arhuku Opublikowano 12 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2008 a potem przyszła burza wraz z oberwaniem chmury i nie zdążyłem połowić Też mnie to spotkało, a raczej zastało nad wodą i musiałem grzecznie w krzaczkach przeczekać . Co do sumów - ostatnio nad Wartą koło 1 w nocy coś (pewnie sum) siało panikę wśród 30 cm-owych rybek. Wyraźnie atakowało od strony nurtu. I tak przez dobrą godzinę. Fajnie to wyglądało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 14 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2008 http://www.naspinning.pl/archives/1069#more-1069 A jednak brały...Przystań to na 99,9% legionowska trzynastka. Branie nastąpiło w okolicy mostu (na filmie widać jedno ze starych przęseł). Wspaniała postawa, godna naśladowania (więc komentarz na końcu wielce niestosowny). Gratuluję łowcy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baloo Opublikowano 15 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2008 Piękna rybka i aż jestem zdziwiony, że została uwolniona. Patrząc na tych mięśniaków byłem niemal pewien, że przemielą ją jeszcze na łódce. Może coś się zmienia w tym dziwnym kraju.... Choć jedna jaskółka wiosny nie czyni! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 15 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2008 Niby nie, ale jak widziałem jaki ten gość był z siebie DUMNY po wypuszczeniu ryby - zacząłem wierzyć. Może trzeba ludziom trochę wjechać na ambicję, może dać do zrozumienia, że będą w ten sposób lepsi od innym? - A co, psiakrew, stać mnie! Wrażenie też na mnie zrobiła pełna profeska - ładne podebranie bez osęki (nagminnie wykorzystywana na ZZ), mata...BTW, musiał być nieźle zakręcony że tak z wąchem dał nura. Niby woda ma 21 st., ale pod powierzchnią. Pół metra niżej jest jeszcze bardzo, bardzo zimna. Taka specyfika ZZ, potwierdza się co roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Opublikowano 15 Lipca 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2008 Pewnie nie wiedzial, ze móglby i 5 stów za niego wziac... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 15 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2008 Oj, myslę, że wiedział. Nie wyglądał na biednego, ani niedożywionego... Wypuścił chłop, bo miał fantazję, nie ma co się wyzłośliwiać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinesz Opublikowano 15 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2008 Kuba, Nie zachęcaj, bo nie tylko łowiący zgodnie z zasadami C&R / RAPR czytają to forum ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 15 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2008 Pewnie nie wiedzial, ze móglby i 5 stów za niego wziac...Kuba czyli Ty już sprzedawałeś że taki zorientowany w temacie jesteś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Opublikowano 15 Lipca 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2008 To w tym miescie nie jest zadna tajemnica, niestety Od dawna wiadomo, ze ryby z bergla zasilaja warszawskie restauracje, szczególnie sum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baloo Opublikowano 17 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2008 Panowie, wczoraj miałem kolejne spotkanie III-go stopnia. Niestety duuuża rybka (zapewne sum - w końcu to miejsce w którym zawsze łowimy sumy) spadła po kilka sekundach. Niestety zrobiło się chłodno, a to zdaje się nieco studzić zapał naszych wąsatych kolegów... <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Redzi Opublikowano 22 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2008 Widzę że wątek idzie w zapomnienie więc dla podniesienia atmosfery się pochawle że dziś walczyłem z wąsatym koło 60 minut i po tym czasie wyprostował się hak w główce i sie zdeka wkurzyłem bo byłem już blisko no ale nastepnym razem ma być podobno lepiej <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
warciak Opublikowano 22 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2008 znajome uczucie tylko 60min to już maraton Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Redzi Opublikowano 22 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2008 Niestety ale wszystko było na niego przygotowane plecionka duża guma hak myślałem że wytrzyma bardziej obawiałem się agrafki że strzeli a tu masz ci los. Tam jest więcej takick klocków jedyny mankament to to że jest kilka niespodzianek na dnie i trzeba jakoś to omijać dziś 3 razy wyszedł ale następnym razem może nie wyjść Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fedx Opublikowano 22 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2008 Fajnie ze przynajmniej był kontakt, ja chodzę za wąsatym po Wisełce od paru wieczorów, ale ostatnio zupełnie bez efektów. Sądząc bo tym jak rozwija się wątek to u innych podobnie niestety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Redzi Opublikowano 23 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2008 Teraz woda pójdzie do góry więc jest znaczna szansa gdzieś wypatrzeć sumka ja mam stała miejscówkę i sumek czasem się zapląta już 9 miałem na kiju więc nie tak źle tyle że 8 z nich przy połowie boleni a wczorajszy wziął na to co trzeba szkoda że hak nie wytrzymał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
strzalka Opublikowano 23 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2008 Redzi nie poddawaj się, wieże w ciebie i chciałbym zobaczyć tą paszcze. A tu mała paszcza z warty ale za to jak cieszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 25 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2008 Panowie,Naprawdę nikt niczego nie łowi? Pełnia sezonu przecież! Mi niby coś skubie, ale same takie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Redzi Opublikowano 25 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2008 Strzałka ja nigdy się nie poddaje Tylko teraz mnie woda zaskoczyła bo pojechałem a ona sobie wyszła z koryta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 25 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2008 Wytrwałość to dobra cecha, ale ja bym zmienił haki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rognis_oko Opublikowano 25 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2008 Panowie,Naprawdę nikt niczego nie łowi? Pełnia sezonu przecież! Mi niby coś skubie, ale same takie... Łowię, ale u mnie niestety podobe rozmiary... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Redzi Opublikowano 25 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2008 Wytrwałość to dobra cecha, ale ja bym zmienił haki Powiem ci że w główkach gamakatsu ciężko zmienic haki na jeszcze lepsze, pozostane przy tym co mam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 25 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2008 Wbrew pozorom można. Mifek polecał główki VMC Barbarian, ja mogę dorzucić Mustad Big Game. Według mnie zwykłe Gamakatsu na dużego suma kompletnie się nie nadają. Mają duży promień kolanka przy stosunkowo cienkim drucie, łatwo się prostują, a czasem też pękają. Ukruszenie grotu na twardym zaczepie to dla nich standard… Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rognis_oko Opublikowano 25 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2008 Wbrew pozorom można. Mifek polecał główki VMC Barbarian, ja mogę dorzucić Mustad Big Game. Według mnie zwykłe Gamakatsu na dużego suma kompletnie się nie nadają. Mają duży promień kolanka przy stosunkowo cienkim drucie, łatwo się prostują, a czasem też pękają. Ukruszenie grotu na twardym zaczepie to dla nich standard… Mam identyczne zdanie.Mustad Big Game będą odpowiednie.Poza tym są także Gamakatsu Big Game, które są o niebo lepsze od zwykłych haków Gamakatsu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 25 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2008 Jak widać są na rynku główki przeznaczone na duże ryby.Redzi, jeśli chcesz, nie będziesz nic zmieniał. Ale może warto, skoro sum jeż zweryfikował Twój sprzęt - z wynikiem negatywnym. Ja od zeszłego roku czekam na takie branie i chyba bym sobie nie darował, jakby o porażce zadecydowała tak oczywista rzecz jak haczyk... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Redzi Opublikowano 25 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2008 Jak widać są na rynku główki przeznaczone na duże ryby.Redzi, jeśli chcesz, nie będziesz nic zmieniał. Ale może warto, skoro sum jeż zweryfikował Twój sprzęt - z wynikiem negatywnym. Ja od zeszłego roku czekam na takie branie i chyba bym sobie nie darował, jakby o porażce zadecydowała tak oczywista rzecz jak haczyk... Niestety u mnie w sklepie takich główek nie dostane Ale coś poradzimy, ja sie braniami nie martwie bo mam świadomość że bedę jeszcze je miał takie specyficzne łowisko <_< Mam też świadomość że te haki są cienkie i łatwo się prostują ale jakoś nie mam do nich uprzedzeń, a jakbym wszystko wyciagał to nie było by się na co denerwować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi