Skocz do zawartości

Konger Paladin Cx Full Contact vs Hard Blade

Zenon275

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Niedawno miałem okazję pomacać Paladina Speed Devil 270/21 i bardzo mi się spodobał, szybki, bardzo czuły, a i cena nie taka straszna. A, że już od jakiegoś czasu planowałem zakup nowego kijka pod cięższe łowienie szczupaka i sandacza , to od razu pomyślałem o serii Paladin. Konger chyba chciał utrudnić mi życie tworząc 2 kije o takim samym c.w., a są to Full Contact 285/35 i Hard Blade 275/35. Stąd też moje pytanie, czy ktoś miał kontakt z powyższymi?

Pozdrawiam Hubert

• 2 tygodnie później...

Witam

Full contact przypomina mocną wklejkę delikatna szczytówka i bardzo sztywna reszta. Fajny kijek do łowienia sandaczy z brzegu.

Hard Blade ma bardziej płynne ugięcie moim zdaniem jest bardziej uniwersalny.

Jeśli Twoim priorytetem jest sandacz na gumę to full contact ale jeśli wolisz coś bardziej uniwersalnego to zdecydowanie hard blade.

• 1 rok później...

Panowie może ktoś powie coś więcej o Kongerze Paladinie Speed Devilu 270 / 21g. Wyszukiwarka odnalazła tylko ten wątek. Jeżeli któryś z kolegów wie coś na temat tej wędki i miałby ochotę podzielić się swoją wiedzą, to bardzo bym prosił o info. Konkretnie chodzi mi o seryjną wędkę w kwocie około 500 złociszy,  jak najbardziej uniwersalną, z ciężarem wyrzutu w przedziale 3 – 5 gram dół i góra 18 – 20 gram, do łowienia na wszystko i wszędzie, może z wyjątkiem morza :lol: 

Z opisu producenta wynika, że taką wędką ten Paladin jest, ale czy napewno???

Pozdrawiam ;) 

seryjny kij za 500 + to chyba jakies nieporozumienie? :/ za ta kwote niejednokrotnie widzialem na gdzieldzie uzywki customy a juz kilka osob na forum pisalo ze nawet najtanszy mhx bedzie lepszy niz seryjna najwyzsza polka

Wiesz ja jakoś wolę wydać 5 stówek na nowy kij z gwarancją niż na lepszy używany bez gwarancji.

Tak oczywiście wiem, źe gwarancję to itp, itd. Mam kolegę, który handluje między innym Kongerami bardzo dobrze żyje z serwisantami i mam pewność, że zawsze coś się da załatwić.

Tak więc porostu nie stać mnie na kupno czegoś co nie ma gwarancji i taniego serwisu.

• 1 rok później...

Witam,

Przymierzam się do zakupu Konger paladin Cx full contact 255/28.

Ciężko te kije namierzyć w sklepie, w Szczecinie.

Może ktoś ma i łowi na wędki z serii paladin Cx i coś więcej o nich napisze.

Tutaj masz kolego...namiar na sklep w Szczecinie z poszukiwanym Paladinem... :)

http://allegro.pl/wedka-konger-paladin-cx-full-contact-255-7-28-i5334869566.html

• Like 1

Panowie może ktoś powie coś więcej o Kongerze Paladinie Speed Devilu 270 / 21g. Wyszukiwarka odnalazła tylko ten wątek. Jeżeli któryś z kolegów wie coś na temat tej wędki i miałby ochotę podzielić się swoją wiedzą, to bardzo bym prosił o info. Konkretnie chodzi mi o seryjną wędkę w kwocie około 500 złociszy,  jak najbardziej uniwersalną, z ciężarem wyrzutu w przedziale 3 – 5 gram dół i góra 18 – 20 gram, do łowienia na wszystko i wszędzie, może z wyjątkiem morza :lol: 

Z opisu producenta wynika, że taką wędką ten Paladin jest, ale czy napewno???

Pozdrawiam ;) 

posiadam tego kija 2 sezony. fajny patyk do lowienia z brzegu. czuly, nie palka i ladnie pracuje pod ryba. sporo okoni na nim wyjelem od 12cm do 40+ , ale zdazyl sie przylow suma 1m i szczupaki do 70cm. polecam fajny kij do lowienia z brzegu , na lodke za dlugi dolnik

• 3 lata później...

Panowie,

Mam pytanie odnośnie do kija Paladin Full Contact 285cm/21g. Z opisu wynika, że kij idealnie nada się pod opad gumami, czy poprawnym zastosowaniem będzie okoń na ciężko / sandacz na lekko (z brzegu)? Co z blachami? Czy tym kijem połowie również bolenie i brzany na Warcie na lekkie woblery? Kijem nie łowiłem, nie jest to wklejka, ale ma bardzo delikatną szczytówkę.