Zenon275 Opublikowano 17 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2013 Witam! Niedawno miałem okazję pomacać Paladina Speed Devil 270/21 i bardzo mi się spodobał, szybki, bardzo czuły, a i cena nie taka straszna. A, że już od jakiegoś czasu planowałem zakup nowego kijka pod cięższe łowienie szczupaka i sandacza , to od razu pomyślałem o serii Paladin. Konger chyba chciał utrudnić mi życie tworząc 2 kije o takim samym c.w., a są to Full Contact 285/35 i Hard Blade 275/35. Stąd też moje pytanie, czy ktoś miał kontakt z powyższymi? Pozdrawiam Hubert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brtone Opublikowano 31 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2013 WitamFull contact przypomina mocną wklejkę delikatna szczytówka i bardzo sztywna reszta. Fajny kijek do łowienia sandaczy z brzegu.Hard Blade ma bardziej płynne ugięcie moim zdaniem jest bardziej uniwersalny.Jeśli Twoim priorytetem jest sandacz na gumę to full contact ale jeśli wolisz coś bardziej uniwersalnego to zdecydowanie hard blade. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zenon275 Opublikowano 1 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2013 Dzięki za odpowiedź, już myślałem że nikt nie miał kontaktu z tymi kijkami.Wezmę raczej FC, ponieważ łowię głównie na gumy, a sandacz jest coraz częściej celem moich wypraw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
uvex Opublikowano 23 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2015 Panowie może ktoś powie coś więcej o Kongerze Paladinie Speed Devilu 270 / 21g. Wyszukiwarka odnalazła tylko ten wątek. Jeżeli któryś z kolegów wie coś na temat tej wędki i miałby ochotę podzielić się swoją wiedzą, to bardzo bym prosił o info. Konkretnie chodzi mi o seryjną wędkę w kwocie około 500 złociszy, jak najbardziej uniwersalną, z ciężarem wyrzutu w przedziale 3 – 5 gram dół i góra 18 – 20 gram, do łowienia na wszystko i wszędzie, może z wyjątkiem morza Z opisu producenta wynika, że taką wędką ten Paladin jest, ale czy napewno??? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamildarbanski Opublikowano 24 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2015 seryjny kij za 500 + to chyba jakies nieporozumienie? :/ za ta kwote niejednokrotnie widzialem na gdzieldzie uzywki customy a juz kilka osob na forum pisalo ze nawet najtanszy mhx bedzie lepszy niz seryjna najwyzsza polka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
uvex Opublikowano 24 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2015 seryjny kij za 500 + to chyba jakies nieporozumienie? :/ za ta kwote niejednokrotnie widzialem na gdzieldzie uzywki customy a juz kilka osob na forum pisalo ze nawet najtanszy mhx bedzie lepszy niz seryjna najwyzsza polkaWiesz ja jakoś wolę wydać 5 stówek na nowy kij z gwarancją niż na lepszy używany bez gwarancji.Tak oczywiście wiem, źe gwarancję to itp, itd. Mam kolegę, który handluje między innym Kongerami bardzo dobrze żyje z serwisantami i mam pewność, że zawsze coś się da załatwić.Tak więc porostu nie stać mnie na kupno czegoś co nie ma gwarancji i taniego serwisu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brizzler Opublikowano 4 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2016 Witam, Przymierzam się do zakupu Konger paladin Cx full contact 255/28.Ciężko te kije namierzyć w sklepie, w Szczecinie.Może ktoś ma i łowi na wędki z serii paladin Cx i coś więcej o nich napisze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zander+ Opublikowano 4 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2016 Witam, Przymierzam się do zakupu Konger paladin Cx full contact 255/28.Ciężko te kije namierzyć w sklepie, w Szczecinie.Może ktoś ma i łowi na wędki z serii paladin Cx i coś więcej o nich napisze. Tutaj masz kolego...namiar na sklep w Szczecinie z poszukiwanym Paladinem... http://allegro.pl/wedka-konger-paladin-cx-full-contact-255-7-28-i5334869566.html 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brizzler Opublikowano 4 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2016 Pisałem do nich, na allegro jest aukcja, a wedki w sklepie nie maja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siarq Opublikowano 4 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2016 Panowie może ktoś powie coś więcej o Kongerze Paladinie Speed Devilu 270 / 21g. Wyszukiwarka odnalazła tylko ten wątek. Jeżeli któryś z kolegów wie coś na temat tej wędki i miałby ochotę podzielić się swoją wiedzą, to bardzo bym prosił o info. Konkretnie chodzi mi o seryjną wędkę w kwocie około 500 złociszy, jak najbardziej uniwersalną, z ciężarem wyrzutu w przedziale 3 – 5 gram dół i góra 18 – 20 gram, do łowienia na wszystko i wszędzie, może z wyjątkiem morza Z opisu producenta wynika, że taką wędką ten Paladin jest, ale czy napewno??? Pozdrawiam posiadam tego kija 2 sezony. fajny patyk do lowienia z brzegu. czuly, nie palka i ladnie pracuje pod ryba. sporo okoni na nim wyjelem od 12cm do 40+ , ale zdazyl sie przylow suma 1m i szczupaki do 70cm. polecam fajny kij do lowienia z brzegu , na lodke za dlugi dolnik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ciavez Opublikowano 5 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2016 Popieram zdanie kolegi wyżej. Sam posiadam takowego Speed Devilka do 21 gr. Zakupiłem od kolegi używkę w dobrych pieniądzach. Robi u mnie jako uniwersał brzegowy na sandacza, bolka, szczupaka. Jak narazie nie zamierzam sprzedawać bo w ręku dobrze leży. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kraken Opublikowano 9 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2019 Panowie,Mam pytanie odnośnie do kija Paladin Full Contact 285cm/21g. Z opisu wynika, że kij idealnie nada się pod opad gumami, czy poprawnym zastosowaniem będzie okoń na ciężko / sandacz na lekko (z brzegu)? Co z blachami? Czy tym kijem połowie również bolenie i brzany na Warcie na lekkie woblery? Kijem nie łowiłem, nie jest to wklejka, ale ma bardzo delikatną szczytówkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kraken Opublikowano 11 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2019 Nike nie posiada Paladin CX full contact 285 do 21g? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi