Skocz do zawartości

Czarna lista sumowych woblerów

hlehle

Rekomendowane odpowiedzi

I o tym sobie właśnie tu bajdurzę :)

Aaa no to fakt - nie muszą być na stelażu, chociaż lepiej jak są :)

Najgorsze są te z wklejonym sterem i uszkiem wmontowanym w tenże, czyli praktycznie wszystkie Rapale (?).

Swoją drogą mam i Rapale w szafie, ale czekają na zimę i przeróbki.

Edytowane przez hlehle

Kilka sumow zlapalem w zyciu. Jeszcze nigdy wobler mi sie nie rozpadl podczas holu,tak by ryba poszla z kolczykiem.

Zestawow uzywam "slusznych". "Ebrowych".

Moim zdaniem inicjatywa Daniela jest bardzo sluszna i godna pochwaly.
Potwierdza to wpis o woblerach Robinsona.

Z potencjalnie niebezpiecznych Rapali mam DTF-7 w pudelku. Ale rzadko uzywam. Bardzo rzadko.

Nie wiem czy istnieje proste rownanie na zasadzie, uszko takie - to zle. Stelarz to dobrze.

Rapala Shad Rap 9 DR ma stelarz (niezamkniety) i cienkosc ogonka z balsy sprawia ze hol ryby w granicach 50 kg na moim zestawie powoduje rozprucie tego ogonka. Rozpruwa go stelarz.

Gdybym zbieral, to pewnie mialbym juz kolekcje takich przynet wypatroszonych.

Lubie te przynety. Jeszcze bardziej lubie Bombery 25A, ktore maja oczko zatopione w sterze z plastiku ABS i nigdy jeszcze ten element nie puscil.

Moja osobista sugestia odnosnie "listy Daniela". Jeden wpis - zolta kartka. Dwa wpisy o danym modelu przynety. Czyli dwie partie przynet. Zadnych watpliwosci odnosnie "wadliwej serii" i innych teorii. Konstrukcja niesumowa. Kartka czerwona. Unikac przy sumowaniu.

Warto dbac o wasaczy :)

Pozdrawiam

Guzu

Edytowane przez Guzu
  • Like 4