 Października 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2024 Witam, Panie i Panowie potrzebuję pomocy w doborze wędki na szczupaki z brzegu. Przynęty jakie stosuje to żelastwo wszelkiej maści. Obrotówki od 3 -5 i wahadła do max 25 g. W oko wpadł mi DAM YAGI CLASSIC SPIN w długości 2.7 m pytanko czy 10-30 podoła zadaniu czy brać wersję 20-50? Z góry dzięki za pomoc. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darek_W Opublikowano 14 Października 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2024 Jest też wersja Spinn 2,74 12-42 z pianką i dzieloną rękojeścią. Taka ze mną pojechała jako zapas do Finlandii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BartasL2 Opublikowano 14 Października 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2024 No właśnie dzielona pianka... wolę pelne rękojeści ale czy mógłbym prosić o opinię jak cw ma się do rzeczywistości? Jak to gada dołem? I ogólne wrażenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sinus Opublikowano 25 Czerwca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca Pisałem już pytanie w temacie dedykowanym wędkom shimano zodias, ale jest ok w dziale cast, a pytanie dotyczy spinningów...Czy ktoś ma porównanie jak wypadają kijki do 21g vs do 30g?Klasyczny szczupak na gumy 10 - 15cm (shadteez, cannibal etc.) + 5-15g główki Na logikę brałbym 10-30, ale jeśli opis jest mocno niedoszacowany, co się zdarza dość często, to czy nie będzie to kij od szczotki? Ewentualnie czy 7-21 bez problemu i w komforcie obsłuży cannibala 12.5 na 10g ołowiu (razem to 31g)Z góry dziękuję za odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saitt Opublikowano 25 Czerwca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca Sam kanibal 15cm to 30g a jak porzucisz 10-15g no to ten do 30g nawet jak niedoszacowany to będzie klękał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sinus Opublikowano 25 Czerwca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca (edytowane) Sam kanibal 15cm to 30g a jak porzucisz 10-15g no to ten do 30g nawet jak niedoszacowany to będzie klękałTo wiem, że sama guma ma 33g, dlatego zaznaczyłem że w przypadku cannibala 12.5Do cannibali 15, shadów 16 i więcej czy bullteez 18 mam osobny kij do kotletów[emoji6] Edytowane 25 Czerwca przez sinus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi