Skocz do zawartości

Dłubanina od Andana czyli tzw "handmade".

Andan

Rekomendowane odpowiedzi

Weekend udało mi się spędzić w rodzinnych stronach :). W sobotę miałem wolny poranek i dwie godziny spędziłem nad wodą :). W niedzielę wyskrobałem trochę mniej czasu i odwiedziłem jeden z siurków (klik). W wodzie chodziły głównie mikro jigi na główkach wolframowych w mojej ulubionej gramaturze od 0,7 do 0,9 grama.

post-49977-0-11222800-1476013925_thumb.jpgpost-49977-0-87932100-1476013926_thumb.jpgpost-49977-0-30707700-1476013928_thumb.jpgpost-49977-0-92947300-1476013929_thumb.jpg

Edytowane przez Andan
  • Like 4

Dzięki, proszę bardzo :). Pozdrowionka. Tym czasem zapowiada się długi weekend i to w doborowym towarzystwie kolegów po kiju. Jeszcze przed ich przyjazdem postawiłem sprawdzić czy sprzęt jest dobrze nasmarowany :). Bohaterem była nimfa postawiona na micro jigu. 

post-49977-0-74403000-1476994570_thumb.jpgpost-49977-0-36288600-1476994575_thumb.jpg

• Like 2

Używam największych agrafek w rozmiarze #22 i tylko w kolorze czarny mat. Gdy ryby chimeryzują warto przywiązać bezpośrednio. Ja jednak jestem zbyt leniwy i używam agrafek.

Lipień jest chimeryczną rybą. Zdarzają się okresy stagnacji gdzie jest go bardzo ciężko przechytrzyć, a i są takie gdzie bierze tak zaciekle ze da się złapać dwa razy na jednym wypadzie. Mowa tutaj o jednym egzemplarzu. Lipas to taki rzeczny profesorek. Godny przecinik podczas wypadów wędkarskich :)

• Like 2

Adrian a ja mam pytanie z innej beczki, widzę zestaw cast na fotach. Ogarniasz tym jigi tak lekkie jak 0.7g 1g  czy 1.5g ? Możesz napisać coś więcej o sprzęcie którego używasz? Już któryś sezon za mną chodzi lekki zestaw castingowy ale zawsze wygrywa stała szpula bo bardzo często używam bardzo lekkich wabiów a tu prosze u Ciebie widzę cast i opis jigów 0.7-0.9g szok  :o  Jak daleko leci z Twojego zestawu?

Nigdy nie mierzyłem odległości. Chodząc z kumplami którzy mają tradycyjny zestaw spinningowy osiągam identyczne rezultaty. Zestaw castingowy jest zrobiony typowo pode mnie. Patyk to blank phenixa mono 8lb do 10 gram. Z multika to tylko pozostała obudowa. Młynek jest tuningowany i najważniejszy element w nim to lekka tuningowa szpula k.t.f . Pozostałe kwestie użytkowe są dostosowane pode mnie.  Sprzęt musisz zbudować pod siebie :). To jest cała tajemnica.

• Like 1

Nigdy nie mierzyłem odległości. Chodząc z kumplami którzy mają tradycyjny zestaw spinningowy osiągam identyczne rezultaty. Zestaw castingowy jest zrobiony typowo pode mnie. Patyk to blank phenixa mono 8lb do 10 gram. Z multika to tylko pozostała obudowa. Młynek jest tuningowany i najważniejszy element w nim to lekka tuningowa szpula k.t.f . Pozostałe kwestie użytkowe są dostosowane pode mnie.  Sprzęt musisz zbudować pod siebie :). To jest cała tajemnica.

Dopowiem.

Bywało, że na kropaskach, przegrywałem (zasięgiem),  z zestawem castingowym. Nie pomogła Stella i BR. :lol:  :lol:  :lol:

• Like 3