Skocz do zawartości

Informacje o Rożnowie

lesiewicz

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

z chęcią odświeżę wątek, w związku z tym ze zamierzam tam popływać w wakacje proszę kolegów o jakieś informacje na temat tego łowiska, jakie rybki można tam połowic ( nie ukrywam że interesuje mnie okoń i sandacz)

Wiem że w zeszłym roku zbiornik został spuszczony - czy to nie spowodowało jakiegoś dramatu z rybą.

Bardzo dziękuje

Pozdrawiam

Danek

Witam

z chęcią odświeżę wątek, w związku z tym ze zamierzam tam popływać w wakacje proszę kolegów o jakieś informacje na temat tego łowiska, jakie rybki można tam połowic ( nie ukrywam że interesuje mnie okoń i sandacz)

Wiem że w zeszłym roku zbiornik został spuszczony - czy to nie spowodowało jakiegoś dramatu z rybą.

Bardzo dziękuje

Pozdrawiam

Danek

Ostatnio byłem tam 3 lata temu i okoni można było nałapać do woli, sandacze też się trafiają i to często.

Ale dla mnie króluje tam inna ryba.

O spuszczeniu zbiornika nic nie słyszałem tu musieli by wypowiedzieć się Ci którzy tam wędkują.

Już nie kroluje. Bolki szlag trafił.

@Danek jak tam jeździłem na ryby to poznałem gościa co przyjeżdżał na sandacze. Łowił pod filarami mostu drogowego tam gdzie Dunajec wpada do jeziora. Szału nie było ale coś tam łowił(beretował więc można było stwierdzić).

A miejscowi rzucają za sandaczem po lewej stronie zbiornika jak płyniesz od cofki w kierunku wyspy. Szczególnie dużo widziałem, że łowią koło letniej bazy krakowskiego AWFu.

Na Rożnów z racji tego że wychowałem się w Gorlicach nie miałem daleko i całe szczenięce lata tam spędzałem. Pamiętam piekne leszcze sandacze i rekordowe bolenie. W 97 przyszła duża woda i wszystko zaczęło sie zmieniać. w zeszłym roku przy okazji pobytu u rodziców postanowiłem zajechać i popróbowac złowić jakiegoś bolka. nad zalew jechałem 35 min , nad zalewem spędziłem minut 20 i uciekłem. to co tam zobaczyłem przeraziło mnie. smród brud i martwe ryby, śmietnisko jedno wielkie do okoła tragedia (byłem w Siennej).

po powrocie do domu wziąłem bata, białe, zrobiłem zanete i poszedłem pod dom na świnki, na Rożnów prędko nie wróce.

post-2667-1348917444,062_thumb.jpg

post-2667-1348917444,1535_thumb.jpg

@Danek jak tam jeździłem na ryby to poznałem gościa co przyjeżdżał na sandacze. Łowił pod filarami mostu drogowego tam gdzie Dunajec wpada do jeziora. Szału nie było ale coś tam łowił(beretował więc można było stwierdzić).

A miejscowi rzucają za sandaczem po lewej stronie zbiornika jak płyniesz od cofki w kierunku wyspy. Szczególnie dużo widziałem, że łowią koło letniej bazy krakowskiego AWFu.

No to bomba :angry: następny zbiornik szlag trafił.

• Like 1

No to bomba :angry: następny zbiornik szlag trafił.

Nie jest tak źle z tym zbiornikiem... Zeszłej jesieni właśnie w okolicy małpiej wyspy złapałem ok 70 -80 sandaczy i sporej wielkości okonie.. Ten sezon przyniósł do 15 czerwca kilka szczupłych powyżej 90cm dwa sandacze ponad 80 i dużo niewymiarków i wymiarków sanadzowych. Mała presja i ładny zbiornik tylko trza uważać na wariatów na motorówkach, chyba że elektryk i od małpiej wyspy do zapory pyr pyr...

• 11 miesięcy temu...
  • 2 tygodnie później...

Panowie odświeżam temat, jak wyniki na Rożnowie w tym sezonie?

W zeszły weekend opłynąłem ze spinningiem praktycznie cały zbiornik (trening przed zbliżającymi się zawodami).Z drapieżnikiem jest jeszcze bardzo słabo.Do celowo szukałem okoni.Jednak ze względu na paskudną wodę (mocno trącona) łowienie było mega utrudnione - wynik : parę krótkich okoniastych i dwie obcinki.

Od wiosny byłem na rożnowie 5-6 razy, były dni że pokazywały się daleko na środku wody (jeden nawet wyszedł niedaleko pontonu), mniejsze sztuki biły i pod samym brzegiem, ja nigdy się na nie nie nastawiałem więc o wynikach nie powiem nic. Na pewno jest jeszcze co połowić 

• 3 lata później...

Redzi bolkow jest od groma, glownie male ale widuje sie i takie pod 90. Majowka dupiana woda kawa z mlekiem, zimna jak cholera. Na dwa dni lowienia na dwie łajby jeden bolek kilka okoni +30 i kilkanascie podwymiarowych sandaczkow. Nędza:( z dwa tygodnie trzeba poczekac zanim sie wyczysci chyba ze znowu doleje.

Edytowane przez Sandre

Nie było najgorzej :) Ja dwa szczupaczki po 55 cm. i cztery okonie 38-42 cm.Koledzy z którymi byłem po szczupaku 88 cm i 94 cm.Oczywiście z brzegu .Z łódki teraz ciężko coś złowić.Boleń jeszcze nie zszedł z Dunajca stąd taka cisza na wodzie .

• Like 1

Pirwszy maja to trzy bolenie 60-65 cm. dwie godzinki na Dunajcu.Drugi maja to trzy godziny na Rożnowie i wyżej wymienione rybki .Trzeci maja cztery bolenie 58-60 cm oraz pstrąg 46 cm. Dunajcu.Też jakieś trzy godzinki wieczorem.Według mnie całkiem przyzwoite wyniki :)

• Like 3

Pirwszy maja to trzy bolenie 60-65 cm. dwie godzinki na Dunajcu.Drugi maja to trzy godziny na Rożnowie i wyżej wymienione rybki .Trzeci maja cztery bolenie 58-60 cm oraz pstrąg 46 cm. Dunajcu.Też jakieś trzy godzinki wieczorem.Według mnie całkiem przyzwoite wyniki :)

Czyyyyy ja wiem ;) hehe Twoje wyniki podzieliłbym na pięciu chłopa co to w Tabaszowej po biust w wodzie stali i młócili i każdy byłby happy bo chwile obserwowałem i posłuchałem i zadowoleni nie byli :)

Edytowane przez Sandre