milupa Opublikowano 15 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2019 Dziś ok 10:30,zamówiłem kuriera przez Sendit, przed 12 był u mnie odebrać paczkę.Jedno co to nie biorę DPD bo mam do nich uraz tylko Fedex. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 15 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2019 Jak widać każdy z nas ma różne doświadczenia. Opiszę swoje. Po interwencji w serwisie sendit łaskawie poinformowano mnie, że nie biorą praktycznie żadnej odpowiedzialności za pracę kurierów, którą im zalecają. Pomóc mogą za to w składaniu reklamacji ... Udostępniono mi również numer kuriera. I teraz będzie wisienka na torcie. Otóż kurier poinformował mnie, że w dniu wczorajszym nie miał żadnego zlecenia odbioru w systemie !!! Pisząc krótko sendit narobił kaszany i zrzucił winę na kuriera ... A może jednak zlecenie było i kurier temat olał ? Jaka była prawda pewnie nigdy się nie dowiem ... Od dziś korzystam z serwisu furgonetka. Sprawdzę jak usługi wyglądają w furgonetce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czechofil Opublikowano 15 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2019 Ja korzystam z furgonetki. P.SZa ile wysyłacie? Ja nie wysyłałem od zeszłego roku i obecnie najtańsza opcja jaką pokazuje furgonetka za małą paczkę to GEIS za 14,07zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 15 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2019 Ja nie żartowałem z tym otwartym samochodem DPD ale chyba nie kroił tylko robił dla kogoś na lewo przysługę bo obok kręciło się dwóch gości, którzy chyba sprzątali przystanek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 15 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2019 Dziś ok 10:30,zamówiłem kuriera przez Sendit, przed 12 był u mnie odebrać paczkę.Jedno co to nie biorę DPD bo mam do nich uraz tylko Fedex.A ja z kolei nie biorę feedex bo raz jeździłem za paczką na Okęcie, a ze dwa tygodnie temu przywiózł mi paczkę dopiero po interwncji nadawcy. Za każdym razem było BEZCZELNE no przecież byłem, ale nikogo w domu nie było ... Co oczywiście wierutnym kłamstwem było bo akurat ktoś był cały dzień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jamjest Opublikowano 15 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2019 tylko Fedex.z moich doświadczeń wynika, że akurat ta firma ma beznadziejnych kurierów (patrzę z perspektywy odbiorcy). Już bym wolał chyba przesyłke konduktorską niz kuriera, który nawet nie zadzwoni tylko przychodzi sms, że "próba doręczenia się nie powiodła". I tyle. Zero informacji co mam z tym fantem zrobić. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paprykarz Opublikowano 15 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2019 Moje doświadczenia z kurierami, dowodzą jedynie tego, że jak jest dobry kurier to i współpraca się układa. Wystarczy, że zmienił się kurier to musiałem porzucić współpracę z firmą. Bez względu na firmę przewozową, to o poziomie zadowolenia z obsługi zawsze decydował człowiek który do mnie przyjeżdżał. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lexi Opublikowano 15 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2019 (edytowane) ..paprykarz ma racje, prawie wszystko zależy od człowieka dlatego w jednym rejonie np. DPD będzie OK a jak się zmieni kierowca to DUPA .Co do brokerów to mogę polecić Furgonetke - rejestrowałem się u nich jak mieli 2500 klientów teraz maja ponad 100 000 o czymś to świadczy, może nie jest idealnie ale ogólnie OK. Edytowane 15 Marca 2019 przez lexi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milupa Opublikowano 15 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2019 A ja z kolei nie biorę feedex bo raz jeździłem za paczką na Okęcie, a ze dwa tygodnie temu przywiózł mi paczkę dopiero po interwncji nadawcy. Za każdym razem było BEZCZELNE no przecież byłem, ale nikogo w domu nie było ... Co oczywiście wierutnym kłamstwem było bo akurat ktoś był cały dzień. z moich doświadczeń wynika, że akurat ta firma ma beznadziejnych kurierów (patrzę z perspektywy odbiorcy). Już bym wolał chyba przesyłke konduktorską niz kuriera, który nawet nie zadzwoni tylko przychodzi sms, że "próba doręczenia się nie powiodła". I tyle. Zero informacji co mam z tym fantem zrobić. Napisałem "tylko fedex" w odniesieniu do postu kolegi który pisał o Sendit i DPD, nie że jestem zwolennikiem tej firmy.Każda niestety ma różnych pracowników i różne mam doświadczenia z nimi. Kuriera DPD nie zamawiam do domu, bo przez tego z mojego rejonu jeździłem już dwa razy na drugi koniec miasta po odbiór przesyłek bo rzekomo mnie nie zastał.DPD też nie wyślę nigdy już wędki (dziś wysyłałem wędkę), za dużo ich mnie i moim znajomym połamali. Ogólnie nie ma dobrych firm, dlatego staram się jakoś dopasowywać przesyłki do konkretnych warunków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolkrause Opublikowano 15 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2019 (edytowane) Fedex działa tragicznie... Dwa razy po zamówieniu kuriera poprzez Furgonetka zdarzyła się sytuacja ze firma naliczyla mi opłatę za "pusty przyjazd", patałach kurier nawet nie pojawił się po odbiór przesyłki pomimo że byłem w domu to wpisał w system że nie zastano nadawcy...nie chciało mu się przyjechać bo nie było mu po drodze, no i piąteczek ???????????? Edytowane 15 Marca 2019 przez Karol Krause 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 16 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2019 (edytowane) Pomimo zapewnień jakie otrzymałem w dniu wczorajszym od tzw. kuriera oczywiście nie pokazał się ... Znowu wypełniłem formularz kolejnej wizyty tym razem na poniedziałek ... Gdybym ja (i baaardzo wielu moich znajomych z którymi rozmawiałem) w robocie takie zwody odpier ... lał to już musiałbym szukać nowej roboty ... Widać cholerny deficyt ludzki na rynku kurierskim skoro można klienta kilka dni olewać ... A i serwis sendit ma to tam gdzie słońce nie dochodzi ... Edytowane 16 Marca 2019 przez Sławek Nikt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lexi Opublikowano 16 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2019 Fedex działa tragicznie... Dwa razy po zamówieniu kuriera poprzez Furgonetka zdarzyła się sytuacja ze firma naliczyla mi opłatę za "pusty przyjazd", patałach kurier nawet nie pojawił się po odbiór przesyłki pomimo że byłem w domu to wpisał w system że nie zastano nadawcy...nie chciało mu się przyjechać bo nie było mu po drodze, no i piąteczek ..powszechna praktyka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi