siwypike Opublikowano 16 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2013 Witam kolegów Pragnę przestrzec forumowych kolegów którzy wysyłają swoje przesyłki, przed firmą kurierską KURIER - BROKER. Firma ta nie zwraca pieniążków z pobrań , oraz giną przesyłki. Brak kontaktu z firmą zmusił mnie do znalezienia innych możliwości kontaktu z nieuczciwą firmą. Niestety okazało się że oszukanych ludzi jest bardzo wiele. Ja sprawę zgłosiłem na policję, ale są i pozwy zbiorowe przeciwko tej firmie. Firma mimo to ciągle świadczy swoje usługi. Proszę więc o rozwagę przy wyborze firm kurieskich. Pozdrawiam Dariusz Warchocki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 16 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2013 Dzięki,- omijać będę szerokim łukiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
goro400 Opublikowano 16 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2013 Podobnie jest z firmą EPAKA. Działa na zasadzie podwykonawcy DPD, KE-X, OPEK, UPS. Również nie wypłacają pieniędzy z pobrań np na 30 paczek zapłacą za 15, przynajmniej u nas na lubelszczyźnie są z nimi problemy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rower26 Opublikowano 17 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2013 Jak sama nazwa wskazuje KURIER-BROKER jest tylko pośrednikiem pomiędzy firmą kurierską a klientem. Oni sami nie transportują paczek. Jeśli paczki giną to z winy firmy kurierskiej a nie ich. Co do wypłat z pobrań to lipa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gerta Opublikowano 23 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2014 Dlatego tez ja zawsze korzystam z pośrednika kurierskiego a nie bezspośrednio z usług kuriera bo po pierwsze mam 2 razy taniej, a po drugie opłata pobraniowa zawsze ale to zawsze bez wyjątku zwracana jest w ciągu jednego dnia roboczego. Ponadto wysylamtaniej pl prowadzi obsługę abonamentową. Nie wpłaca się pieniędzy z góry tylko pobiera się automatycznie wygenerowaną fakturę 2 razy w miesiącu ze swojego panelu użytkownika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychun Opublikowano 23 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2014 Dlatego tez ja zawsze korzystam z pośrednika kurierskiego a nie bezspośrednio z usług kuriera bo po pierwsze mam 2 razy taniej, a po drugie opłata pobraniowa zawsze ale to zawsze bez wyjątku zwracana jest w ciągu jednego dnia roboczego. Ponadto wysylamtaniej pl prowadzi obsługę abonamentową. Nie wpłaca się pieniędzy z góry tylko pobiera się automatycznie wygenerowaną fakturę 2 razy w miesiącu ze swojego panelu użytkownika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aigle Opublikowano 23 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2014 Przy wysyłce wędek do SE skorzystałem z pośrednika kurierskiego z wysyłam taniej ... jak się później okazało pośrednik brał więcej za wysyłkę niż DPD który obsługiwał ... pośrednika . Przekonałem się o tym jak sam zawlekłem wędki do ...DPD bo nie miałem czasu czekać w domu na pośrednika ... a tam mi wskazali miejsce przekazania. jaja jak berety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
francisco scaramanga Opublikowano 26 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2014 Stare przysłowie mówi o tym, że chytry dwa razy traci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aigle Opublikowano 26 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2014 Nie do końca jest to prawdą ... bo dla przykładu UPS ma o wiele droższe przesyłki niż brokerzy. Ponadto wprowadzają ludzi w błąd. W "internecie" są ceny brokerów opatrzone logo UPS. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tete Opublikowano 26 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2014 Ku przestrodze. Uwaga na Pocztę Polską. Chodzi o przesyłki do Warszawy. Jest mega padaka z dostarczaniem przesyłek. http://kontakt24.tvn24.pl/temat,nikt-nie-wie-gdzie-sa-paczki-przedswiateczne-problemy-poczty-polskiej,120264,html?categoryId=496Wczoraj na własnej skórze przekonałem się, że problem nadal jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zieloczek100 Opublikowano 26 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2014 Może pomogę, może nie, ale osobiście zamawiam kuriera przez stronę https://www.tani-kurier.pl/ . Zamawiałem kuriera ok 5 razy, często były to dość duże paczki i nigdy nie było problemu. Przez pocztę też nigdy nie miałem problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majo Opublikowano 29 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2014 Może pomogę, może nie, ale osobiście zamawiam kuriera przez stronę https://www.tani-kurier.pl/ . Zamawiałem kuriera ok 5 razy, często były to dość duże paczki i nigdy nie było problemu. Przez pocztę też nigdy nie miałem problemu.Równiez polecam, korzystałem i wszystko było ok. Kasa za pobrania też szybko wpływała na konto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EPAKA.pl Opublikowano 15 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2014 (edytowane) Monitorujemy sieć pod kątem opinii o naszej firmie i postanowiliśmy "odkopać" ten temat. Podobnie jest z firmą EPAKA. Działa na zasadzie podwykonawcy DPD, KE-X, OPEK, UPS. Również nie wypłacają pieniędzy z pobrań np na 30 paczek zapłacą za 15, przynajmniej u nas na lubelszczyźnie są z nimi problemy. Panie Piotrze. Chcielibyśmy poznać szczegóły naszego rzekomego oszustwa. Prosimy o kontakt. Za jakie paczki nie dostał Pan zwrotu pobrań? Prosimy o numery listów przewozowych i nazwy przewoźników. Pozdrawiamy, EPAKA.pl Edytowane 15 Lipca 2014 przez EPAKA.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thewayitis Opublikowano 25 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2016 Przestrzegam przed firmą EPAKA.PL .Chyba, że lubicie się denerwować przez nierzetelne firmy...Przez telefon przedstawiciel firmy poinformował mnie, że mogę przeadresować adres odbioru przesyłki bez dodatkowej opłaty, opłatę oczywiście naliczyli i wystawili fakturę, ok pomyłka pracownika - zapłaciłem fakturę.Po zrobieniu przelewu, wysłałem potwierdzenie emailem. Po 2ch dniach wysyłają wezwanie do zapłaty opłaconej faktury z dodatkowymi kosztami za wezwanie czyli wyciągamy kasę dopóki się da... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 25 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2016 Przestrzegam przed firmą EPAKA.PL . Chyba, że lubicie się denerwować przez nierzetelne firmy... Przez telefon przedstawiciel firmy poinformował mnie, że mogę przeadresować adres odbioru przesyłki bez dodatkowej opłaty, opłatę oczywiście naliczyli i wystawili fakturę, ok pomyłka pracownika - zapłaciłem fakturę. Po zrobieniu przelewu, wysłałem potwierdzenie emailem. Po 2ch dniach wysyłają wezwanie do zapłaty opłaconej faktury z dodatkowymi kosztami za wezwanie czyli wyciągamy kasę dopóki się da... Ale zarejestrowałes się tutaj tylko po to aby się pożalić? To nie telefon zaufania kolego.... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zyga102 Opublikowano 25 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2016 (edytowane) Ale zarejestrowałes się tutaj tylko po to aby się pożalić? To nie telefon zaufania kolego.... Robisz kolego głupią uwagę , bo facet opisuje , co może cię czekać . Nie chcesz , to nie czytaj i tyle. To jest właśnie wątek o firmach kurierskich. Kolega od paczek też powinien najpierw się przywitać z nami jako nowy uczestnik forum i może dlatego Tomasz eS tak zareagował. Pozdrawiam Świątecznie... Edytowane 25 Marca 2016 przez Zyga102 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 25 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2016 Jaka wg Ciebie ma wiarygodność wiadomość napisana przez usera który założył konto tylko w tym celu ... A jak zaraz się ktoś zarejestruje i napisze ze Salmo czy Rapala to badziew tez go będziesz bronił ? Od tego typu informacji są inne fora 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zyga102 Opublikowano 25 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2016 Owszem, dziwi mnie to , że akurat znalazł się w tym miejscu.Ale..... , temat założył kolega który już tu troszkę siedzi , a zaskoczony jestem , że znalazł się tu również przedstawiciel EPAKA .Dziwny jest ten świat .... . Czyżby nas osaczyli i bawią się na naszym Forum ? .Zdrowych i Spokojnych Świąt Wielkanocnych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mekamil Opublikowano 27 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2016 Jak jeszcze prowadziłem pracownię to często korzystałem z dwiepaczki.pl, ale po kilkukrotnych próbach naliczenia mi dopłaty za nadwymiar i koniecznej procedurze reklamacji zacząłem korzystać z kurjerzy.pl i było to bardzo w czas posunięcie, bo wkrótce później dwiepaczki przestały wypłacać zwroty z pobrań i sprawa skończyła się pozwem zbiorowym (z tego, co wiem). Także trzeba uważać, bo tych firm pośredniczących jest jak grzybów po deszczu i można się wpakować... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 27 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2016 Dlatego dziwi mnie dlaczego ludzie sięgają po jakieś nieznane firmy skoro są kurjerzy.pl np....Nie wspomnę już o tym ze ostatnio kolega z forum wysłał mi jakąś taka nowa firma kurierska i paczka wędrował do mnie to dni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mekamil Opublikowano 27 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2016 No najbardziej zaufane to chyba sendit.pl, bo to w końcu grupa Allegro 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 27 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2016 No byle nie firma krzak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
count_martin3z Opublikowano 27 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2016 (edytowane) TBA To nie jest nowa firma :-) To właściciel siódemki, która sprzedali DHL. Teraz zaczynają od nowa, ale nie wróżę im przyszłości . Wysłane z mojego LG-H815 przy użyciu Tapatalka Edytowane 27 Marca 2016 przez count_martin3z Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 27 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2016 No masakra jakaś :/ u mnie dyskwalifikacja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateush Opublikowano 27 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2016 Jeszcze niedawno polecałem firme nadajwysyłke.pl jako tani dobry przewoźnik pl-uk-pl . Piszę o tym przewoźniku bo odkąd pojawili się w uk to korzystałem z ich usług i byłem zadowolony do niedawna Nie będę opisywał szczegółów bo nie w tym rzecz . Firmy tego typu nie ponoszą odpowiedzialności za swoje błędy podczas realizacji zlecenia . Ich usługi są tańsze z uwagi na to , że nie ubezpieczają przesyłek tak jak należy , nie biorą odpowiedzialności za uszkodzenie przesyłki w trakcie realizacji przewozu . Ponadto nagminne staje się otwieranie przesyłek przez pracowników takich firm i dosłownie grzebanie w paczkach co może wiązać się z uszkodzeniem zawartości bez jakiejkolwiek informacji , że paczka była otwierana . Mają swoje powody ale ja tych powodów nie akceptuję i nie rozumiem . Sprawdziłem regulaminy aktualne u kilku takich przewoźników jak nadajwysyłke.pl i szczerze odradzam . Jeszcze kilka lat temu w regulaminach były wzmianki o odpowiedzialności firm z tytułu niewywiązania się z umowy , w tym momencie praktycznie wygląda to tak , że jak się uda to dobrze jak nie to sprawa cywilna w sądzie . Jeżeli macie do wysłania wartościowy sprzęt zapłaćcie więcej dużemu przewoźnikowi ,który ma pełne ubezpieczenie i skanery do prześwietlania paczek tzn nie musi i nie grzebie w przesyłce a jeżeli to zrobi to dołączy stosowną adnotację . Jeszcze kilka lat temu małe firmy przewozowe funkcjonowały ok ale widocznie zbyt dużą konkurencją są dla molochów i z tąd takie podejście do sprawy a nie inne myślę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi