Andan Opublikowano 15 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2018 Planuje zbudować na podstawie tych fantów młynek do zakresu 3 gramy plus, wędzisko już mam, pozostał młynek. Zobaczymy jak to się wszystko ułoży. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ObraFM Opublikowano 15 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2018 (edytowane) Piszą na rosyjskich forach (nie jednym) że lepszy "rzutowo" jest MR.CHARLES T-Rex za 120zł Приятная катушка, поставил в нее реевские микрошары - 2 грамма джиг с коротыша 1.20 м летит метров на 15, плетня #0.8 PENa tym forum również ktoś pisał że fajnie z niego fruwają lekkie przynęty. Edytowane 15 Stycznia 2018 przez ObraFM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 15 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2018 Piszą na rosyjskich forach (nie jednym) że lepszy "rzutowo" jest MR.CHARLES T-Rex za 120zł Hmmm, ciekawe jak z jakością tego czarlsa ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ObraFM Opublikowano 15 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2018 Oj tam: jeśli jego koszt to koszt szpulki do rasowego- to się bierze dwa/trzy na zapas i tyle 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 15 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2018 Oj tam: jeśli jego koszt to koszt szpulki do rasowego- to się bierze dwa/trzy na zapas i tyle Może się i szarpnę, ale na jednego, będzie o czym pisać na wiosnę 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Myku1987 Opublikowano 15 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2018 (edytowane) Za 120 zeta nie ma się co spodziewać żywotności porównywalną z Daiwa, ABU i Shimano. Natomiast za taką kasę nie jeden skusi się aby tylko sprawdzić czy podpasuje mu kropkowy cast. A jak już połykanie bakcyla to sięgnie po wyższą półkę o ile mu na to pozwoli domowy budżet. Edytowane 15 Stycznia 2018 przez Myku1987 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ObraFM Opublikowano 15 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2018 Ale i pstrąg to nie sum- to może trochę pochodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinn Opublikowano 15 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2018 witamczy ten kuying teton 1-4g nada się do twitchingu na woblery około 4g Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 15 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2018 Niby się da ale do ideału będzie daleko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinn Opublikowano 15 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2018 (edytowane) znaczy zbyt miękki jest ? jaki patyk był by dobry do tej metody Edytowane 15 Stycznia 2018 przez cinn Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 15 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2018 Raczej zbyt wolny. Blank może nie nadążać za pracą nadgarstka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin186 Opublikowano 15 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2018 Jeden z w/w multików od chińczyka w boju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinn Opublikowano 15 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2018 (edytowane) jak szpula co waży prawie 20g miota tak daleko Edytowane 15 Stycznia 2018 przez cinn Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 15 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2018 (edytowane) Jeden z w/w multików od chińczyka w boju. I chyba wspomniany wcześniej Teton Edytowane 15 Stycznia 2018 przez BOB1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ObraFM Opublikowano 15 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2018 T-Rex`a szpulka standardowa waży 12g (za forum rosyjskim). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin186 Opublikowano 15 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2018 I chyba wspomniany wcześniej TetonTeton, ale ten mocniejszy 662l 2-10g 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 15 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2018 To i tego bym nie polecał do twitchingu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xiaou Opublikowano 15 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2018 Po obejrzeniu tego filmu z chińskim młynkiem jestem w lekkim szoku. Ktoś już go kupił? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brig Opublikowano 15 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2018 Casting przy pstrągach to bardzo skomplikowana sprawa lepszy spining , bardziej komfortowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 16 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2018 Po obejrzeniu tego filmu z chińskim młynkiem jestem w lekkim szoku. Ktoś już go kupił? Wysłane z iPhone za pomocą TapatalkAdrian chyba go miał, a może i ma. Ja tez go kupię. Sto parę złotych to zaryzykuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Opublikowano 16 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2018 Może się i szarpnę, ale na jednego, będzie o czym pisać na wiosnę Sławku, jeśli będziesz kupował dla siebie, to zamów dwa, też jestem zainteresowany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
erqgth Opublikowano 16 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2018 (edytowane) Casting przy pstrągach to bardzo skomplikowana sprawa lepszy spining , bardziej komfortowy.Mam trochę inne zdanie na ten temat. Wędkami z pazurem łowię dopiero drugi rok ale mi znacznie łatwiej operuje się takim zestawem. Porównując do spinningu rzuty są celniejsze i kosztuje mnie to mniej wysiłku ????. Łatwiej również operuje się w sytuacjach gdy miejsca na rzut praktycznie brak, np. rzuty spod siebie. Wg mnie wiele osób robi błąd i wybiera za długie wędki do takiego łowienia. Przez co mogą mieć odmienne, od mojego, zdanie. Łowiłem 165cm i było optymalnie chociaż chetnie pokuszę się o coś krótszego. Edytowane 16 Stycznia 2018 przez erqgth 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sucks_one Opublikowano 16 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2018 Casting przy pstrągach to bardzo skomplikowana sprawa lepszy spining , bardziej komfortowy.Aruś, weź no więcej napisz. Dlaczego wg Ciebie lepszy itp. Każdy kij ma dwa końce a decydując się na łowienie castingiem wiemy co za tym idzie.Można łowić pstrągi na UL Jigi a można i łowić je wabiami od 3 do 10g i więcej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 16 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2018 Sławku, jeśli będziesz kupował dla siebie, to zamów dwa, też jestem zainteresowany. Wieczorem zadzwonię do Ciebie. Pewnie jutro zamówimy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brig Opublikowano 16 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2018 (edytowane) Lubię łowić castingiem , lecz ograniczeniaktóre powoduje w pewnych sytuacjach po prostu go wykluczają.Nie widzę sensu w robieniu czegoś na siłę aby udowadniać , że się da.????Bez względu na wagę przynęty idąc brzegiem rzucammy raz z wiatrem raz pod wiatr za następnym razem mamy go z boku jest to bardzo duże utrudnienie ,straty przynęt przez odstrzeliwanie, czas stracony na wiązaniu ponownego zestawu często zmarzniętymi palcami.Oczywiście spining jest mniej precyzyjny , ale i tak bardziej wszechstronny.????Na jednostce pływającej mamy możliwość ustawienia się tak by wiatr wiał nam w plecy pozwalając na w miarę komfortowe łowienie idąc krętą rzeką takiej możliwości nie ma.Pozdrawiam wszystkich za i przeciw.???? Edytowane 16 Stycznia 2018 przez Kayak Fishing Poland 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi