Skocz do zawartości

Dłubanina od Andana czyli tzw "handmade".

Andan

Rekomendowane odpowiedzi

Cały czas się zastanawiam, jak Ci to może latać z casta? Pomijając kwestie finansowe (multik i lepszy kijek) i kwestię przyjemności operowania takim zestawem (wiem coś o tym) czy istnieją przesłanki na korzyść używania zestawu castingowego nad stałoszpulowcem? Czy nie jest to trochę udowadnianie, że tak lekko można.  

Oho-ho to wykopałeś temat Macieju ;). Mam nadzieje, że wątek przez to nie zboczy w techniczną przesłankę. Czy to jest udowadnianie, że tak lekko można - moja odpowiedz jest prosta - nie. Wręcz przeciwnie, staram się to maskować z xul gdyż temat jest prowokujący i kontrowersyjny. Przede wszystkim nie dojrzał jeszcze do tego poziomu, jak sam casting w pojęciu ogólnym, aby był tolerowany. Poza tym co ja mam Ci napisać, tak naprawdę nie wiem, nie chcę wywołać debaty, może to, że cieniutkie linki o mocnym uciągu, postęp techniczny, super lekkie konstrukcje kołowrotków, technologia wykonywania blanków, dają nam takie możliwości, a ja tylko z nich korzystam ;)

Czy istnieją przesłanki na korzyść używania zestawu castingowego nad stałoszpulowcem - jak wszędzie są plusy i minusy czasami przeważające na jedną lub drugą stronę mocy ;). Tutaj na forum już był ten temat nieraz poruszany. Jeśli chodzi o moją osobę, to tak długo poławiam zestawem castingowym, że nawet nie myślę o zestawie ze stałą szpulą, nie czuje takiej potrzeby.

A jak to może latać - czasami sam się nad tym zastanawiam hehe ;)

• Like 2

Pod mostem widzę łowiłeś.Już tuptam w oczekiwaniu na niedzielę .

Wiedziałem, że go poznasz :) - ja też :)

O, krapiszcza(?). :) Braly z dna? Opad czy jak? Bo wiem ze sa u mnie ale narazie trafil mi sie tylko jeden... :(

Krąpiszcza  zazwyczaj biorą mi przy dnie lub tuż nad nim, zdażają się też brania w toni lecz zazwyczaj przeważają te pierwsze. Staraj się topić mikrusa aż do dna, potem lekko unieś i odczekaj chwilę są charakterystyczne mocne szarpnięcia. Krąp jak zaczyna żerować jest bardzo uparty i często podskubuje. 

Certy biorą tylko przy dnie i bardzo silnie atakują w mikrusy i mikro jigi, nie ma szans przegapić brania :)