szczupak1 Opublikowano 4 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2017 Ryb ni widu ni słychu dzisiaj niestety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe. Opublikowano 5 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2017 Ale co w tym złego jak się zeżre czasem. Na wszystko jest czas i pora. Ryb ni widu ni słychu dzisiaj niestety.Widocznie zeżarte wszystko... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sandre Opublikowano 5 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2017 (edytowane) Ryby są, zbiornik jak kazdy inny ... kilka czynnikow (miejsce, czas, przynęta sposob prowadzenia) musi się zgrać i już... byli tacy co w niedziele złowili na rożnowie pod 10 sandaczy w tym kilka fajnych, większość biadoliła, że ni ma rybów:) Edytowane 5 Czerwca 2017 przez Sandre 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sero1975 Opublikowano 5 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2017 hmm... To ja zaliczam się do tych biadolących od czwartku do niedzieli dwa okoniowe skubnięcia(to jest mój spiningowy obiekt do października ) .Przez ten czas gadałem z kilkoma gośćmi na wodzie i żaden nie miał nawet podbicia ...Rok temu po trzech godzinach łowienia miałem dość i czułem się wędkarsko spełniony...Raczej nie wierzę żebym przez pięć miesięcy przerwy na rożnowskim czegoś zapomniał zwłaszcza ,że jak szybko policzyłem to mój 36 roczek nad tym zbiornikiem ) .Poza tym tam gdzie jestem ( naprzeciwko pola namiotowego w Tabaszowej ) przez 4 dni nie zauważyłem narybku okonia przy brzegu oraz żadnych ataków okonia na wodzie . Naprawdę nie wiem co się dzieje w tym roku na 11 wypadów złowiłem 3 okonie i pierwszy raz spotykam się z taką sytuacją na rożnowskim ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczupak1 Opublikowano 5 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2017 Zimne noce i tyle. Woda kawa. Cóż życie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sero1975 Opublikowano 5 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2017 Woda kawa masz racje .Ale ma 19 stopni... A kawa nieraz jest w lipcu i sierpniu .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Boruch Opublikowano 5 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2017 (edytowane) Trudne jest życie wędkarza, szczególnie Polaka - za ciepła za zimna za czysta, kawa - ryby zjedzone, a wokół piękne Pogórze Rożnowskie, cisza i tylko czasem helikopter Pana Wiśniowskiego tę ciszę zmąci, a ryby są czasem biorą czasem nie ale czy to najważniejsze :-) Edytowane 5 Czerwca 2017 przez Piotr Boruch 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sandre Opublikowano 5 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2017 Dobrze Piotrek prawi. Jak w sobote bede na zero to mi to powtorzysz .... . A co do kolegi z Tabaszowej to ja tam o tej porze bolenie lowilem, a okonie i sandacze po przeciwleglej stronie jeziora:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler130 Opublikowano 5 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2017 No moim zdaniem ryby to jeden z ważniejszych powodów dla których jadę nad wodę, oczywiście otoczka jest mega ważna, ale w końcu jadę na ryby . Co do Rożnowa też mam dość kiepski początek sezonu , głownym celem dla mnie sa okonie, jak na razie tylko jeden koło 40cm, tych 25-30cm nie łowię prawie wcale, co rzeczywiście w tamtym roku sie nie zdarzało. Pożyjemy zobaczymy . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sero1975 Opublikowano 6 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2017 Darek skoro przy skałach łowisz bolenie to pewnie się znamy z widzenia . Ja czerwono - biała łódka na wielickich blachach .Jestem praktycznie każdy weekend od 1.05 do pierwszego lodu Wobler130 ja przez 35 lat swoje już na tym jeziorze wyłowiłem i generalnie nie mam ,żadnego ciśnienia na wynik ,nie boję się napisać ,że wróciłem o kiju i że te france znowu mnie przechytrzyły :D . Też poluje na prawdziwe garbusy i jestem pewny ,że w tym jeziorze są sztuki na rekord Polski ( trzy lata temu brakło mi 2 cm i pewnie teraz już osiągnął ten wymiar To ,że napisałem o niezadowoleniu napisałem trochę przekornie ale rozumiesz 4 dni dwa podbicia miałem się chyba prawo wyżalić :DZnając charakterystykę tego jeziora gdyby było 4 dni i dwa podbicia dziennie to złego słowa bym nie powiedział bo pewnie następne 4 dni były by ,,tłuste : A teraz bardzo na poważnie niepokoi mnie brak okonia przy brzegu ( przynajmniej w okolicy skał przy Tabaszowej dalej nie byłem ) nawet tego 3-5 cm ... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczupak1 Opublikowano 6 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2017 No właśnie to jest bardzo dziwne. Mam nadzieję że nic się złego nie stało. Żadna choroba znowu. Pewnie to przez anomalie pogodowe. Późniejsze tarło itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sandre Opublikowano 6 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2017 Sero, a jaki jest rekord pl w cm w okoniu?? Co do rożnowa uważam, że pływają w nim większe garby jak na Czorsztynie. Kolega holował okonia + - 35cm i za nim podniosly sie dwa inne ... przy ktorych ten 35 wyglądał jak Najman przy Klitschce Moj osobisty rekord to porazka ... 37cm. Sandacza i szczupaka mam pięknego w rekordzie a okonie mnie omijają szerokim łukiem. Moje marzenie na tem sezon to dobić wreszcie do 40 bo wstyd;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Boruch Opublikowano 7 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2017 na takie 40+ to realne szanse nasz na Klimie bo tam niewiele ale za to z garbem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sero1975 Opublikowano 7 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2017 (edytowane) Gdzięś kiedyś czytałem że rekord Polski to 54 . Ja na swoim koncie mam 52 i 50 w dwóch rzutach w to samo miejsce . Przez sezon łapię 1-2 45+i kilka 40+ . A wracając do ,,moich" okoni złowionych w 2014 to w lipcu ubiegłego roku w tym samym miejscu jeden podszedł za gumą do samej łodzi i myślę że rozmiar już ma Mam tylko nadzieję ,że nie zostanie wyciągnięty przez takich co nie popuszczą nawet 15 Darek jak będziesz w przyszły długi łikend na jeziorze to może wpadniesz .. Edytowane 7 Czerwca 2017 przez sero1975 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sandre Opublikowano 7 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2017 (edytowane) Niestety ... teraz zawody na Klimkówce i robię chwilę przerwy. Ale na przyszłej majówce się widzimy:) A co do okoni to jesteś PANISKO!!!! Szacun Edytowane 7 Czerwca 2017 przez Sandre Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler130 Opublikowano 8 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2017 Sero no przecież ja wszystko rozumiem . Też się trochę Roznowem denerwuję, tyle ze ja parcie na wyniki mam, bo wiesz, młody to i połowić by się chciało . PO za tym czekać cały tydzień, walić z buta 3km w jedną stronę, i nic nie złowić to trochę lipa nie? . Tak czy siak, na razie "lipton" , ale mam nadzieję ze sie coś ruszy .Ps. Łódkę opisałeś, powinienem Cię wyczaić na wodzie , to pogadamy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sero1975 Opublikowano 11 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2017 Myślę ,ze od czwartku rano będę na wodzie do niedzieli . Wobler trzy albo cztery lata temu jak były nieziemskie upały to okoń też odmówił współpracy i przez tydzień (miałem urlop) nie złowiłem ani sztuki . Dopiero przypadek sprawił ,że znalazłem na nie sposób (wiem ale nie powiem teraz nie działa próbowałem oczywiście :D ) Z doświadczenia wiem ,ze rożnowski garbus nie dość że czasami jest kapryśny to jeszcze co sezon zmienia mu się widzimisię na rodzaj i kolor przynęt . Na pewno tegoroczna jazda z wodą mu nie pomaga a na plaży gdzie jestem dzienne wahania nieraz przekraczają 3 metry ... Z drugiej strony przy tej temp. wody potrzebuje jeść zatem myślę ,że na ten łikend go już zobaczymy i znajdziemy sposób aby go poczuć na kiju . Dlatego próbować,kombinować ,urywać ,zmieniać, aż do poczucia tego miłego ciężaru. Darek przywieź kilka swoich wyrobów więcej kupię popróbuję z miłą chęcią . Ps .Dziś jechałem przez Świnną Porębę zszedłem do wody i widziałem małe klenie bolki i co mnie najbardziej raduje pasiaki ))) 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sandre Opublikowano 12 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2017 I jakcta świnna, zalana? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sero1975 Opublikowano 13 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2017 Są plotki , że pewien krakus kupił tam działkę żeby się tam zestarzeć Niestety bez drogi dojazdowej a jego teren jest otoczony przez tereny RZGW i obcych włascicieli. Zatem ten osobnik jest częstym gościem pracowników zapory i zawsze ma najświeższe informacje . Stan na dzień wczorajszy : zbiornik dochodzi do 50 % stanu roboczego .Do momentu osiągnięcia 100% oraz czasu potrzebną na tkz stabilizacje zakaz kąpieli oraz połowu Po mojemu zaleją do końca roku.. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sandre Opublikowano 13 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2017 Zrobia ujecie wody pitnej i do widzenia. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz90 Opublikowano 13 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2017 Bankowo też zakaz spaliny :/ (zawsze coś wymyślą) .Czyli kąpiel + wędkowanie najwcześniej 2019? Macie jakieś info do kogo ma to należeć wreszcie bo przewinęli już się chyba tam wszyscy. Też szukałem tam działki ale ceny zrobiły się kosmiczne (drożej jak w Krakowie). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczupak1 Opublikowano 13 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2017 (edytowane) No będzie może łowisko za 10 lat. Edytowane 13 Czerwca 2017 przez szczupak1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sero1975 Opublikowano 13 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2017 Na bank nie będzie ujęcia tylko zbiornik przeciwpowodziowy plus rekreacja . Gospodarzem będzie rzgw i będą licencje . Przy jeziorze powstał najnowszy w Polsce ośrodek zarybieniowy . 10 lat ? Hm myśle ze za piec będzie się można zacząć bawić .... Zwłaszcza ze jak dla mnie gościa który całe życie spędził nad roznowskim to jezioro powoli umiera .... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sero1975 Opublikowano 14 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2017 Łukasz masz racje . Na wiosnę zjeździłem zbiornik wzdłuż i po szerokości . Działek jest jeszcze sporo ale w pierwszej lini brzegowej to może z piec . A ceny w pierwszej lini oscylują w granicach 20 koła za ar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sandre Opublikowano 14 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2017 Sero ... a wg mnie rodzi sie na nowo:) Co człek to inne zdanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi