Skocz do zawartości
  • 0

Przeróbka Humminbirda z domestic na international

smerda jajeczny

Pytanie

18 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Przecież dałem Ci namiar na gościa co robi to jak należy 

ZTCP to wlasnie bylo w kategorii nieoplacalne - juz nie pamietam co w koncu mi nie pasowalo, ale sobie podarowalem wydaje mi sie, ze bylo za drogo albo nie nawiazalem kontaktu w koncu. Ps tak czy tak w koncu doszlem do wniosku, ze echo ma pokazywac strukture dna (chocby bylo w "krasnalach" i tak dalej pokazuje dno).

• Like 1

• 0

Funkcji nawet jak ktoś nie zna angielskiego to może się nauczyć i tyle. Jeżeli przeróbka jest zbyt droga to tak jak napisał kolega może być skala nawet w krasnalach. Ja i tak analizuję wszystko w domu co zapisałem. Jeżeli ktoś za rozsądną cenę potrafi przerobić echo to warto dla komfortu sobie to zrobić. Przy zbyt wygórowanej cenie wolę tą kasę przewalić na przyjemności. Szkoda, że polska mentalność jest taka, że jak już się trafi frajer w potrzebie to trzeba go "wydoić" na maksa. Spotykam się z tym na co dzień wszędzie. Szkoda.

• 0

Mysle ze okreslenie `frajer` to za mocne slowa. Kilka miesiecy temu bylem zainteresowany tematem przerobki, przeszukalem chyba wszystkie mozliwe amerykanskie fora na ktorych proby przerobek byly podejmowane juz kilka lat wczesniej i niczego sie nie dowiedzialem, nikt nie potrafi przerobic. A Polak potrafi, te urzadzenia dopiero co wchodza na nasz rynek i juz potrafimy przerobic. Nie wiemy kto ile czasu poswiecil na rozpracowanie przerobki, moze to byl 1 dzien, a moze caly miesiac. Nalezy mu sie stosowna zaplata za jego usluge. Proponuje najpierw znalesc jakiegos elektronika ktory podejmie sie tematu,  nastepnie oddac mu swoja echosonde o wartosci kilku tysiecy aby mogl w niej pogrzebac. Jezeli znajdzie rozwiazanie to swietnie, tylko ile to nasz bedzie kosztowac. Powinnismy docenic mozliwosci a nie nazywac je zlodziejskimi. Kto interesowal sie tematem wie jak niewiele osob oferuje przerobki. 

Mamy 4 opcje:

-kupic w polsce wersje europejska

-kupic wersje amerykanska i pozostac przy jezyku angielskim i imperialnym systemie miar

-kupic wersje amerykanska i przerobic

-nie kupowac

Ja ze wzgledow finansowych wybralem opcje druga. Moje spostrzezenia: angielski mi nie przeszkadza, glebokosc w feetach latwa do przeliczenia, stosujac echosonde patrzymy na wykres zmian glebokosci a nie na liczby. Dla bocznego sonaru moge sie poswiecic i obslugiwac echosonde nawet w jezyku chinskim hehe :)

• Like 1

• 0

Dobrze termin, że teraz piszesz, że wybrałeś opcję drugą bo jak chciałem zorganizować kilka echosond hurtowo do przeróbki żeby było taniej to się wycofałeś jak już wszystko uzgodniłem z gościem od przeróbki i się zbłaźniłem. Dzięki.

• 0

Chyba ze masz zegarek 24h... ;) co do opisywania woblerow i tak jest tyle zmiennych ze (przynajmnij mi) ciezko okreslic na jakiej glebokosci pracuja inaczej jak na oko +- 1m a i to nie zawsze. Zreszta na ostatnich kilku wyjazdach plywalem bez echa i nie umarlem. Pewnie trolowac by bylo kiepsko ale akurat lowilem na gume.

• 0

Dobrze termin, że teraz piszesz, że wybrałeś opcję drugą bo jak chciałem zorganizować kilka echosond hurtowo do przeróbki żeby było taniej to się wycofałeś jak już wszystko uzgodniłem z gościem od przeróbki i się zbłaźniłem. Dzięki.

Nie uzgadnialem tego z Toba tylko z osoba ktora znam. Wszystko zostalo wyjasnione wiec mi niczego nie zarzucaj.

Zakladasz temat, pytasz o namiary, a okazuje sie ze sam moglbys rozdawac te namiary. Pisz na priv jak chcesz sie wyzalic.

Edytowane przez termin

• 0

Witam

Ja tam pływam na phantomsach (sążniach) 1 m = 1,8 sążnia  ,a w związku z tym iż u mnie max 5 metrów głęboko to z przeliczeniem nie ma żadnego problemu i liczę wszystko razy dwa .Do tego mam instrukcje pl która była mi potrzebna tak naprawdę na pierwsze dwa wypadu . Do dziś leży w szufladzie . A za pieniądze  za które miałem przerobić echo kupiłem sobie super patyka sandaczowego. Dodam tylko ze mój znajomy ma tez echo serii 9. Kupił echo w Polsce które było ściągnięte z za oceanu z wgranym softem pl .Mam wrażenie ze to jego echo się w jakiś sposób muli zawiesza ect. 

pozdrawiam 

• 0

Nie ma czegoś takiego jak polski soft - albo należy takie sformułowanie traktować jako uproszczenie w nazewnictwie. Ten po modyfikacji nie różni się wielkością nawet o 1 bit od oryginalnego. A aktualnie można pobrać soft ze strony Humminbirda i samodzielnie go wgrywać jak tylko wyjdzie nowa jego wersja ( oczywiście do wersji zrobionych na international), czego wcześniej nie dało się zrobić bez utraty j.polskiego. Jeżeli się echo zawiesza to nie jest kwestia wrażenia, albo się zawiesza albo nie. 

Edytowane przez Paprykarz