laredo Opublikowano 16 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2013 Witajcie. Chciałbym się dopytać u was co o tym sądzicie. Mianowicie z niewiadomych mi przyczyn pękły mi takie plastikowe zaczepy które blokowały klapkę w aparacie gdzie wkłada się karty pamięci i teraz ta klapka samoczynnie odmyka mi się. Szukałem po sieci ale nie znalazłem takowej części zamiennej. Co z tym fantem zrobić ? Te ząbki gdzieś potraciły się i nie mam możliwości doklejenia ich. Podejrzewam że i tak przyklejone nie spełniały by swojej roli.Pozostaje mi taśma klejąca jak wychodzę fotografować ? Aparat to Olympus E 420 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
atb69 Opublikowano 16 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2013 Podejrzewam że kolega esteta i niechce biegać z poklejonym szkiełkiem, ale skoro taśma spełnia zadanie....W serwisie pewnie pomogą tylko że to pewnie troche kosztuje, ja bym próbował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
laredo Opublikowano 16 Października 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2013 No tak ale dogadać się z serwisem to prawie jak zapłacić w biedronce kartą. Aby wycenić koszt naprawy czy koszt części muszę odesłać do serwisu cały aparat - jakby E420tki miały różne klapki. Bezsens. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 16 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2013 No tak ale dogadać się z serwisem to prawie jak zapłacić w biedronce kartą. Aby wycenić koszt naprawy czy koszt części muszę odesłać do serwisu cały aparat - jakby E420tki miały różne klapki. Bezsens.Lata świetlne temu, zapytałem w serwisie Olka, o możliwość zamontowania/wymiany klapki gniazda usb w Mju 300.Ta widoczna z lewej http://www.fotopolis.pl/index.php?n=737&olympus-mju-300-i-mju-400-digital-klasyka-w-wersji-cyfrowejZaserwowali mi cenę niemal taką, za jaką kilkanaście miesięcy wcześniej nabyłem ten aparacik. Czarno to widzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
atb69 Opublikowano 16 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2013 Czyli zostaje taśma? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cypisekNS Opublikowano 17 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2013 ja kiedys wkręciłem wkreta w obudowe i trzymał klape Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
laredo Opublikowano 17 Października 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2013 Taśma albo gumka recepturka. Szkoda tylko że aparat mino swojej niewielkiej wartości stracił dużo na cenie. Dużo myślałem ostatnio o jego sprzedaniu i zakupieniu jakiegoś Nikona a później dokupywaniu do niego obiektywów filtrów itd itpNo cóż. Olympus widać będzie miał u mnie dożywocie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej1 Opublikowano 17 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2013 Coś słabo szukałeś : http://allegro.pl/pokrywka-klapka-karty-pamieci-olympus-e-410-e-420-i3624967833.html A tu znajdziesz opis jak ją wymienić - dwa ostatnie posty http://forum.olympusclub.pl/threads/83335-E-510-wymiana-klapki-od-karty-pami%C4%99ci. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
laredo Opublikowano 17 Października 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2013 Andrzeju - lejesz miód na me serce. Słowo daję że szukałem - czemu nie znalazłem nie mam pojęcia. Dzięki ci wielkie za podpowiedź. Za dwa tygodnie mam premię więc kupię i wymienię. Dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej1 Opublikowano 17 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2013 Nie ma za co Fajnie, ze uda się naprawić aparat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawek_2348 Opublikowano 21 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2013 .... Za dwa tygodnie mam premię więc kupię i wymienię. Dziękuję.O tempora .. czekać dwa tygodnie na premię żeby kupić klapkę za 64 zł..... jak żyć Panie Premierze?, jak żyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi