PILOT Opublikowano 17 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2013 (edytowane) Witam! Siedzę najczęściej i przeważnie w caście ale postanowiłem sobie kupić spininng uniwersalny głównie pod sandacza - na jedno z moich ulubionych zbiróników;) z brzegu, opad kogut, guma max 30g... Kij - najnowszy 2014 Shimano Yasei AX Drop Shot 270cm/7-28g - prosiłbym o opinie tej serii (2014 jest identycznie taka sama w konstrukcji co wcześniejszy model , jedynie lekko design się różni) Jeżeli chodzi o kołowrotek to mam dylemat pomiędzy: Shimano Stradic 3000FJ oraz Daiwa Exceler 3000Z - oba w kolorze białym - będą pasowały do kija;). Mi osobiście wizualnie odpowiada Daiwa do tego ma zapasową szpulę i inne zalety... No ale Stradic to stradic niby FJ to do tej pory najlepszy z serii stradic - ale nie ma zpasowej szpuli. Prosziłbym o pomoc w doborze jednego z tych kołowrotków oraz ich recezję jezeli ktoś używał oraz kija. POZDRAWIAM! Edytowane 17 Października 2013 przez PILOT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gajosik Opublikowano 17 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2013 (edytowane) Jeżeli już Daiwa to starsza Caldia 3000X, tego Excelera miałem i tylko ładnie wygląda, nic sobą za te pieniądze nie reprezentuje. Jeżeli masz duże parcie na biały młynek to bierz Stradica, można jeszcze trafić w sklepach nówki FC Japan mają aluminiowy zapas. Jest jeszcze biała alternatywa w postaci Spro ZaltArc, fakt nie ta klasa i cena ale gdybym miał wybierać między Daiwą Exceler Z a Spro ZaltArc bez wahania wybrał bym Zalta. Ahh byłbym zapomniał są jeszcze stare Biomastery w białych barwach, tylko upolować takiego już nie jest najłatwiej. Edytowane 17 Października 2013 przez gajosik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PILOT Opublikowano 17 Października 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2013 (edytowane) Spodziewałem się krytyki tej Daiwy - ale wiem bo miałem i inni mieli i bardzo są chwalone do tej pory stare Excelery - czyli ten już jest nie udany w końcu ok 600zł kosztuje? Edytowane 17 Października 2013 przez PILOT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gajosik Opublikowano 17 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2013 Nie wiem jak stare bo nie miałem i nie mam porównania, ale ten moim zdaniem jest bardzo słaby, miałem i żałowałem każdej wydanej złotówki na niego. Z zewnątrz owszem piękny, ale na tym zalety się kończą. Cena nie zawsze znaczy jakość. Jeżeli chcesz kołowrotek którym będzie służył też do łowienia a nie tylko podziwiania i kręcenia na sucho w fotelu to bym go odpuścił na Twoim miejscu. Jest sporo dobrych kręćków w okolicach 600zł gdzie nie szkoda wydanej kasy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PILOT Opublikowano 18 Października 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2013 Skoro nikt nie broni DEZ to wybór raczej padnie na stradica... Myślę też nad modelem 5000FJ - wielki nie jest... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackabyss Opublikowano 18 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2013 ... No ale Stradic to stradic niby FJ to do tej pory najlepszy z serii stradic - ale nie ma zpasowej szpuli... Jak juz napaliles sie na tego kija, to ja na Twoim miejscu bym byl konsekwentny i bral stradica.. choc czy on taki superowy w porownaniu do starszych stradicow.. to mozna polemizowac Nowa daiwa ze sredniej polki jak exeler, tierra itp. to faktycznie nie najlepszy wybor.. ;P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PILOT Opublikowano 18 Października 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2013 Stwierdzone niby przez tackeltour że fj to do tej pory najlepszy stradic - ja osobiście uważam, że Japan lepsze - miałem juz nie pamiętam scf czy fc 3000 z podwójną korbą - zobacymy jak ten wypadnie w porównaniu. Czyli decyduję się na stradic. Może ktoś coś o kiju napisze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmiszk1 Opublikowano 18 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2013 Nowy wyciagniety z pudelka Stradic fj kreci podobnie - jeśli nie tak samo - jak TP' 2011. Oba miałem, ale tylko przez chwile (po jednym dniu łowienia każdym). Ten caly X-Ship to rewelacja.Ciezko natomiast wypowiedzieć się co do trwalosci nowego Stradica. Potrzeba czasu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PILOT Opublikowano 18 Października 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2013 Popraktykuję i się podzielę wrażeniami - for sure;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi