Adrian Tałocha Opublikowano 1 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2021 Alex i jak? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Opublikowano 2 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2021 Do doopy. Kwarantanna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rigie Opublikowano 10 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2021 Witam,zaczynam przygodę z pstrągami i aktualnie mam zestaw z alie kij abu garcia mass beat III 2-9g i multik dark wolf 50.Kijek ten ma prawie 2m długości i w zasadzie tylko to mi przeszkadza.Znajdzie się jakiś kijek nie za miliony, powiedzmy do 300-500pln który będzie miał ok. 1.4m/1.6m o cw 2-9/10 o dosyć mocnym ugięciu a jednocześnie żeby miał trochę mocy i poradził sobie z jakimś większym pstrągiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 10 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2021 Sporo tego na ali tak jak i wspomniany abu mass beat ... Nie miałem tego abu, ale miałem inne krótkie kijaszki z ali. Od ilu wędka ma się ładować ? Czy po prostu ma dać radę rzucić od iluś tam gram ? Jakie ugięcie ma mieć i na jakiej długości ? Bo nie za bardzo rozumiem pojęcia co to znaczy mocne ugięcie i trochę mocy ... Mocne ugięcia zapewniają szklaki albo długie wklejki lub wędki o dość niskim c.w. i tak dalej. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bob74 Opublikowano 10 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2021 (edytowane) ... gdzieś tu Koledzy wspominali o kijach na blankach solid ca 1,6-1,7m, może coś podpowiedzą, jak kojarzę to jakiś travel ma @ ManieQ, nawet nad Liwcem poćwiczyliśmy, świetny do brodzenia, może jak na mój gust za delikatny, Też Kolega z Ziemi Łódzkiej , coś miał w stylu, nie pomnę nazwiska, pozdrawiam. Zalecam przeszukiwanie wątków. Nie ma tego za wiele, warto podbić o poradę, Koledzy nie skrzywią się zapewne Edytowane 10 Stycznia 2021 przez bob74 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Opublikowano 11 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2021 (edytowane) Odezwij się do http://jerkbait.pl/user/45988-mekamil/, zbuduje Ci taki kijek. Mam jego produkcji podobny jak Ty potrzebujesz 168cm/4-10g/6lb/pełny węgiel. Co prawda na razie sprawdzony na okoniach i mam nadzieję, że spełni moje oczekiwania podczas pstrągowych połowów. Edytowane 11 Stycznia 2021 przez Alexspin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pikeft Opublikowano 11 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2021 Witam,zaczynam przygodę z pstrągami i aktualnie mam zestaw z alie kij abu garcia mass beat III 2-9g i multik dark wolf 50.Kijek ten ma prawie 2m długości i w zasadzie tylko to mi przeszkadza.Znajdzie się jakiś kijek nie za miliony, powiedzmy do 300-500pln który będzie miał ok. 1.4m/1.6m o cw 2-9/10 o dosyć mocnym ugięciu a jednocześnie żeby miał trochę mocy i poradził sobie z jakimś większym pstrągiem?Poszukaj Tsurinoya C472UL 140cm 1-6g będziesz zadowolony. Wysłane z mojego JNY-LX1 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rigie Opublikowano 11 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2021 (edytowane) Poszukaj Tsurinoya C472UL 140cm 1-6g będziesz zadowolony. Wysłane z mojego JNY-LX1 przy użyciu TapatalkaDa radę z woblerkami po 6-7cm? Typu banan 7 albo skorpion od sieka ewentualnie bullhead 6 od salmo? Edytowane 11 Stycznia 2021 przez rigie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pikeft Opublikowano 11 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2021 Ja łowię nim używając twitche, rublex 3,jigi do 6g,głównie na małej rzeczce szerokości 3m. Wysłane z mojego JNY-LX1 przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rigie Opublikowano 11 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2021 (edytowane) Ja łowię nim używając twitche, rublex 3,jigi do 6g,głównie na małej rzeczce szerokości 3m. Wysłane z mojego JNY-LX1 przy użyciu TapaJakie to twitche dla przykładu? Przekraczasz te opisowe 6g? Moja rzeczka też nie jest zbyt wielka, ale brzeg dosyć wysoki w odcinkach polnych a w lesie mało miejsca na rzut dlatego chcę się na tak krótkie wędzisko zdecydować. Chociaż chodzi mi też po głowie jakiś spin 240-270cm, natomiast cast to cast Edytowane 11 Stycznia 2021 przez rigie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 11 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2021 @rigieJest taka marka na ali, która nazywa się kyorim. To najlepiej wykonane wędki jakie miałem z Chin. Spokojnie na poziomie np. tsurinoysa proflex, a według mnie nawet lepiej. Są różne długości, casty, spiny, co komu pasuje.A tak przy okazji to widzę, że odobinkę niezdecydowany jesteś ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rigie Opublikowano 11 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2021 @rigieJest taka marka na ali, która nazywa się kyorim. To najlepiej wykonane wędki jakie miałem z Chin. Spokojnie na poziomie np. tsurinoysa proflex, a według mnie nawet lepiej. Są różne długości, casty, spiny, co komu pasuje.A tak przy okazji to widzę, że odobinkę niezdecydowany jesteś ... No trochę tak, bo z jednej strony pola gdzie potrzebna długa wędka, a z drugiej las i fascynacja castem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bob74 Opublikowano 11 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2021 ... to dwa zestawy i nie ma bólu...tak mam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pikeft Opublikowano 12 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2021 (edytowane) Jakie to twitche dla przykładu? Przekraczasz te opisowe 6g? Moja rzeczka też nie jest zbyt wielka, ale brzeg dosyć wysoki w odcinkach polnych a w lesie mało miejsca na rzut dlatego chcę się na tak krótkie wędzisko zdecydować. Chociaż chodzi mi też po głowie jakiś spin 240-270cm, natomiast cast to cast Twitche raczej nie większe jak 5-6cm, rzucam max może po 7g. Wysłane z mojego JNY-LX1 przy użyciu Tapatalka Edytowane 12 Stycznia 2021 przez pikeft 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Galanonim Opublikowano 2 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2021 CześćNosze się z zamiarem zakupu nowego kija pod kątem pstrągowania na małych ciurkach. Obecnie mam Tetona 2-10 g 1.98m spiętego z Tsurinoyą FX-50, a chciałbym coś krótszego tak do 1,5m. Kij ma fajnie rzucać wahadełkami (np. Madey, Crazyfish), małymi obrotówkami(np. 0, 1) i twichami (np. Shoguny Huntera).Chciałbym móc wykonywać rzuty coś w podobnie jak na tym filmie https://www.youtube.com/watch?v=A-45AtQfyCk Myślałem nad kijem Tsurinoya Ares 4'7" XUL. A wy co byście polecili? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Galanonim Opublikowano 2 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2021 CześćNosze się z zamiarem zakupu nowego kija pod kątem pstrągowania na małych ciurkach. Obecnie mam Tetona 2-10 g 1.98m spiętego z Tsurinoyą FX-50, a chciałbym coś krótszego tak do 1,5m. Kij ma fajnie rzucać wahadełkami(Madey, Crazyfish), małymi obrotówkami(0, 1) i twichami (Shoguny Huntera). Chciałbym móc wykonywać rzuty coś w podobie jak na tym filmiehttps://www.youtube.com/watch?v=A-45AtQfyCk Myślałem na kijem Tsurinoya Ares 4'7" XUL. A wy co byście polecili? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pikeft Opublikowano 2 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2021 CześćNosze się z zamiarem zakupu nowego kija pod kątem pstrągowania na małych ciurkach. Obecnie mam Tetona 2-10 g 1.98m spiętego z Tsurinoyą FX-50, a chciałbym coś krótszego tak do 1,5m. Kij ma fajnie rzucać wahadełkami(Madey, Crazyfish), małymi obrotówkami(0, 1) i twichami (Shoguny Huntera). Chciałbym móc wykonywać rzuty coś w podobie jak na tym filmiehttps://www.youtube.com/watch?v=A-45AtQfyCk Myślałem na kijem Tsurinoya Ares 4'7" XUL. A wy co byście polecili?kilka postów wyżej pisałem o kijki C472UL jak znajdziesz będziesz zadowolony Wysłane z mojego CPH2197 przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Opublikowano 9 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2023 Szkoda, że w temacie nie ma linku do artykułu. Na prawdę warto się z nim zapoznać, polecam.http://jerkbait.pl/page/index.php/index.html/_/artykuly/pstragowy-casting-czy-to-mozliwe-r167 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi