Skocz do zawartości

Seeker SP754S zgon, podwójny

woblerwz

Rekomendowane odpowiedzi

Drodzy koledzy to gięcie w drugą stronę jest również ,- takie sobie... :rolleyes:

Ten forumowy "metronom" który tyka na maksymalnych wychyleniach poza tym iż mnoży posty niewiele po sobie pozostawia,- a nie znam nikogo kto by o sobie nie chciał powiedzieć, że pragmatyczny jest B)

Friko,- a propos no nie wiem, no nie wiem ( to możemy o tym na priv,- jak masz ochotę...)

Edytowane przez Rheinangler
  • Like 1

Panowie napiszę tak: ani klapa od bagażnika, ani linka o przelotki sie nie zaczepiła, ryba też dopisała...

Złamał się i tyle jak wykałaczka i pod3jrzewam , że większość ogólnodostępnych wedek, seryjnych wytrzymała by to zdarzenie.

Na początku winiłem siebie w 95%, ale jak autor wãtknapisał mi że jego wedka złamała sie na 56cm cm od dołu szczytówki , a w moim okazało się że złamanie DOKŁADNIE W TYM SAMYM MIEJSCU to uznaję to za wadę fabryczną , konstrukcyjnã tych blanków. W tym miejscu blank sie zatrzymuje i nastepuje przeciązenie materiału co konczy sie właśnie złamaniem. Nie ma mowy, ze względu na (średnicę dolnika i miejsca na łączeniu )żeby kij tam zapracował co ma także wpływ że blank mimo że szklak niestety nie pracuje po całości.

Przynajmniej ten model.

Ścianki w tym blanku BRAK, świadczã o tym zdjęcia - ogólnie byłem z tego modelu bardzo zadowolony, czucie brań, rozpiętość ciężaru wyrzutowego, balans , ale niestety ten blank NIE WYBACZA BŁĘDÓW i śmiem twierdzić , że złamie się wcześniej czy później.

Friko teraz czas na Ciebie:) ( żartuję oczywiście, ale musisz sie obchodzić teraz z seekerem jak z przysłowiowym jajkiem, bo skorupka w nim cieniusieńka...)

Ja osobiście już temu modelowi dziękuję i reanimacji czyt.cześci szczytowej zamawiać nie będę, nie mam czasu na rybach myśleć czy oby dobry kãt przy holu, czy wędka nie za bardzo w pionie, czy kij dobrze odłożony, czy już nastąpiły mikropęknięcie po holu dużej ryby czy jeszcze nie, czy teraz strzeli czy za chwilę...

Stara seria może była bardziej dopracowana i z nieco innego materiału, może i inne modele są bardziej udane = na szczęście ja już się o tym nie przekonam...:)

Zdjęcia wstawię pöźniej, pozdrawiam

Edytowane przez Baars

Właśnie zmierzyłem z ciekawości swojego S754 - w okolicach 54 / 55 cm licząc od dolnego końca szczytówki wypada mi akurat przelotka  co teoretycznie powinno wzmacniać ten fragment blanku ( największe obciążenia powstają jak wiadomo dokładnie w połowie odległości pomiędzy przelotkami). Zobaczymy ile pożyje, będę miał dodatkową adrenalinę zabierając go na ryby ;)

Skoro u Friko w tym miejscu jest przelotka i w gruncie rzeczy jest niby wzmocnienie to ciekawe jak w tych złamanych blankach rozłożony jest spacing???

Czy te złamane są uzbrojone identycznie względem siebie , czy zgoła odmiennie (chodzi o rozłożenie poszczególnych przelotek względem siebie)

Pozdr 

Karol.

Edytowane przez Karol Krause

słabo, u mnie przelotka (L6 lub L7 nie pamiętam dokładnie) wypadałaby nie powyżej a trochę poniżej tego punktu złamania jeśli to 56 cm od dołu

no nic, trzeba będzie jakąś zapasową wędkę na łódkę zabierać na wszelki wypadek, na szczęście chrustu mi nie brakuje  :lol:

• Like 1

słabo, u mnie przelotka (L6 lub L7 nie pamiętam dokładnie) wypadałaby nie powyżej a trochę poniżej tego punktu złamania jeśli to 56 cm od dołu

no nic, trzeba będzie jakąś zapasową wędkę na łódkę zabierać na wszelki wypadek, na szczęście chrustu mi nie brakuje  :lol:

Poszukaj może jakie mikado w piwnicy :lol:  :lol: .

Edytowane przez Jozi

Poszujak może jakie mikado w piwnicy :lol:  :lol: .

Józek nie mierz wszystkich swoją PIWNICĄ :P  :lol:  :lol:  :lol: ciekawe co tam się w niej kryje   :lol:  :lol:  :lol:

A więc jaka alternatywa dla Seekera  754 ???

Edytowane przez Karol Krause