Piotr Boruch Opublikowano 14 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2017 Wczoraj spędziłem 6 godzin na wodzie w najgorszej porze 11-17 przy największej fali i wietrze możliwości łowienia były dość ograniczone jednak kilka rybek udało się złowić. Z moich obserwacji wynika że ryba jest raczej w głównym plosie jeziora i generalnie nie jest skora do współpracy. Myślę, że może to być rok w którym jezioro będzie potrzebować wytchnienia - szczególnie dla okonia po dobrych ostatnich sezonach i długiej zimie potrzeba by stado się odbudowało, martwi brak drobnicy czyt. narybku, woda ma słabą klarowaność, jest sporo szczupaka w różnej rozmiarówce, sandacz raczej wycofał się z tarlisk 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczupak1 Opublikowano 15 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2017 Cóż poczekamy i połowimy. Trzeba czasu po dziwnej wiośnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczupak1 Opublikowano 18 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2017 Hej co taka cisza ? Jezioro wymarło ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janusz Wideł Opublikowano 18 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2017 Wszyscy katują Czorsztyn 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sandre Opublikowano 18 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2017 I bardzo dobrze Januszku. Rożnów to martwe jezioro, co pokazały ostatnie zawody. Każdy jest na Czorcie a ja sobie jade w week na Rożnów, zaparzę kawkę zapalę fajkę wsłucham się w śpiew ptaszków i będę sobie pykał 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aroaro Opublikowano 18 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2017 Także bardzo lubię to martwe, zamulone, bezrybne jezioro, cisza, spokój, bez korków i na slipie i wodzie, zamiast 200 łodzi, widziałem raptem 6, w tym 2 znajomych i jedna policji, za tydzień znów tam wrócę, to pewne:) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczupak1 Opublikowano 18 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2017 Ja także. Wolę bezrybie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sandre Opublikowano 18 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2017 szzzzzz kuźwa zaś tłok będzie na bezrybiu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sero1975 Opublikowano 19 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2017 Jedna łódka mniej w najbliższy weekend .Koniec roku szkolnego .Trzeba swoje pasożyty wyekspediować w Polskę . U mnie długi weekend następująco : 15.06 - 1 x 25 cm16.06 - 1x25 ,1x10 cm17.06 - brak kontaktu 18.06 - przyjechał kumpel odkurzyłem gruntówki i połowiliśmy białoryb :D . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczupak1 Opublikowano 19 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2017 Ja tam jadę specjalnie na placki po zbóju do Barbary i na piwko bezalkoholowe. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sero1975 Opublikowano 20 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2017 Wolę knyszę Ogólnie żarcie z bud jest niezłe co do ceny i ilości . A co do tłoku to zauważam ostatnio wysyp .... W pierwszy weekend czerwca naliczyłem w zasięgu wzroku 12 łódek z tego trzy znajome i dwa jachty zapi..na spaline bez nr rejestracyjnych w tym jeden z ,,wędkarzami" (panie ku..wa gdzie tu najbliższy spożywczy bo się kończy..)...Oczywiście zgodnie z prawem murphiego policja w tym czasie albo miała przerwę albo byli na innej części jeziora.Niestety panowie policjanci mnie znają i nie podpływają spytać się o kartę ale obiecuję ,że jak tylko będą w zasięgu głosu to wezmę od nich nr tel. (miałem ale przepadł wraz z telefonem) i takie zachowania będę zgłaszał i tępił . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aroaro Opublikowano 20 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2017 no rzeczywiście, yacht to musiał popierd... że pewnie dęba stawał, mnie to bardziej wqrwiają te rozklekotane dieslowskie stateczki co jeszcze pewnie gierka jak i nie stalina pamiętają ciągnąc za sobą smugę oleju, i takie mogą w strefie ciszy pomykać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sero1975 Opublikowano 20 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2017 Jaskółeczka płynie deszcz niedługo minie )) Jaskółeczki są ok. Zawsze jak siadam na brzegu jeziora i widzę jaskółkę to czuje się jak ten sam chłopak który w 81 roku stanął na tym samym brzegu z wędką ... I nic się nie zmieniło ....tylko rybostan..... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczupak1 Opublikowano 20 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2017 E ryby są ale hytre. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pickerel Opublikowano 16 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2017 Za parę dni wybieram się na krótki urlop nad Zalew Różnowski. Nie będzie to wyjazd typowo wędkarski ale i tak zabieram ze sobą wędkę. Nigdy wcześniej tam nie byłem i nie mam najmniejszego pojęcia na co się nastawiać szczególnie o tej porze roku. Z tego co pamiętam to zalew słynął kiedyś z boleni i sandaczy. Jak się to ma do stanu obecnego nie mam pojęcia. Za wszelkie podpowiedzi będę wdzięczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
silurus Opublikowano 16 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2017 ja również jadę do teściów za kilka dni do Nowego Sącza. Łapałem zawsze w Starym Sączu na stawie, ale teraz tam nie można. Podpowiedzcie gdzie warto na spina się nastawić.A z innej beczki w Nowym Sączu są zaj.... lody u Argasińskiego . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sandre Opublikowano 16 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2017 Haaaa a w Nowym Targu i zakopanem u Żarneckich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
silurus Opublikowano 18 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2017 tych nie jadłem, bardzo rzadko tam bywam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sero1975 Opublikowano 19 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2017 Widzę że nikt się nie kwapi napisać jakiś konkret to może ja kilka zdań Na chwilę obecną obserwowałem w sobotę scenę jak do jednego buszującego szczupaka było czterech chętnych - dwóch z łodzi i dwóch z brzegu )) To chyba obrazuje co teraz jest. Woda krystalicznie czysta (już lata takiej nie widziałem ) Z moich obserwacji podpartych znajomością zbiornika oraz zaawansowaną technologią w postaci 73sv stwierdzam że ryba rozsiana jest po całym zbiorniku i ma nadmiar żarcia . Takiej ilości uklejek dawno nie było . Dlatego tak ciężko coś złowić ... Chociaż u mnie pierwsza 40+ 2017 już padła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sandre Opublikowano 19 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2017 Byle jak najmniej uklejek z hakiem w dupie o bedzie ok. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sero1975 Opublikowano 19 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2017 Mięsiarze atakują mocno na szczęście z mizernym skutkiem .W obecnej chwili trzeba naprawdę się postarać żeby coś złowić pasiastego w godziwym wymiarze. Niestety nie wiem jak tam na rosówkę 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robbert89 Opublikowano 20 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2017 Oby teoria opisywana przez krzywą gaussa zadziałała, to za parę lat będzie eldorado. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kotwitz Opublikowano 20 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2017 Byle jak najmniej uklejek z hakiem w dupie o bedzie ok.Dokładnie!!!Nic dodać nic ująć.Jakie spustoszenie robi trup i żywiec na zaporówkach to jest nie do opisania.Nigdy łowiący z łodzi na spining nie pogorszą tak pogłowia sandacza jak zwolennicy zasiadek. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sero1975 Opublikowano 20 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2017 Niestety fakty są przykre : 1) W tym roku doświadczyłem tylko jednej kontroli.2) Policja (naprawdę w porządku chłopaki ) ma masę roboty z pijanymi,wypływającymi,skaczącymi etc. i nie ma czasu przyglądnąć się kto ,na co i w jakiej ilości łowi poza tym pracują do zmroku o czym stali bywalcy wiedzą .3) Mięsiarze są z reguły zorganizowani w kilku,doskonale znają obyczaje policji a z kontrolującymi nierzadko wódkę piją zatem wiedzą co i jak.4) z w/w. faktów wynika zatem dla mięsiarzy ,że mogą moczyć 2 kije 24h na dobę a w nocy postawić jeszcze kilka. Niestety opisałem to z własnych obserwacji a najbardziej dla mnie przykre jest to że kiedyś w rozmowie z jednym z nich spytałem aluzyjnie co by było gdyby ktoś na nich doniósł to dowiedziałem się że jakiś domek mógłby w zimie spłonąć .... Dopóki nie będzie ostrych wyrywkowych całodobowych kontroli wzdłuż brzegów łącznie z konfiskatą sprzętu pozostającego bez opieki to mięsiarze będą górą ... Nie wspominając o dziadkach z PZW którzy na zarybienia mocno skąpią .... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lepton Opublikowano 20 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2017 Dokładnie!!!Nic dodać nic ująć.Jakie spustoszenie robi trup i żywiec na zaporówkach to jest nie do opisania.Nigdy łowiący z łodzi na spining nie pogorszą tak pogłowia sandacza jak zwolennicy zasiadek. Łowiący z łódek, moim zdaniem są jednak bardziej skuteczni. "Zasiadkowcy" mają (niestety) tą przewagę, że są ich tysiące.(Suweren konsekwentnie blokuje próby uzdrowienia sytuacji). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi