Skocz do zawartości

Megabass 2008

admin

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Remek dzieki za wklejenie zdjec. Widzialem tylko kawalek nowego Diablo i myslalem ze bedzie to cos za czym sie rozejrze. Niestety ta korkowa rekojesc jak dla mnie porazka.

Wyglada ze F5-69XDTi bedzie moim kolejnym zakupem, szczegolnie ze moj Jabberwock ma nowego szczesliwego wlasciciela.

Pozdrawiam,

Bujo

Bujo Twój kijek ma już multika i jest bardzo szczęśliwy z towarzystwa. Wolę piankę... Kijki na stronie są super jak wszystkie lub prawie wszystkie MB. Szkoda tylko, że tak długo lecą do kraju.

Pozdro

Witam,

Nie chodzilo mi o Twoj kijek tylko o ten nalezacy juz do Tornado :D :D :D

Ciesze sie ze go wreszcie otrzymales.

Ja wlasnie ogladalem Gan Crafty w wresji custom i chyba sie na jednego zdecyduje. Czekac trzeba minimum pol roku :(

Bujo

Bujo

Masz rację.

Wydaje mi się jednak, że jest to świadome działanie producenta na podkręcenie rynku zapotrzebowania na ich produkt.

Tworzenia atmosfery niedostępności (kontrolując podaż).

KIJE SĄ SUPER - mając jednak alternatywę wyboru podobnego (kijaszka) od ręki, zdecyduję się na zakup od zaraz.

Istnieje ponadto rynek drugiego obiegu. Sam wiesz...

Chciałem dokupić sobie spina MB jak wcześniej pisałem, były trudności - szybka decyzja i za 10 dni będę miał coś podobnego...

Pozdrawiam

Bujo

Masz rację.

Wydaje mi się jednak, że jest to świadome działanie producenta na podkręcenie rynku zapotrzebowania na ich produkt.

Tworzenia atmosfery niedostępności (kontrolując podaż).

KIJE SĄ SUPER - mając jednak alternatywę wyboru podobnego (kijaszka) od ręki, zdecyduję się na zakup od zaraz.

Istnieje ponadto rynek drugiego obiegu. Sam wiesz...

Chciałem dokupić sobie spina MB jak wcześniej pisałem, były trudności - szybka decyzja i za 10 dni będę miał coś podobnego...

Pozdrawiam

Witam,

Nie do konca moge sie zgodzic z Twoim stwierdzeniem. Jakos nie widze firmy Gan Craft szukajacej klientow poza Japonia. Zauwaz ile z wedek oferowanych np. w Placie jest dostepnych w sprzedazy w Europie. W USA pojawil sie Megabass zas Daiwa wypuscila notabene super wedki Steez. To wszystko.

Jest wielu maniakow, do ktorych powoli sam sie zaliczam, ktorzy majac kilkanascie wedek nie potrzebuja czegos od razu. Moga poczekac nawet pol roku aby zdobyc cos unikalnego. Nie liczy sie nawet brak gwarancji. Jesli przypadkiem by cos peklo to zaniose do rod buildera i mi zreperuje :D :D Na Tackletour nazywane jest to Enthusiast Tackle, nie bez powodu. Osobiscie mam dwa blanki u Romana Pietrzaka, ktore czekaja na uzbrojenie juz bardzo dlugo. Nic w tym winy jego tylko ja co raz to zmieniam koncepcje zeby miec cos unikalnego.

Rynek wtorny praktycznie tez nie istnieje. Czasem trafiaja sie jakies wedki, gdy ich wlasciciele juz wyczekali swoje na nowa zabawke i moga sprzedac stara.

Alternatywy oczywiscie sa i w przypadku spiningow, szczegolnie dluzszych sprawdza sie to.Mamy dostepne chociazby blanki Composite Developements, najlepsze chyba co jest obecnie oferowane, St Croix ma wprowadzic w tym roku Legend Elite Salmon&Steelhead, na ktora bardzo czekam.

Rynek krotkich, jednoczesciowych castingow w Polsce nie jest za bardzo rozbudowany. Z produktow najwyzszej polki tylko nieliczne sa dostepne od reki- Zbik ma moze kilka wedek Legend Elite, Fishing Center RX8+ Batsona, Lukasz Masiak najwyzsze modele ATC. Reszta to juz indywidualne zamowienie. Nikt nie oferuje GLX G Loomisa. Mozna samemu sprowadzic, oczywiscie ale jak dodasz czas potrzebny na sciagniecie ze Stanow, czekanie na jakies unikalne komponenty, czas potrzebny zbrojmistrzowi na zlozenie wedki ( ci dobrzy z reguly maja co robic, szczegolnie w sezonie) to nagle wszystko sie wydluza.

Na Mephisto czekalem niecale dwa miesiace, Jabberwock to juz prawie cztery na Gan Crafta jesli sie juz zdecyduje tylko dwa dluzej. W miedzyczasie kupilem sobie Major Crafta. Potem odsprzedam komus :D :D :D

Pozdrawiam,

Bujo

Witam,

Wedka jest super :D :D :D Lapalem nia przez kilka godzin, niestety bez ryby co tutaj tez sie zdarza. Rzuty, czucie przynety na najwyzszym poziomie. Spokojnie ladowala sie nawet przy trociowych Sendalach, nie mowiac juz o Slawkowych jerkach czy malych Sliderach ( oczywiscie firmy Salmo :D )Jest jakby stworzona do czegos takiego.

Bedzie ciekawym i co najwazniejsze relatywnie tanim rozwiazaniem na duza rzeke ze wzgeldu na uniwersalnosc i szeroki zakres wyrzutu. Wezme je chyba ze soba do EIRE w marcu i poczeka sobie do kwietniowego zlotu :D :D :D

Pozdrawiam,

Bujo

Bujo

Nie jestem kolekcjonerem tylko wędkarzem. Jak mam więcej kijów jak kilka to nie wiem na co łowić. Mam rozdwojenie jaźni i samopoczucie do d...py. W chwili uniesienia zagraciłem mieszkanie około 16-17 pałkami różnej maści i do różnych celów. Zawsze jak na polskie warunki były to chity. W tej chwili pozostałem przy spiningu i łapaniu na muchę w zasadzie na nimfę - lubię to. Oczywiście karpiowanie i kilkudniowe zasiadki. Reszta dyscyplin poszła w odstawkę. Wędkować, wędkować, wędkować - reszta to dodatki. Czasami bardzo istotne jak MB ale nie mogą zdominować. Nawet nie wielkość ryb w tym przypadku jest istotna, zdecydowanie w tamtym rejonie Europy Masz większe możliwości. Samo bycie nad wodą i uczucie obcowania z naturą zaspokaja moje pragnienia i emocje. Mając dobrą lub super dobrą wędkę wypełniam tylko tą szczególną chwilę szczęścia. WĘDKOWANIE.....

Pozdrawiam

Bujo

Nie jestem kolekcjonerem tylko wędkarzem. Jak mam więcej kijów jak kilka to nie wiem na co łowić. Mam rozdwojenie jaźni i samopoczucie do d...py. W chwili uniesienia zagraciłem mieszkanie około 16-17 pałkami różnej maści i do różnych celów. Zawsze jak na polskie warunki były to chity. W tej chwili pozostałem przy spiningu i łapaniu na muchę w zasadzie na nimfę - lubię to. Oczywiście karpiowanie i kilkudniowe zasiadki. Reszta dyscyplin poszła w odstawkę. Wędkować, wędkować, wędkować - reszta to dodatki. Czasami bardzo istotne jak MB ale nie mogą zdominować. Nawet nie wielkość ryb w tym przypadku jest istotna, zdecydowanie w tamtym rejonie Europy Masz większe możliwości. Samo bycie nad wodą i uczucie obcowania z naturą zaspokaja moje pragnienia i emocje. Mając dobrą lub super dobrą wędkę wypełniam tylko tą szczególną chwilę szczęścia. WĘDKOWANIE.....

Pozdrawiam

Witam,

Kazdy ma inne podejscie do wedkarstwa i samego sprzetu. Jak najbardziej szanuje Twoje- tak ma wiekszosc wedkarzy. Jest tylko mala grupka napalencow, ot i wszystko.

Najpiekniejsze chwile spedzilem wiele lat temu nad moim ukochanym Bugiem. Mialem moze dwa spiningi- jakas pale Daiwy na okazy i Dragona Tournament HDC. Bylem szczesliwy poniewaz codziennie moglem byc nad woda. Teraz mam duzo sprzetu za to malo czasu :( :( :( Planuje to zmienic wkrotce :D :D :D

Pozdrawiam,

Bujo

Bujo

Pozdrawiam

Witam,

Kazdy ma inne podejscie do wedkarstwa i samego sprzetu. Jak najbardziej szanuje Twoje- tak ma wiekszosc wedkarzy. Jest tylko mala grupka napalencow, ot i wszystko.

Najpiekniejsze chwile spedzilem wiele lat temu nad moim ukochanym Bugiem. Mialem moze dwa spiningi- jakas pale Daiwy na okazy i Dragona Tournament HDC. Bylem szczesliwy poniewaz codziennie moglem byc nad woda. Teraz mam duzo sprzetu za to malo czasu :( :( :( Planuje to zmienic wkrotce :D :D :D

Pozdrawiam,

Bujo

@Bujo pięknie to napisałeś,są plusy i minusy życia na emigracji,plus to to ze możesz sobie zamawiać kijki jakie sobie za marzysz bo Cię na to stać ,a minus to ze brak czasu i tęsknota za rzeka nad którą sie wychowałeś

Witam,

@ Biosteron,

Na jesieni juz planuje polowic troche na starych miejscowkach np. w Gasiorowie :D :D :D

@ Peresada,

Moim problemem jest praca- teraz w tygodniu koncze za pozno zeby gdzies sie wybrac bo juz ciemno. Wiekszosc sobot znowu za biurkiem. Zostaje tak na prawde tylko niedziela, kiedy gdzies jezdze.

Mam fajny kanal obok pracy ale jest zamkniety do od polowy marca do polowy czerwca. Szkoda bo padaly juz tam ladne rybki podczas szybkich wypadow po pracy :D :D :D

Pozdrawiam,

Bujo

Dzięki Bogu tanie linie i będziesz mógł się wyszaleć nad wodą do woli

ARC70H jak będziesz sprzedawać to juz się zgłaszam - swój bardzo nierozważnie sprzedałem a chwilowo niedostępne.... A to jedna z lepszych wędek (uniwersalna) jakie miałem. Przem się cieszy, mi trochę żal