Skocz do zawartości

Seeker SP754S zgon, podwójny

woblerwz

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie , potwierdzam teze ze ,,kij lowi za duze ryby " seeker SP 653 . Mam wedke od kilku tygodni i jak narazie same pozytywne wrazenia odnosze . A u mnie kije nie maja lekko . Zapialem trotke okolo 1 m kilka razy . Ta ryba potrafi prZetestowac kij . Jak juz Talon itm 20 lb nie mial za bardzo nic to pokazania tylko ksztalt rawki rowerowej -,,jednym slowem warunki polowiu sa extremalne " . Polowilem klenie do 55 cm . 30 sekund i ryba laduje na brzegu . Skad ta moc w tych blankach sie bierze ? Hm nie wiem ! Ja nie ma czasu gdybac !! Lowie tylko ! Ciagle ten. blank zaskakuje mnie . .Jest to Przykra sytuacja z polamaniem 2 egzemplazy ale coz , po prostu tam musialo byc . Podsumowujac nadal polecam blanki seeker . Pozdrawiam Forumowiczow a Koledze zycze blanku perfekcyjnego ! Bez wad !

• Like 1

Witam . Panowie zdjecia nie ma bo troc juz 2 razy wygrala ze mna . Nie mam pomyslu na te rybe ciagle kotwice demoluje . Pierwszy raz walczylem okolo pol godz na kiju atc shikari 12 lbs i mialem ja metr od siebie . Chcialem slizgiem na kamienie rybe wyciagnac i nagle zaminela sie w plecionke i woblerem wystrzelil z pyska jak z armaty . Plakac sie chcialo ale coz ! 2 raz na talonie itm 20 lbs wziela kilka metrow od brzegu i od razu swieca ponad metr nad powierzchnie !! Talonik wygial sie jak rawka od roweru a wobler ponownie wystzrelil . Ten moment brania i wyskok to bylo cos niesamowitego . kotwice zdewastowane - nie bylo co odginac . Polamane groty . To taka krotka historia . Ale do 3 razy sztuka . Dopadne krolowa w koncu . Z checia zamieszcze fotki gdy wygram pojedynek . Pozdrawiam serdecznie Zbigniew

• Like 1

Witam . Panowie zdjecia nie ma bo troc juz 2 razy wygrala ze mna . Nie mam pomyslu na te rybe ciagle kotwice demoluje . Pierwszy raz walczylem okolo pol godz na kiju atc shikari 12 lbs i mialem ja metr od siebie . Chcialem slizgiem na kamienie rybe wyciagnac i nagle zaminela sie w plecionke i woblerem wystrzelil z pyska jak z armaty . Plakac sie chcialo ale coz ! 2 raz na talonie itm 20 lbs wziela kilka metrow od brzegu i od razu swieca ponad metr nad powierzchnie !! Talonik wygial sie jak rawka od roweru a wobler ponownie wystzrelil . Ten moment brania i wyskok to bylo cos niesamowitego . kotwice zdewastowane - nie bylo co odginac . Polamane groty . To taka krotka historia . Ale do 3 razy sztuka . Dopadne krolowa w koncu . Z checia zamieszcze fotki gdy wygram pojedynek . Pozdrawiam serdecznie Zbigniew

Zbig to daje Ci do wiwatu :lol:  :lol:  :lol:  :lol: .

Znam tylko jednego z wymiaru, 56 cm od złącza.między 3 a 4 przelotką. 

3 tygodnie temu złamałem tego 754 ,tylko ze starej wersji z E-glasu .Aż poszedłem zmierzyć gdzie wyszło złamanie-dokładnie 56cm od złącza :lol:  :lol:  :lol: .Wytłumaczenie tego jest chyba tylko jedno-wada konstrukcyjna. 

3 tygodnie temu złamałem tego 754 ,tylko ze starej wersji z E-glasu .Aż poszedłem zmierzyć gdzie wyszło złamanie-dokładnie 56cm od złącza :lol:  :lol:  :lol: .Wytłumaczenie tego jest chyba tylko jedno-wada konstrukcyjna. 

Wojtek masz jeszcze złamasa? Jaka jest grubość ścianki w miejscu złamania, czy też te różnice są takie jak w tym "moim"?

Edytowane przez woblerwz

Też miałem przygodę z seekerem strzelił podczas wyznaczania grzbietu właśnie gdzieś ok 40cm od dołu szczytówki  blank z nowej oliwkowej serii , jakoś też cieńko było z tą ścianką , nie wiem czemu bo SP 703 to mój faworyt pstragowy  bynajmniej te stare blanki , sam mam jeszcze wędkę którą budowałem jako jedną z pierwszych jakieś 10 lat temu ,ale to była czarna stara seria, ta nowa oliwkowa wydaje mi sie ciut gorsza jakościowo niz te stare.

3 tygodnie temu złamałem tego 754 ,tylko ze starej wersji z E-glasu .

... no nie wiem Arek, no nie wiem.... 

swoją drogą to zabawne jak rozkręca się zbiorowa psychoza z powodu 2 złamanych blanków  :D  przyszedł mi do głowy pomysł na przyszłość w stylu Orsona Welles'a  B)

... no nie wiem Arek, no nie wiem.... 

swoją drogą to zabawne jak rozkręca się zbiorowa psychoza z powodu 2 złamanych blanków  :D  przyszedł mi do głowy pomysł na przyszłość w stylu Orsona Welles'a  B)

Trzeba było znaleźć kolejną ofiarę. Temat ząbkująco-stukającej Daiwy odszedł w niepamięć, a o nowej Stelli do d.... SW, poza kilkoma wyjątkami, nie ma kto ciągnąc   :D

• Like 1

Ja wczoraj w końcu testowałem swojego 703 "nowego" pod rybą i ma się świetnie. Kupowałem blank jakieś 3 miesiące temu.

Dodam też że kolega ostatnio złamał mojemu tacie canadiana, a ostatnio on sam złamał sobie ATC.

Edytowane przez MateuszDDZ