Skocz do zawartości

Informacje o Rożnowie

lesiewicz

Rekomendowane odpowiedzi

• 1 miesiąc temu...
  • 1 miesiąc temu...
  • 1 miesiąc temu...

Panowie , jak jest z sumem na roznowie ? łowi ktoś nastawiając sie specjalnie naniego ? . W której części jeziora najczęściej wystepuje ? i na jakie przynęty najlepiej reaguje . Głownie chodziło by mi o łowienie na troling . Jeżeli ktoś  byłby chętny podzielićsie swoimi spostzreżeniami będe wdzięczny .

Nie łowię sumów i nie odpowiem szczegółowo na twoje pytania poza jednym: tak na Rożnowie jest sum i jest go dużo, na tyle dużo, że Okręg NS od roku 2018 zaleca jego zabieranie.  A to mój krajan który zabiera klientów na sumy na Rożnów https://www.facebook.com/krzysztof.sowa.14

• 2 tygodnie później...

Panowie , jak jest z sumem na roznowie ? łowi ktoś nastawiając sie specjalnie naniego ? . W której części jeziora najczęściej wystepuje ? i na jakie przynęty najlepiej reaguje . Głownie chodziło by mi o łowienie na troling . Jeżeli ktoś  byłby chętny podzielićsie swoimi spostzreżeniami będe wdzięczny .

Ktoś , coś podpowie :)?

• 3 miesiące temu...
  • 3 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...

W Tv lokalsi gadali, że to Słowaków śmieci spłynęły z dużą wodą.. Przecież Dunajec przepływa przez największe słowackie metropolie ???????????? A my to naród słynący z czystości..

Edytowane przez Krzysiek P
  • Like 3

Jesli dobrze pamiętam rożnów jest poniżej ujscia Popradu do Dunajca. Poprad i jego dorzecze w sporym % są na ziemiach słowackich. Na słowacji występuje ogromna populacja cyganów/romów czy jak ich zwał. Tworzą oni wyalienowane osiedla, często w dolinach rzek i potoków. W Pl przykładem może być osada w Krośnicy nad potokiem o takiej samej nazwie. To co dzieje sie poniżej zabudowań porządkiem bym nie nazwał. Jednak to pikuś w stosunku do widoku który obserwowałem jadąc na Węgry przez słowacje właśnie. Standard, jakieś baraki nad rzeczką, biegające cyganiątka, a poniżej w korycie i na brzegach jak by ktoś wywalił kilka kontenerów odpadów komunalnych. W koncu mądry cygan wie, że po co płacić skoro rzeka zabierze... Nawiasem mówiąc rzeczka była śliczna. Coś jak Kamienica (ta płynąca przez szczawę) tylko ze dwa razy wieksza.