Skocz do zawartości
  • 0

Spinningowy kołowrotek ?

gringo15

Pytanie

Witam, jaki polecilibyście mi kołowrotek spinningowy do wędki Shimano Technium 300ML 3m. c.w 5/20g . Raczej myślałem o przednim hamulcu ... zależy mi żeby był lekki, dobrze zwijał i wypuszczał żyłke ( łowie na 0.20 ). Mam zamiar nim łowić szczupaki, sandacze,

bolenie ,na Wiśle czasem na stawach. Przynęty to głównie woblery 5-10 cm od 5 do 16 gr. A jeżeli chodzi o cene to ok. 200 zł. Znacie jakieś kręćki spełniające te warunki :mellow: ...???

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

nie sugeruj sie ciezarem wyrzutowym kija, tylko jego dlugoscia i waga wedki, jezeli masz dlugasny kij i do tego ciezki, to rozmiar 4000 moze byc nawet lepszy niz np. 2500, bo wedka bedzie lepiej lezala w dloni ...

to takie latwe, zamiast czytac posty i czekac az rozwiazanie problemu samo z nieba spadnie, zabieram wedke do sklepu wedkarskiego i dopasowuje mlynek na miejscu

• 0

Witam. Może ja powiem dwa słowa , proponowny już wyżej kołowrotek Okuma Epix a dokładniej EPIX PRO FD ,spełnił by twoje oczekiwania wilelkość: 40 ,aluminiowa szpula oraz dwie grafitowe są w komplecie ,posiada 9 łożysk kulkowych + 1 rolkowe, nawój żyłki 0.30-200m , cena ok.190 zł. nowy w sklepie występują z przednim jak i tylnym hamulcem. Na zdjęciu poniżej akurat Okuma Epix Pro 30 RD 0.25-130m ale ten by był raczej za mały cena to 168zł.

Aha do biosteron ,dlaczego piszesz że catany i nexave to złom mam jednego nexave 2000 ok. 5 lat z tylnym hamulcem i do tej pory spisuje się znakomicie :D , chyba że wtedy dokładniej robili.

post-1459-1348913826,512_thumb.jpg

• 0

Witam. Może ja powiem dwa słowa , proponowny już wyżej kołowrotek Okuma Epix a dokładniej EPIX PRO FD ,spełnił by twoje oczekiwania wilelkość: 40 ,aluminiowa szpula oraz dwie grafitowe są w komplecie ,posiada 9 łożysk kulkowych + 1 rolkowe, nawój żyłki 0.30-200m , cena ok.190 zł. nowy w sklepie występują z przednim jak i tylnym hamulcem. Na zdjęciu poniżej akurat Okuma Epix Pro 30 RD 0.25-130m ale ten by był raczej za mały cena to 168zł.

Aha do biosteron ,dlaczego piszesz że catany i nexave to złom mam jednego nexave 2000 ok. 5 lat z tylnym hamulcem i do tej pory spisuje się znakomicie :D , chyba że wtedy dokładniej robili.

Witam

Oczywiście ze młynki tego typu jak shimano nexave czy catana to złom,bylem użytkownikiem tych dwóch młynków i sie nie sprawdziły,może dlatego ze nie oszczędzałem ich nad woda,spinninguje co dziennie po 4h a czasem dłużej,nie jestem niedzielnym wędkarzem aby tego typu młynki wytrzymywały przez 5 lat,mi nexave siadło po miesiącu

• 0

Witam.

Oczywiście ze młynki tego typu jak shimano nexave czy catana to złom,bylem użytkownikiem tych dwóch młynków i sie nie sprawdziły,może dlatego ze nie oszczędzałem ich nad woda,spinninguje co dziennie po 4h a czasem dłużej,nie jestem niedzielnym wędkarzem aby tego typu młynki wytrzymywały przez 5 lat,mi nexave siadło po miesiącu

Ok. Nie będziemy się kłócić czy złom czy nie dla jedych tak dla drugich nie , fakt że nie używam tego kołowrotka 4h dziennie , może przy takim częstym użytkowaniu coś z nimi jest ,ale wydaje mi się że wystarczyło napisać że po prostu nie polecasz i tyle ,bo setki wędkarzy ma na pewno te kołowrotki , i pewnie wszyscy nie myślą że to złomy.