Skocz do zawartości

St.Croix Mojo Bass

klimakg

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Planuje zakup kijaszka pod szczupaczka i sandacza na łódeczkę, na tą chwilę moim głównym faworytem jest w/w kij przy c.w. do 21 g.

Jeśli ktoś miał okazję wędkować tym kijaszkiem to proszę o opinie. Interesuje mnie jak kij zachowuje się pod obciążeniem, jaki jest jego  rzeczywisty dolny i górny zakres wyrzutowy oraz to czy kij nie jest pałowaty.

Z góry dzięki za odpowiedź :)

Pozdruufffka ;)

• 5 lat później...

MJS71MF2  

Ktoś może ma powyższy spinning? szukam czegoś co ogarnie fajnie przynęty typu guma,blacha,wobler z zakresu 7g- 18g realnie i komfortowo.Wiem że st.c. potrafia mieć zanizone ciężary wyrzutu więc dla tego pytam posiadaczy czy ten kij jest w stanie ogarnąć takie zakresy.

Edytowane przez woblery L.E.

Mam tego kija świeży nabytek,niestety jeszcze nie używany,ale znajomi kolesie którzy ciągną piękne sandały na jeziorze, polecili mi go z czystym sumieniem,jako tz uniwersał szczególnie,do gum ale też i wachadeł i wobków, odradzając jednoczesnie zakup jego ciężkiej wersji  MHF bo to prawdziwy pancernik kupowany na zaporówki do kogutów 30g tak samo jest na filmie z CF.......tu jak się zachowuje pod obciążeniem....https://www.youtube.com/watch?v=5bgHvvov1Yo

Edytowane przez delux64

MJS71MF2  

Ktoś może ma powyższy spinning? szukam czegoś co ogarnie fajnie przynęty typu guma,blacha,wobler z zakresu 7g- 18g realnie i komfortowo.Wiem że st.c. potrafia mieć zanizone ciężary wyrzutu więc dla tego pytam posiadaczy czy ten kij jest w stanie ogarnąć takie zakresy.

Dla mnie komfort kończy się na max 25 łącznej masy. Przy przynętach mocno pracujących jak jakieś SDRy będzie problem.

Ja używam kija głównie do gum. Ale zdarza się trolling woblerami np Whacky 9-12 czy twitching woblerami do 10 cm. Kij pracuje głównie szczytem i nie tak głęboko jak np Premier.

Czasami zabieram właśnie ten kij do rodziców i obskakuje okonie, klenie, pstrągi, sandacze i szczupaki ale muszą być to ryby 30+.