Yamakato Opublikowano 30 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2018 Crc? Czy CRB? Pozdrawiam, Tomasz eSCrc POZDRAWIAM T 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Myku1987 Opublikowano 30 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2018 Bardzo fajnie się prezentuje zestaw. Fajna zabawa jest z takim kruciakiem. Mam podobny projekt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MajKar Opublikowano 30 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2018 Ciekawi mnie dobór przelotek pierwsza jest na wysokiej stopce. Tematyka casta ma dla mnie wiele niewiadomych a tu znów zagryzka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 30 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2018 Crc 153cm 4-8lb 1-7g z najlepszej pracowni w Polsce... POZDRAWIAM T ale do łowienia to multika przykręcasz odwrotnie? 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yamakato Opublikowano 30 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2018 ale do łowienia to multika przykręcasz odwrotnie?Haha Faktycznie [emoji23][emoji23][emoji23] POZDRAWIAM T 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondzio 77 Opublikowano 30 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2018 Tomku jak Ci tak wygodnie to nic nie zmieniaj;-) 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brig Opublikowano 31 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2018 (edytowane) Crc 153cm 4-8lb 1-7g z najlepszej pracowni w Polsce... POZDRAWIAM T I to jest właśnie kwintesencja pstrągowego castingu.Bez urazy.Pozdrawiam ???????????? Edytowane 31 Stycznia 2018 przez Kayak Fishing Poland 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinn Opublikowano 1 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2018 (edytowane) tak moim zdaniem da się łowić pstrągi castem.zazwyczaj nie potrzeba podawać przynęty na duże odległości, przeważnie są to kilku-kilkunastometrowe rzuty.lepsza precyzja. czasami zdarza mi się że zwykłym spinem ciężko jest mi podać przynętę w dane miejsce może jest to spowodowane tym że częściej biegam z castingiem jak ze spinem, nie wiem. ale niestety zrobienie-zakup zestawu do lekkiego łowienia jest dużo wyższy jak kupno zestawu spiningowego. aczkolwiek ja jestem na etapie przeróbki garażowej multiplikatora pod lekkie przynęty,pisałem w temacie poniżej http://jerkbait.pl/topic/104614-tuning-szpuli/?view=getnewpost jeszcze jestem na etapie zmiany kija ale chwilowo ten co mam jako tako daje rade (catana 180cm, przerobiona na casta niby 3-14g ale nie powiesił bym więcej jak 10g) Edytowane 1 Lutego 2018 przez cinn Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yamakato Opublikowano 1 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2018 To chyba jasne, że się da.Moim zdaniem są 2 ograniczenia.1)sprzęt2)motorykaO ile ze sprzętem albo raczej jego ceną jest w stanie poradzić sobie każdy to z motoryką niestety już nie. POZDRAWIAM T 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xiaou Opublikowano 1 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2018 Powiedział bym że nie schodząc z masą przynęt grubo poniżej 3g Casting nie jest nadludzkim wyzwaniem. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rd1_68 Opublikowano 1 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2018 Powiedział bym że nie schodząc z masą przynęt grubo poniżej 3g Casting nie jest nadludzkim wyzwaniem. Wysłane z iPhone za pomocą TapatalkTeż tak uważam . Od 3 gram to spoko . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Myku1987 Opublikowano 2 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2018 Według mnie 5gr to już pełen relaks. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kogut Opublikowano 2 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2018 Ja biegam z takim zestawem na kropki po Jurajskich ciurkach i dobrze mi z tym Kijek własnoręcznie wykonany na blanku FX661 przyciętym do 185cm,STEEZ SV ze szpulką z ali i łożyskami KATTOBI 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sucks_one Opublikowano 19 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2018 Mój debiut pstrągowy zaliczony w tym roku a latam z ciemnym winem i kijkiem 10lb.Od 3g daje rade 14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
welpa1809 Opublikowano 19 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2018 Zestaw zacny ,miałem w łapach lata z tego koncertowo. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondzio 77 Opublikowano 20 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2018 (edytowane) CzolemJa wsiadlem:-)na kij MB model Great Hunting Ghbf48-4ul Ultra Light.Myslalem juz o nim dluuuuuugi czas ale balem sie tej dlugosci i nie moglem sie zdecydowac.Ogladalem,czytalem i zamowilem.Juz po kilku godzinach zaluje ze nie zamowilem wczesniej.Kij przyszedl w zarabistej aluminiowej tubie.Jest pieknie wykonany,bardzo skromnie a zarazem ma to cos:-)Sparowalem go z Megabass Zonda.Calosc sietnie lezy w rece.Łowilem nim gramaturami o 2 do 4g.Niespodziewalem sie ze tak moze sie swietnie ladowac i trzymac rybe.Ogolne wrazenia bardzo pozytywne.Kilka fotek Edytowane 20 Lutego 2018 przez kondzio 77 18 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yamakato Opublikowano 20 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2018 Zboczeńcu na forum są nieletni [emoji23][emoji23][emoji23] POZDRAWIAM T Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondzio 77 Opublikowano 21 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2018 (edytowane) Nie złażę pisz co chcesz???????? Edytowane 21 Lutego 2018 przez kondzio 77 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartuch5473 Opublikowano 21 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2018 Tomku ta bfs tak rzuca na standardowej szpuli? Pisales 2g plus gumka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yamakato Opublikowano 21 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2018 Z nowym kijem już 1.2-1,5g POZDRAWIAM T 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartuch5473 Opublikowano 21 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2018 Dziki wielkie Tomku. Szkoda ze nie przyjechales pomacac tego suzuki bym sobie ta calcutte chetnie obejrzal???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Opublikowano 26 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2018 (edytowane) Do pstrągów z castingiem dopiero się przymierzam. Wydaje mi się, że mój STORM Adventure 3,5-7g jest trochę za słaby, a OKUMA Black Rock 10-35g ciut za mocny. Co sądzicie o DRAGON Black Rock II Casting 3-18g/198cm? Po nazwie i designe domyślam się, że to OKUMA pod nowym szyldem, więc niezłe wędzisko, ale czy zda egzamin w łowieniu na pstrągowych odcinkach Warty? Edytowane 26 Lutego 2018 przez Alexspin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Opublikowano 28 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2018 Ponawiam temat. Może ktoś miał do czynienia z OKUMA Black Rock Spin 3-18/198cm? Po przyjrzeniu się tym dwóm wędziskom wygląda na to, że cast jest po prostu przezbrojonym spinem, więc może i podobnie się zachowuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drag Opublikowano 28 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2018 Mialem do czynienia ze spinningiem o ktorym piszesz czyli Black Rock 3-18.Moim zdaniem jest to sandaczowka ktora zaczyna sie ladowac tak od 6g.+guma 3" o w gorze rzucalem kogutem 25g. dynamicznie i bez stresu.Kij jest szybki,taki moim zdaniem fast ze wskazaniem nawet na xfast.Pstragow nigdy nie lowilem ale jesli ten cast o ktorym myslisz ma podobne parametry i charakterystykę co spin BR 3-18 to chyba sie na pstragi nie nada.Moim zdaniem,a troche nim polowilem to mocny kij o szczytowym ugieciu. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drag Opublikowano 28 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2018 Post pod postem ale nie moge edytowac-wazne:pisalem o Okumie BR 3-18 w monoblanku,taki mialem.Istotne dlatego ze byl tez taki w dwoch kawalkach ktory mimo podobnych parametrow nie wiedziec dlaczego byl ponoc zupelnie innym kijem,bardziej miękkim i o glebszym ugieciu.Kiedys w watku o kijach Black Rock w dziale spinning padla taka opinia.Przejrzyj ten watek,pozdrawiam. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi