sero1975 Opublikowano 20 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2017 Masz racje zasiadkowców są tysiące . Moi sąsiedzi poza sezonem potrafią postawić na odcinku 100 metrów 20 wędek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kotwitz Opublikowano 20 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2017 Kolego @Lepton niestety nie masz racji. Nie podam nazwy zbiorników, natomiast nie raz ludzie łowiący na przynety sztuczne spływali na zero kiedy trupiarze milei komplety i więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sero1975 Opublikowano 20 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2017 Kotwic ma rację . Niestety. Sam jestem tego najlepszym przykładem Nie mam problemu z przyznaniem się do tego że niejednokrotnie wróciłem o kiju ale ja nie mam ciśnienia na wynik i czasem potrafię cały dzień eksperymentować z jakąś ciekawą przynętą czy też badać teren metr po metrze. Za to przypływając do pomostu mam relację od ,,sąsiadów " co dzisiaj złowili. Ogólna tendencja jest taka że jak nie bierze to ja wygrywam a jak bierze to oni potrafią wyciągnąć kilkadziesiąt sztuk w ciągu dnia a ja kilka - kilkanaście ( piszę o sandale ) .Zatem jeżeli goście siedzą na miejscu codziennie od 01.05 do 01.11 łowiąc statystycznie 3 ryby dziennie to w sezonie łowią 500 sandałów . Takich stanowisk na Rożnowie jest przynajmniej kilkadziesiąt. Zatem jak czytam info z koła Nowy Sącz że w danym roku wpuszczono 3000 20-o centymetrowych sandaczy to chcę mi się płakać .. Oprócz tego myślę ,że nadmiar uklei i certy który z tego co obserwuję z roku na rok się powiększa spowodowany jest zaburzeniem równowagi ryba biała - drapieżnik .. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sero1975 Opublikowano 22 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2017 Na gorąco ... Bolek 60 dwa sandały po 80 .Kontaktu z pasiakiem brak chociaż jak przyjechałem to słyszałem pojedyncze ataki. Sinice zaczynaja kwitnąć i woda z dnia na dzień zrobi się bardziej zielona...Miesiarze mówią ze leszcz się ruszył i okupują gruntówki .Miałem iść łowić dalej ale zrobiła się lampa i trzeba będzie kilka godz poczekać ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sandre Opublikowano 22 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2017 Sero .. na gorąco ... nie chwal sie:) 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sero1975 Opublikowano 22 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2017 Ale ogólnie słabo bardzo . Wynik zrobiony tylko dlatego ze nie miałem już pomysłu i w akcie desperacji wbrew zdrowemu rozsądkowi przeniosłem się na wodę 15 m + A teraz co najzabawniejsze : Otwieram pudełko z główkami a tam 3 szt . 22g a reszta poniżej 16g . Myśle sobie ze jak dobrze pójdzie to z godzinkę połowie Żeby przedłużyć czas zabawy wpadłem na pomysł ze najpierw obstukam czymś ch...wym sprawdzę gdzie sa zaczepy i jak zerwe testera to wtedy założę Ostatnie główki . Jakieś dwa miesiące temu była akcja sprzęt wędkarski w biedronce. Moja kochana mamusia dla ktorej stary koń jest cały czas ukochanym synkiem kupiła mi piecioczęściowy set podwójnie zbrojonych riperow o bardzo wątpliwej jakości ... Wszystkie ryby złowiłem na imitacje chińskiego okonia )))) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sero1975 Opublikowano 22 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2017 Darek jak ciupiesz nad jeziorem to mogę zaprosić na bezalkoholowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sandre Opublikowano 22 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2017 Bardzo dziekuje za zaproszenie, ale niestety ... jeszcze 2-3 chuude wedkarsko lata mnie czekaja z braki czasu. Ale jak wpadne daj tel na priv i wpadne... ale te bezalkoholowe to takie cierpkie jakies ... bleeeh;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sero1975 Opublikowano 22 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2017 Wiem ze obrzydliwe ale młodzież zagłada Popołudnie na zero chociaż dziadek z niebieskiej łódki z daszkiem Parkujący swój wodolot przy polu w Tabaszowej walnął 2 metrowego wąsatego . Niestety będą kotlety jutro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sandre Opublikowano 22 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2017 Niestety stety ... po pierwsze po takim starym sumie go przesra na 10strone. Po drugie sa glosy ze suma za duzo i wali inne drapiezniki i biala rybe ze hoho. Jedni nie chca drugiej soliny inni chetnie by sie z takim 2m jeszcze spotkali. Ja nie mam zdania ... ale brzydala bym wypuscil ...chocby dlatego ze wiekszy odemnie 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler130 Opublikowano 23 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2017 Haha, ten dziadek gadał o nim już w tamtym roku, w końcu go dorwał . Historia prawie jak stary człowiek i morze . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elton Opublikowano 23 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2017 Kolejna historia bez happy end'u i koniec legendy wieelkiej ryby. Sporo mniejszych łowią regularnie tylko w innych rejonach jak dziadka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sero1975 Opublikowano 23 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2017 Myślę ,że takich osobników jest w jeziorze więcej zwłaszcza ,że dziadek w czerwcu walnął 180-tkę . Jakieś 4 lata temu rozmawiałem z jednym z dyrektorów zarządzających zaporą i powiedział mi że przy zaporze są takie sztuki ,że nurkowie nie schodzą pojedynczo bo boją sie ataku Dziś rozmawiałem z okoniami i powiedziały mi ,że dziś nie robią i choćbym nie wiem się jak starał to dziś do współpracy je nie namówię ... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pickerel Opublikowano 25 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2017 Wygląda na to że okoń ruszył. Dzisiaj w południe wyskoczyłem dosłownie na godzinę poganiać za boleniem a trafiłem dwa oksy po 30+. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawello Opublikowano 25 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2017 Wojtek, zdradź gdzie. Ja tam będę w sierpniu u teściów . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sero1975 Opublikowano 25 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2017 dwie jaskółki wiosny nie czynią .... Znając rożnów jak byś napisał 12 szt to ok.Łowię od maja każdy weekend i w 50% wypadów udało mi się trafić pasiaka w ilości 1-2szt. w tym jednego na 43.Dlatego piszę że okoń jest ale jest rozrzucony po całym jeziorze i w dodatku żeruje bardzo krótko bo ma nadmiar żarcia w postaci milionów uklei. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacob1993 Opublikowano 29 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2017 A z boleniami jak ? widzialem tam ataki naprawde poteznych ryb 90plus nietety nie wzialem boleniowek i jedynie na popperki udalo sie jakies mikro bolki polowicOprocz tego jest masa klenia~`20i okonia ~`15o duzego trudniej jednego 25cm udalo sie zlowica 30-ak zawrocil przy samym pomoscie .Wiec cos tam plywa tylko nie ta pora roku mi sie wydaje . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 29 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2017 Na Rożnowie nie łowię ale czasem jeżdżę tam na wakacje oprócz wieczornych ataków boleni podczas rejsu pamiętam też masę uklei na półtora metrowej wodzie. Chyba były lekko ogłuszone bo jak się popływało za jakaś z 5 minut to czasem udawało się złapać w rękę Pływały przy samej powierzchni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacob1993 Opublikowano 29 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2017 (edytowane) tak w niektorych miejscach mozna by na nich siekiere zawiesic sporo pokalaczonych wsrod nich . Bolki zerowuja caly dzien okresowo oczywiscie .wiadomo najlepiej wieczor i rano ale atakow takich torped nie widzialem w zyciu nigdy wiecej łowilem w miejscowisci Lipie . Edytowane 29 Lipca 2017 przez jacob1993 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sero1975 Opublikowano 30 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2017 Tak na gorąco : Przyjechałem w piątek ok.16 i od razu wiedziałem ,że będzie burza . Przeczucie mnie nie myliło o 17 zaczęła się ostra jazda trwająca godzinę z okładem .Na wodę zszedłem tak po 18 i biczowałem wodę do 23 ale bez efektu.Przez pół soboty zastanawiałem się dlaczego nie wybrałem grzybiarstwa przecież znacznie taniej a i spacery znacznie wpłyną na moją tusze .Również prawdopodobieństwo znalezienia prawdziwka jest znacznie większe niż złowienia okonia .Pod wieczór zdezerterowałem - wiało mocno podobnie jak przez cały dzień i jak dla mnie nie miało to większego sensu.W niedzielę ranek o 4.30 jeszcze lekko dmuchało ale zaczęło się uspokajać. Jak słońce wyszło na wodę to zaczęły się brania . Brania były do 12 jak upał był już niemiłosierny i mózg zaczął mi się gotować pod czapką .Złapałem ok.10 pasiaków w granicach 30-35 ale miałem też dużo skubnięć mniejszych osobników na szczęście guma trójka zwalnia mnie z obowiązku wyczepiania mlodzieży.. Ukleje jakby rozrzedziło . Jest ich mniej zdecydowanie. Dryfując do pomostu i obrzucając bardzo nieciekawy odcinek (płasko ,muliście ,żadnych krzaków)podczas wyciągana gumy przy samej łodzi tak gdzieś w połowie wody poczułem nagle że hak wbił się w coś o strukturze dużego drewnianego konaru.Zanim mój mózg zajarzył ,ze w tym miejscu nie ma żadnego konaru poczułem ,że konar wykonuje zwrot i że następuje zluzowanie pletki ,Hak został minimalnie rozgięty i to jak widać wystarczyło. Chyba miałem pierwszy raz w życiu na haku duuużego wąsatego Jakob Rożnów słynął kiedyś z boleni i z tego co obserwuje jego populacja się odradza i jest go naprawdę sporo ...Ale ja wiem że to cwane bestie i niejednokrotnie zagrają ci na nosie )) Więcej grzechów nie pamiętam . 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slav Opublikowano 30 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2017 Byłem niedawno, rządzi podrywka i łowienie sandacza na półtrupa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sero1975 Opublikowano 31 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2017 Masz rację ale w tym roku to jakaś istna plaga.Na szczęście jest już ta pora gdzie sandacz raczej sika na zmaltretowane ukleje.Wczoraj płynę do zatoczki i widzę postawione dwie gruntówki . W oddali majaczy grand vitara na krakowskich blachach .O 8 jak puszka się nagrzała to wysiadł janusz .Janusz podrapał się po jajach zszedł nad wodę poszedł w krzaki a tam jeszcze dwie wędki .Zwinął jakby nigdy nic i klei głupa. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robbert89 Opublikowano 3 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2017 Smażył się ktoś w tym tygodniu na Rożnie? Jak generalnie z żarciem drapieżników w taką pogodę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Boruch Opublikowano 3 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2017 prawie nie istnieje chyba że łowisz bolenie na jeziorze lub nastawiasz sie na suma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mansik Opublikowano 3 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2017 Jak juz przy boleniach, będę w połowie sierpnia nad jeziorem Rożnowskim, jeżeli ktoś chciałby się podzielić wiedzą gdzie najlepiej ich szukać, zapraszam na PRIV Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi