Pszemo Opublikowano 14 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2013 (edytowane) Witam Planuje wybrać się nad jezioro z tematu na 3-4 dni - początek listopada jeśli pogoda pozwoli. Mam ponton silnik elektryczny i echo Czytałem że jest dzierżawione przez rybaków ale domyślam się że jako 3 najgłębsze na Suwalszczyźnie po Hańczy i Wigrach jest raczej eksploatowane pod kątem sielawy Nie proszę o info na forum publicznym chętnie przeczytam PW Ryby na pewno wrócą do wody a info zostanie do mojej wiadomości. Jeśli ktoś łowił na tym akwenie i orientuje się jak wygląda na jeziorze populacja sandacza (bo patrząc na brzegi i strukturę podłoża to pierwsza ryba która przychodzi mi na myśl ale nigdzie się o niej nie pisze ) z góry dzięki za infoCiekawi mnie też jak dużo i jak duże trafiają się okonie i szczupaki. Co nieco poczytałem i doszkoliłem się w temacie, jednak nie mam zbyt wielkiego doświadczenia w połowie drapieżników w jeziorach sielawowych. Wszystkie wskazówki i sugestie co do doboru przynęt i miejsc są jak najbardziej mile widziane Nie mogę też znaleźć mapy batymetrycznej ale patrząc na Google Maps sprawa jest raczej jasna 2-3 płytsze zatoki i ostre spady wszędzie poza nią Serdecznie pozdrawiamPrzemek Edytowane 14 Października 2013 przez Pszemo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi