Skocz do zawartości

napisy na wędkach

Herman

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć.

Przeglądam stojaki z kijkami, oglądam zdjęcia w internecie i widzę, że mnóstwo wędek (tych tańszych) posiada holograficzno-tęczowe napisy na blankach. Zastanawiam się- dlaczego. Z badań im wyszło, że takie świecidełko bardziej zwraca uwagę klienta? A może naklejki do wszystkich tańszych wędzisk produkowane są w jednej i jedynej fabryce na świecie?

Moim zdaniem takie napisy są brzydkie. Od razu mi głowę wykręca w drugą stronę i tracę ochotę na wzięcie tego do ręki.

Cześć.

Przeglądam stojaki z kijkami, oglądam zdjęcia w internecie i widzę, że mnóstwo wędek (tych tańszych) posiada holograficzno-tęczowe napisy na blankach. Zastanawiam się- dlaczego. Z badań im wyszło, że takie świecidełko bardziej zwraca uwagę klienta? A może naklejki do wszystkich tańszych wędzisk produkowane są w jednej i jedynej fabryce na świecie?

Moim zdaniem takie napisy są brzydkie. Od razu mi głowę wykręca w drugą stronę i tracę ochotę na wzięcie tego do ręki.

W większości tak - różnią się nakleiką

Marcelinho - jest to do zrobienia, pogadaj z jakimś zbroimistrzem

• 2 tygodnie później...

Dla mnie, super napis, to napis , którego nie ma. Albo przynajmniej jest prawie niewidoczny.

Stąd kiedyś, prosiłem nawet, żeby pewien rodbuilder, na wędce dla mnie, umieścił napis farbą szarostalową, mało widoczną.

Taki jakby stalowa oksyda.

Niestety, chyba zapomniał o mojej prośbie i napis mam barwy białej.

Oczywiście nie neguję potrzeby opisywania wędki, czy blanku.

Wiara ludzi a rodaków w szczególności, w słowo pisane, jest przeogromna :lol:

Inny napis, ten z załącznika, odczytałem nie dawno. Po ostatnim Zlocie. Dopiero w domu. W okularach +1,5

I, to jest to właśnie, co lubię :mellow:

post-160-1348913817,213_thumb.jpg

Mi tez sie podobaja napisy na Cormoranach i Dragonach hm'ach szczególnie napis HM działa na mnie jak magnes dlatego mam obydwie wędki (bo do lowienia to się one nie nadają) lepsze są sieci i prąd one przynajmniej nie płoszą ryb :lol:

A tak na serio to napisy są dla ludzi a nie dla ryb i niezmieniają akcji wędziska która wbrew potocznym opiniom nie jest zależna od napisów. W każdym razie przyjemnie jest używać coś eleganckiego coś co się poprostu lubi.

A tak na serio to napisy są dla ludzi a nie dla ryb i niezmieniają akcji wędziska która wbrew potocznym opiniom nie jest zależna od napisów. W każdym razie przyjemnie jest używać coś eleganckiego coś co się poprostu lubi.

Dokladnie, i dlatego na swojej wedce mam tylko 2 napisy: nazwe pracowni i nazwe wlasna wedki w malo znanym jezyku. Wszystkie parametry sa mi znane i niezmienne, wiec niepotrzebne B)