Skocz do zawartości
  • 0

kijek na klenio-jazia

maniak

Pytanie

Witam!

Szukam coś na rzecznego klenio-jazia o akcji semiparabolicznej.

Wyszukałem Shimano Beast Master Spinning 270 L 3-15g.

Wydaję mi się, że ten kijek będzie super :D

Mam wklejanke Mikado Tempation UltraFast Light 2,7 do 18g, ale chyba lepiej będzie jak zostawię ją sobie na okonie np.do bocznego troka.

Czy nie ma sensu kupować tego Shimano i łowić na wklejankę?

Jaka powinna być akcja kija kleniowo-jaziowego?

A co Wy myślicie o tym kiju?

Zwracam się do ekspertów w tej metodzie łowienia :mellow:

Pozdrawiam

Maniak

11 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

wydaje mi sie , że jak na kleniowe wobki, które są dosyć lekkie może być za sztywny...spróbuj poszukać czegoś o c.w tak od 3 gr. ... widziałem kiedyś w sklepie taką wedkę...bodajże mikado... 285cm , c.w 3/15 ...dwieście coś kosztowała. Możliwe , że chrzanie głupoty :lol: ale tak mi sie wydaje :mellow:

• 0
Dzięki Pitt ale nie stać mnie na kij na zamówienie.Raczej skłaniałbym się do tej ceny co Shimano - 300zł

- Batson RX6

- Przelotki FORECAST

- korek klasy AB czy jakoś tak (sorry ale nie znam się na korkach gustuje w piance )

- zbrojenie

znam kilku zbrojarzy u których taka kompozycja wyjdzie ok 400 no moze 400 z niewielkim hakiem. wiem, ze to nie jest 300 pln... ale... jesli weźmiesz pod uwage co uzykujesz w kijku Hand Made to ... w zasadzie odpowiedz wychodzi sama...

ale zrobisz jak uwazasz...

ahaaa zaponialem dodac - ze korek klasy AB - ten od naszych rodzimych zbrojarzy bywa często lepszy niż katalogowe super fine floor AAAA portugis z wielu katalogów... <_< <_< <_< <_< <_<

• 0

Z kijów seryjnych Beatmaster może być,albo Team Dragon(bardzo przyzwoity kijek)z tym,że TD kosztuje więcej,prawie takie same pieniądze jakie podał Mifek,więc jeśli faktycznie za 400zł możesz mieć ręcznie robiony kijek to podzielam zdanie Mifka i zleciłbym zrobienia takiej wędki naszym rodzimym specom. :D