Tomek100 Opublikowano 2 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2016 Dlatego dziwi mnie dlaczego ludzie sięgają po jakieś nieznane firmy skoro są kurjerzy.pl np....Nie wspomnę już o tym ze ostatnio kolega z forum wysłał mi jakąś taka nowa firma kurierska i paczka wędrował do mnie to dni tragedia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 2 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2016 tragediaRozwiń temat ....? Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Methodboy Opublikowano 15 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2016 Dzięki za ostrzeżenie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek1988 Opublikowano 15 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2016 TBA To nie jest nowa firma :-) To właściciel siódemki, która sprzedali DHL. Teraz zaczynają od nowa, ale nie wróżę im przyszłości . Wysłane z mojego LG-H815 przy użyciu TapatalkaSiódemkę wykupiła firma DPD. Ja mogę polecić z czystym sumieniem KurJerzy.pl nie raz wysyłałem coś przez ich firmę i wszystko było w jak najlepszym porządku. Podejrzanie tanich przewoźników omijam szerokim łukiem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolkrause Opublikowano 3 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2016 (edytowane) Polecam unikać firmy a w zasadzie pośrednika Kurier Broker.euO ile same przesyłki dochodzą bez zastrzeżeń , o tyle jak to jest w moim przypadku firma KB.eu nie zwraca kwot pobrań za paczki...Weryfikowałem info u przewożnika UPS i następnego dnia po doręczeniu przesyłki , kwota pobrania została przekazana KB.euOd tamtej pory cisza.... a mija już 1 miesiąc - gdzie zgodnie z wykupioną dodatkową usługą pobranie miało zostać zwrócone w dwa dni robocze.Na maila , telefon nie odpowiadają.Wysłane wezwanie do zapłaty również bez odzewu , leży awizowane w urzędzie pocztowym i czeka na odbiór ale ja na to już nie liczę ...Pozostaje droga prawna , ewentualnie skierowanie sprawy do Policji Edytowane 3 Czerwca 2016 przez Karol Krause Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voiteh Opublikowano 3 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2016 https://www.youtube.com/watch?v=tzR5qg1-_bI "Przerzucanie" paczek przez pocztę Polską Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voldemort Opublikowano 3 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2016 Ten filmik warto by wysłać na adres mailowy Poczty Polskiej - ci panowie nie powinni już przewozić naszych przesyłek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crazy_FLY Opublikowano 5 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2016 przykra sprawa. ja mogę polecić sendit.pl . Korzystałem zarówno przy wysyłkach krajowych jak i międzynarodowych. Do tej pory żadnych problemów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 5 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2016 (edytowane) Ten filmik warto by wysłać na adres mailowy Poczty Polskiej - ci panowie nie powinni już przewozić naszych przesyłek Bo to matoły bez fantazji i pracujący bez sensu Przypomina mi sie scena, która widziałem pod koniec lat 80-tych w Warszawie przy pl. Dąbrowskiego. Była tam "Baltona" (to taki inny "Pewex")Dostawa towaru. Panowie wynoszą z ciężarówki różne artykuły, wreszcie przychodzi kolej na kartony z Polską Żytnią (wtedy nasza chluba exportowa)Nagle jeden z kolesi unosi spory karton do góry i z całej siły ... pierdzielu o chodnik! Zazgrzytało, zabrzęczało, zabulgotało!!!Spokojnie unosi zdeformowany ale cały karton nad ziemię a wspólnik podstawia duży pojemnik z szerokim wlewem pod jeden z narożników kartonu.I za chwilę mamy CUD! przez przesączony karton, zaczyna spływać czyściutka wódeczka ! Jak się potem dowiedziałem, panowie mieli prawo do zgłaszania "stłuczek" Na magazyn oddawali nieotwarty, zaplombowany karton pełen potłuczonych butelek ... nieszczęśliwy wypadek Praca może mieć sens i wyzwalać kreatywność? ... może! Edytowane 5 Czerwca 2016 przez BOB1 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej1 Opublikowano 5 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2016 Ja kiedyś sześciopak piwa kupiłem a w nim jedna z puszek z dziurą po gwoździu w denku .. chyba to ta sama ekipa, którą Robert opisał )) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Graghowski Opublikowano 5 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2016 Ja z kolei wysyłam wszystkie kije przez firme http://www.x-press.com.pl/. Maja u mnie w miescie biuro. Przyznam że nigdy nie było problemu nawet z wysyłką kijów 240 i dłuższych. Ceny też dość mocno konkurencyjne. Z kolei ja się przejechałem na DPD, gdzie przesyłka szła ponad tydzień, bo się zagubiła .... 5 roznych paczek, 5 x awizo mimo ze w domu zawsze ktoś jest, i zyczyli sobie żebym hulał z centrum miasta do ich siedziby jedyne 12 km dalej. Szczerze odradzam. Pozdrawiam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sledzik71 Opublikowano 2 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2016 Tez mnie KB.eu zrobił w balona. Przesyłki bez pobrania ok. Wybrałem raz pobraniową i 500 w plecy. Udało mi się sposobem odzyskać od faceta kase, ale swoje poty wylałem.Zobaczcie opinie na opineo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pit1982 Opublikowano 2 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2016 Ja tam zawsze wysyłam pocztą polska no i poza tym że wysylka wedek dość drogapaczka 24 potrafi iść 4 dni i tego że u mnie na poczcie zawsze muszę odstac z godzinke :-):-):-) to wszystko gra ,priorytet zazwyczaj dochodzi na drugi dzień od wysyłki nawet na drugi koniec polski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dano-G Opublikowano 2 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2016 Ja tam zawsze wysyłam pocztą polska no i poza tym że wysylka wedek dość drogapaczka 24 potrafi iść 4 dni i tego że u mnie na poczcie zawsze muszę odstac z godzinke :-):-):-) to wszystko gra ,priorytet zazwyczaj dochodzi na drugi dzień od wysyłki nawet na drugi koniec polskiPrzepraszam, gdzie zatem atuty?1. Drogo2. Czasochłonne 3. Nieterminowo Tapatalknięte z Teixa za pomocą Stelli 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pit1982 Opublikowano 2 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2016 (edytowane) Edytowane 2 Grudnia 2016 przez pit1982 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 2 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2016 (edytowane) Wędki o której piszesz nie wyślesz listem... Nawet poleconym... Piszesz też o paczce 24 h po 4 dniach... Proszę pisać ze zrozumieniem tym bardziej nie jest to trudne A teraz to trzeba uważać na wszystko... Okres świat paczki... Młyn ogólny Edytowane 2 Grudnia 2016 przez Tomasz eS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 9 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2016 Jeśli ktoś planuje zamówienie przesyłki za pośrednictwem Inpostu to serdecznie doradzam. Mają kosmiczny burdel i nie ogarniają zamówień, zagubili moją paczkę, nikt nie odbiera u nich telefonów ani nie odpisuje na maile. Prezent świąteczny psu w dupę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcy- Opublikowano 9 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2016 Jak coś zamawiam na necie to staram się do paczkomatu inpost. I póki co czekam dluuugo. Oby to nie oznaczało zgubienia przesyłki. Faktycznie muszą mieć spory bałagan. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 9 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2016 Też zamawiałem do paczkomatu tyle, że są zapchane i kurierzy pracują jako "mobilne paczkomaty". Gość miał przekierować paczkę do punktu oddalonego od niego o 200 m i dał dupy Paczka wróciła, mam nadzieję, do sortowni. Inpost jest ok ale nie w święta, teraz tragedia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Najeżony Opublikowano 9 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2016 Też czekam na list polecony z inpostu. Nadany 2 grudnia. W tym tygodniu kurier był dwa razy w firmie, na którą zamówiłem list, ale mojej przesyłki nie miał. Jest to irytujące. Tutaj jest dyskusja o tej sytuacji http://www.wykop.pl/link/3492227/czy-inpost-jeszcze-istnieje/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek_u Opublikowano 9 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2016 Też tak miałem z nimi Przesyłki brak, a odbiór podpisany. Z tym, że wcześniej koleś telefonicznie mnie poinformował, że ma dosłownie w "dupie" dostarczenie przesyłki mi Nawet reklamację składałem i dostałem odpowiedz po miesiącu, ale nawet nie otworzyłem listu od nich.Inpost nie jest ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 15 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2019 (edytowane) Zamówiłem kuriera dpd przed wczoraj w serwisie sendit. Do dnia dzisiejszego kuriera nie było, a sendit ma oczywiście wyyebane na zleceniodawcę tak jak i firma dpd. Wczoraj oczywiście klikałem o ponowną wizytę kuriera bo dostałem kuriozalne "Uwaga ! Zauważyliśmy, że paczka nie odebrana" ... Radzę omijać sendit. Ja już się zarejestrowałem profilaktycznie na furgonetka i kurjerzy oraz polecam korzystanie z usług poczty. Edytowane 15 Marca 2019 przez Sławek Nikt 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 15 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2019 Jakby co to wczoraj w okolicach EC Siekierki widziałem ok 5 rano samochód DPD z otwartym lukiem ładunkowym. Tylko się nie zamartwiaj na zapas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 15 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2019 Jakby co to wczoraj w okolicach EC Siekierki widziałem ok 5 rano samochód DPD z otwartym lukiem ładunkowym. Tylko się nie zamartwiaj na zapas Piotrze kurier został opłacony przed realizacją usługi jak to ma w zwyczaju sendit. Natomiast sam człowiek od dpd napiera chyba wołami, które to zapewne mocno zajechane są bo po prawie 2 dniach wycieńczającej niewątpliwie jazdy do dnia dzisiejszego się nie pojawił ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czechofil Opublikowano 15 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2019 Na stronie DPD śledzenie paczki po numerze zlecenia (nie paczki) możesz podejrzeć numer komórki kuriera, który jest przydzielony do odbioru Twojej paczki.Miałem dokładnie to samo we wtorek ale telefon pomógł i gostek przyjechał po paczkę Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi