Skocz do zawartości

Informacje o Rożnowie

lesiewicz

Rekomendowane odpowiedzi

Bolenie są wszędzie i bolenia jest moc . Chyba dlatego ,że ten rożnowski jest cwany :)))

Więc nie ma znaczenia gdzie przyjedziesz .

Jakieś 3 tygodnie temu mojemu sąsiadowi tak przywalił ,że widziałem jak gość wlatuje z brzegu do wody :))) Nie dał rady ale przed pęknięciem żyłki bolek wyskoczył nad wodę i to był naprawdę smok :)))

Niestety znowu bez szału ale ten wyjazd mocno okrojony gdyż w piątek miły pan z offrołdowego nissana patrola chciał koniecznie zobaczyć co mam w bagażniku auta matki  :D :D :D .Dobrze że nie nie miałem jeszcze sprzętu bo na samą myśl się spociłem :)))

Tak ,więc w sobotę dwie godziny wieczorkiem jeden króciak .

W niedzielę zacząłem o 6 trzy małe pasiaki ,jedno pstryknięcie ale pudło . O 7.30 zaczęło mocno wiać i brania ustały . Wiatr był tak mocny ,że potrzebowałem dwóch kotwic .I wtedy zdarzył się mały incydent ......

Jak by ktoś kiedyś wyciągnął 15 mb zielonej liny z kawałkiem żelastwa to proszę o zwrot :wub: :wub: :D :D

Ten rok jest wyjątkowo powalony .

Choć gonię do pażdziernika za pasiakiem to więcej mam przyłowów niż okoni . Wytargałem zanderka 80 z dwumetrowej wody i kilka maluchów na wodzie do 10m  ale większość  ich złowiłem na 10+.gdzie przenosiłem się jak na płyciznach nic się nie działo .Szczupłe zaś to przy brzegu maluchy a w okolicach 10 mamuśki miałem na haku 2 w tym roku ale wygrały :))

Okoń zaś ............................nie wiem ,nie umiem bo jak widzę na echu drobnicę i kilka większych sztuk to teoretycznie powinien być pasiak niestety próby złowienia go za pomocą sondy nie przynoszą u mnie rezultatu. Znacznie lepsze wyniki mam łowiąc ,,po staremu" czyli ustawiając się na miejscówce i rzucając w wachlarz .Naprawdę byłem szczęśliwszy bez tego echa :)))

I może powiecie ,że jestem powalony ale w tym roku zauważyłem pewną prawidłowość która stała się moim okoniowym ,,barometrem "

Mianowicie jak wchodzę na pomost i widzę małe pasiaki przy pomoście to oznacza,że okoń jest w strefie przybrzeżnej natomiast jak go nie ma to trzeba go szukać głebiej...

• Like 1

• 2 tygodnie później...