Gość mikolaj Opublikowano 14 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2013 WitamMoże koledzy znają modele Rapali stare, takie nieprodukowane już (nie szukam modeli z początków firmy, zwykłe seryjnie produkowane na dużą skalę). Przyznam, że jakoś darzę sentymentem tą firmę. Mam kilka modeli, na które łowię blisko trzydzieści lat i są to te same modele, które dziś kupuję w sklepie. No ale nie o te chodzi.W sumie wiem o dwóch nieprodukowanych (chyba) modelach. Jeden to zdaje się Fat Rap Super Deep Runner - typowy Fat Rap z piekielnie długim sterem, schodzący niemal pionowo. Może jakieś inne Faty również zakończyły już karierę, bo jak sięgam pamięcią mam jeszcze modele sprzed dwudziestu paru lat, które mogą się nieco różnić od współczesnych, ale to jak porównam.Drugi to Sliver, którego nieszczęśliwie już nie posiadam. Jeśli ktoś wiedziałby, gdzie nabyć 13 cm wersję w malowaniu S to byłbym wdzięczny za info. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario Opublikowano 14 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2013 Wpisz Rapala Sliver 13 na ebay.com i... zobacz, co z tego wyniknie Dla przykładu:http://www.ebay.com/itm/RAPALA-SLIVER-SL13-NIB-CHOICE-OF-COLORS-/130849880804?pt=LH_DefaultDomain_0&var=430119931317&hash=item1e7742bae4http://www.ebay.com/itm/Rapala-Jointed-Minnow-J13-in-Gold-Rapala-Sliver-SL13-in-Silver-Used-/380738528795?pt=UK_SportsLeisure_Fishing_Lures_JN&hash=item58a5c8e61b Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stubek Opublikowano 29 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2013 WitamMoże koledzy znają modele Rapali stare, takie nieprodukowane już (nie szukam modeli z początków firmy, zwykłe seryjnie produkowane na dużą skalę). Przyznam, że jakoś darzę sentymentem tą firmę. Mam kilka modeli, na które łowię blisko trzydzieści lat i są to te same modele, które dziś kupuję w sklepie. No ale nie o te chodzi.W sumie wiem o dwóch nieprodukowanych (chyba) modelach. Jeden to zdaje się Fat Rap Super Deep Runner - typowy Fat Rap z piekielnie długim sterem, schodzący niemal pionowo. Może jakieś inne Faty również zakończyły już karierę, bo jak sięgam pamięcią mam jeszcze modele sprzed dwudziestu paru lat, które mogą się nieco różnić od współczesnych, ale to jak porównam.Drugi to Sliver, którego nieszczęśliwie już nie posiadam. Jeśli ktoś wiedziałby, gdzie nabyć 13 cm wersję w malowaniu S to byłbym wdzięczny za info.Witam, gdyby kolega kupował te rapalki chętnie dołącze się do zakupów, zawsze to koszt wysyłki pomniejszony o 2 Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 29 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2013 Trolling tymi lamancami uskuteczniacie czy do jakiego to łowienia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtek_n Opublikowano 23 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2013 Ja jestem fanem modelu Risto Rap. Był produkowany w rozmiarach 5, 7, 8, 9cm. Przez kilka sezonów był u mnie hitem sumowym póki nie zmieniłem miejscówki na płytszą. Oczywiście łykały go też szczupłe i sandały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ursus Opublikowano 23 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2013 Trolling tymi lamancami uskuteczniacie czy do jakiego to łowienia?Jeśli pytasz o Slivery to były to modele na słoną wodę. Większe modele to chyba tylko do trola się nadawały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lepton Opublikowano 23 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2013 Trolling tymi lamancami uskuteczniacie czy do jakiego to łowienia? Guzu jesteś jasnowidzem. Trol i to przez duże T. Kilkanaście lat temu (18 ?) ucząc się trolowania doceniłem zalety wielkiego Slivera.Wtedy istniał tylko jeden rozmiar - ( 20 cm. 38 gr ). I to było to co przynosiło konkretnerybska. Przesiadka na 13 nie była zbyt udana,tylko kilka sandaczy na Solinie i Rożnowie. Do dziś 20- tka w kolorze GFR prowadzona szybko,w pełny słońcu na otwartej wodzie działa cuda.I bardzo dobrze,że nie jest ogólnie dostępna. O trzynastkę trzeba pytać "słonowodnych",ale nie jestem pewny czy puszczą farbę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matiz992 Opublikowano 30 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2013 Ja mam fajną, raczej już ciężko dostępną rapalkę Polecam szukać w małych, lokalnych sklepach. Trafiają się całkiem niezłe artefakty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi