expensiw Opublikowano 13 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2013 Witam jestem nowy na forum prosze o jakies wiadomojci o kijaszkach jak w opisie bo nigdzie nie moge znalezc zadnych opini o nich .Pierwszy kijaszek lzejszy na szczuplego bo ciezki juz mam a drugi na pstraga oczywiscie sa to kijaszki z wyzszej polki wiec musze sie o nich conieco dowiedziec zanim wydam kaske .Jestem fanem castingu ze sprzetu bedzie lowione z lodzi i z brzegu na odrze i zaporowkach dolnoslaskich jaki i na dolnoslaskich rzeczkach i we wschodnich niemczech.przynety wszelkiego rodzaju male woblery i gumy od 3-9cm .O sobie moge powiedziec ze mam ostra reke stad pytania o wytrzymalosci i czulosci powyzszych kijaszkow ,niestety nie mialem szansy ich jeszcze pomacac bo nie spotkalem ich jeszcze we wrocku w odmianie cast dzieki za odpowiedzi i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rogalson Opublikowano 14 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2013 W takich pieniążkach jakie dragon każe sobie płacić można by zrobić bardzo podobne akcje i wędeczki tyle, że z własną kompozycją. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samwieszkto Opublikowano 14 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2013 @expensiw. Tak się składa że na tym forum wędki oferowane przez firmę Dragon nie cieszą się jakąś szczególną estymą. Nikt jednoznacznie nie napisze o nich że to badziew , bo tak nie jest i byłaby to opinia krzywdząca ; jednak większość tutejszych userów żywi przekonanie że sprzęt tej firmy jest oferowany po zawyżonych cenach w stosunku do jakości blanków. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
expensiw Opublikowano 14 Października 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2013 Tak ale sceptycznie podchodze do robienia wedzisk na zamowienie bo nie wiem do konca czy bedzie wywazona idealnie i jak to bedzie z gwarancja a pozatym wczoraj sprawdzalem stronki internetowe i nie bylo na nich ciekawych modeli w galeriach wykonawcow a nawet dodam ze patrzac na galerie wialo bieda i mogl bym pomyslec ze robia 3 wedki rocznie a co do dragona ich dizain mi bardzo ale to bardzo lezy a co do ceny to nie przeszkadza mi to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samwieszkto Opublikowano 15 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2013 Wobec tego kup te wędki ....A jeśli będziesz mógł , to opisz je na forum. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 15 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2013 (edytowane) Jednemu ogórki. Innemu kościelnego córki Jak mawia jeden z kolegów.Skoro odpowiada Ci ich "dizain", to cóż dodać można. Połamania(?) Ponoć serwis się wyrabia Edytowane 15 Października 2013 przez popper 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 15 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2013 Tylko dizajn nie wpływa na jakość wędki niestety.... . Co ładne , na zdjęciach w realu całkiem inne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samwieszkto Opublikowano 15 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2013 Expensiw . Nikt ci nie udzieli informacji na temat tych wędek bo mało kto tutaj miał je w ręce. Nie jest to kwestia oszczędności tylko zdrowego rozsądku. Do znudzenia pisze się tutaj nowym userom że lepiej podobne pieniądze wydać kupując markowe i sprawdzone konstrukcje amerykańskie ( St.croix , Lamiglas , Fenwick ) z dożywotnią gwarancją honorowaną również w Polsce ; jeszcze lepiej zamówić wędkę w pracowni , gdzie masz możliwość bezpośredniego wpływu na wszystkie jej parametry i właściwości o wyglądzie nie wspomniawszy ; a jeśli naprawdę cena nie gra roli to jest jeszcze możliwość zamówienia wędek Japońskich ( Megabas , Evergreen , Tenriu i jeszcze pare ) które są przez niektórych uważane za najlepsze z najlepszych ale ich cena zwala z nóg przeciętnego Polaka. Możesz też zaszpanować totalnie i zamówić w kilku światowych firmach blank wyprodukowany specjalnie dla Ciebie , w 100% realizujący twoje oczekiwania i do tego wybrać kolor tego blanku. Możesz w końcu ( jeśli chcesz rwać dupy na wędkę ) zamówić sobie wędkę tokinową która kiedyś stanie się poważnym składnikiem masy spadkowej po tobie , gdy już ciebie zabraknie...... A ty nas tutaj dojeżdżasz Hi-endami z Dragona..... Nam jest po prostu żal twoich pieniędzy. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
expensiw Opublikowano 15 Października 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2013 Dzieki za odpowiedzi samwiesz kto dlatego pisze na forum i mozesz polecic jakies konkretne modele na pstragi i szczupaki z tych amerykanskich firm bo zainteresowales mnie ta dozywotnia gwarancja i dziekuje za wszystkie odpowiedzi i nie potrzebuje wedki zeby dupy rwac ale zeby miec cos konkretnego na lata z zalozenia podchodze tak co drogie i ma dobre opinie to dobre i tosie sprawdza do tej pory pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
expensiw Opublikowano 15 Października 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2013 Przekonales mnie ta gwarancja chyba wybiore na szczupaka St.croix avid AVC66MHF ,a na pstraga St.croix avid AVC66MF obydwie jednoczesciowki 1,98 , design nie z mojej bajki ale widze ze kij ma dobra renome wiec chyba ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
expensiw Opublikowano 15 Października 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2013 prosze doradzcie czy dobre modele wybralem bo St.croix ma tyle modeli ze looohhoohhhooo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samwieszkto Opublikowano 15 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2013 Jeżeli chciałbyś kupić gotowe Amerykańskie wędki w Polsce, to wygugluj sobie firmy : " Corona fishing " lub " Żbik " - tam kupisz St.croix i Lamiglasy , lub "KR fishing " - tam kupisz Fenwicka. Zadzwoń do tych firm i pogadaj o wędkach. Jeżeli chciałbyś coś zamówić w pracowni to poszperaj w dziale rodbuilding żeby wybrać pracownię której zlecisz wykonawstwo.Jeżeli chcesz podyskutować o swoich przyszłych wędkach to zmień temat wątku na bardziej adekwatny ( to pozwoli w przyszłości łatwiej znaleźć ten wątek innym , którzy będą mieli podobny problem ) lub załóż nowy wątek. Postarają się opisać czego naprawdę potrzebujesz , a więc co chcesz łowić , na jakich wodach , jakimi przynętami lubisz się posługiwać , jakie ryby trafiają się na twoich łowiskach itd ... wszystko co wyda ci się istotne. Ja ci wiele więcej nie pomogę - niewiele wędek przerzuciłem w życiu. Do pstrągów mam lekkiego MHXa i trochę cięższego CTSa ; na razie innych nie szukam. Ale są tu koledzy dla których wędki to pasja życia - oni ci napewno pomogą coś wybrać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olek520 Opublikowano 15 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2013 Z tego co widzę to do Art Rod- u (Poznań) masz 3 godziny.Gwarantuje Ci, że taka wizyta rozjaśni Ci wiele. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
expensiw Opublikowano 15 Października 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2013 Na codzien mieszkam w Berlinie wiec do poznania jest troche ale bywam na weekendy we wroclawiu a na zamowienie nie wezme bo nie ufam im z gwarancja zadzwonie do zbika i podadza mi optymalna gramature ale mysle ze wiem juz co chce dzieki za pomoc i uznaje temat za zamkniety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MateuszDDZ Opublikowano 16 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2013 We Wrocławiu masz Sergiusza z Fishing-rod naprawdę w porządku i konkretny gość. Byłem raz u niego w niedzielę odebrać komponenty, więc z ugadaniem na weekend raczej nie powinno być problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
norbertkrakow Opublikowano 25 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2013 Tylko robione. HM porażka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 25 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2013 A które używałes HM y Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 25 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2013 Tylko robione. HM porażka.Strasznie mnie ciekawi które są taka porażka ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EMMS Opublikowano 27 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2013 O HMach chyba swego czasu był wątek już i z opinii wynikało, że podobnie do Salmo miewają w Dragonie problem z powtarzalnością jakości i parametrów swoich wyrobów... Z resztą, przy takiej kasie warto byłoby już odczekać i sprawić sobie Legend Extreme, albo za tę kaskę zakupić jakiegoś Aetosika/Walleye'a, jeśli już koniecznie mają być kije seryjne Rodbuilderów nie ma się co obawiać, tak przy okazji... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 27 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2013 miałem już kilka 'hamów' od 62, przez 69 do 80 żaden nie był porażką... fajne wędki tylko trochę z ceną przestrzelone... żadnego nie złamałem/uszkodziłem, nic sie nie rozsypało... jakie kupiłem takie sprzedałem lub mam w szafie... w zasadzie nigdy nie porównywałem 2 takich samych aby przekonać się o powtarzalności... hamy mogą być porażka jak się kupuje przez neta i nie wie czego się spodziewać lub też nie wie się czego się chce 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
expensiw Opublikowano 27 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2013 Panowie za wasza rada skorzystalem z uslug Sergiusza z fishingrod i jestem bardzo zadowolony zamowienie zlozylem miesiac temu i na swieta na prezecik byly gotowe 2 szt. pierwsza szczupakowo-sandaczowa a druga na okonie na razie jedna fota a na wiosne cala fotorelacja juz z terenu pozdrawian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samwieszkto Opublikowano 29 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2013 No to , połamania wędki ....Jakich blanków użyłeś ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
expensiw Opublikowano 29 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2013 MB842-MHX i S782-MHX Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minecjusz Opublikowano 29 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2013 Jak określasz górne realne CW tego kija?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
expensiw Opublikowano 29 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2013 ktorego ? sa dwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi