Andan Opublikowano 3 Stycznia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2017 Dozbrajam pudełka ciągle w temacie pstrągowym. W secie główki 2,5 i 3,5 grama. 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rudy7 Opublikowano 4 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2017 Secik dla Mateusza w roli głównej jig pijawka i różanka. Dzięki wielkie ! Właśnie otrzymałem paczkę, super robota. Nie mogę się doczekać prób nad wodą.Btw. Czekam z niecierpliwością na kolejne zamówienie Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andan Opublikowano 4 Stycznia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2017 Proszę bardzo Mateusz, faktycznie doszła ekspresem . Napisz którkie info po pierwszych testach .Pozdrawiam Adrian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andan Opublikowano 5 Stycznia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2017 Jigowy secik "Skittles" dla Pawła 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sucks_one Opublikowano 5 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2017 Za każdy razem jak na nie patrzę to mnie elektryzuje ???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andan Opublikowano 5 Stycznia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2017 Za każdy razem jak na nie patrzę to mnie elektryzuje Tomek - skubnij tęczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacski1 Opublikowano 6 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2017 Chyba jeszcze nic nie było o NOWYM LOGO. Bardzo fajne. Bardziej pstrągowe niż poprzednie "cyfrowe". Chociaż temu samcowi z oka groźnie patrzy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andan Opublikowano 6 Stycznia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2017 (edytowane) Dzięki. . Poprzednie miało symbolizować troć. To obecne też do mnie bardziej przemawia . Ciesze się, że przypadło do gustu . Mam jeszcze okonia lecz poczekam z nim do pełnego sezonu Edytowane 6 Stycznia 2017 przez Andan 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andan Opublikowano 6 Stycznia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2017 (edytowane) Powoli pudełka nabierają prawidłowych kształtów . Secik dla Michała na czystą, trąconą, roztopową czy brudnawą wodę nad pstrągową rzeką. Wierna kopia mojego pudła, przyznam szczerze że to wyszło lepiej Edytowane 6 Stycznia 2017 przez Andan 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LOLO Opublikowano 6 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2017 Ładna bateria,pięknie się prezentują 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andan Opublikowano 6 Stycznia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2017 Dzięki. Bedzie czym ładować . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andan Opublikowano 8 Stycznia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2017 (edytowane) Secik przekrojowy na pstrągi dla Szymona: Edytowane 8 Stycznia 2017 przez Andan 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lysy69 Opublikowano 8 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2017 Witam,jaka waga tych na dłoni ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andan Opublikowano 9 Stycznia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2017 Witaj,4 gramy. Paweł a jaką potrzebujesz?Pozdrawiam Adrian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lysy69 Opublikowano 9 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2017 Witam,jakiś 2g,tylko na takich główkach. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andan Opublikowano 9 Stycznia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2017 Witam,jakiś 2g,tylko na takich główkach.Na 2 gramowe też łowie także nie ma problemu. Nawet 1,5 grama się znajdą tylko już są malutkie porównując do tych z dłoni . Jeśli będziesz potrzebował napisz proszę na prywatnej wiadomości co i jak .Pozdrawiam Adrian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andan Opublikowano 9 Stycznia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2017 Mateusz powoli secik nabiera kształtów. Pozostałe przynęty wrzucę na dniach 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cristovo Opublikowano 9 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2017 Rewelacyjne! Za jakiś czas zapewne zapukam, przypomnij mi o tym właśnie modelu, jest świetny! 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andan Opublikowano 9 Stycznia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2017 Dzięki . Nie ma sprawy Krzysztof - do usłyszenia . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andan Opublikowano 10 Stycznia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2017 (edytowane) Dokładka dla Mateusza, główki 3,5 oraz 5 gram, pozostały do zrobienia gangreny Edytowane 10 Stycznia 2017 przez Andan 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MAĆKO21 Opublikowano 10 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2017 Chętnie podpowiem jako muszkarz, że im mniej materiału na ogonku tym lepiej;) Zwłaszcza jeśli chodzi o marabuta z poprzednich stron i nie chodzi o to zeby był krótszy bo to inny temat ale o to aby był rzadszy. Taki tip:) Takie masywne konstrukcje wspaniale wyglądają ale niestety gorzej pracują. Dodatkowo pracę ogonka zabijają te fleshe (sztywne) bo jak się zmieszają z materiałem pod wpływem wody np. marabut to usztywniają konstrukcję. Coraz częściej przekonuje się o tym że przynęta łowna czasami wygląda zupełnie źle dla ludzkiego oka:)Przeglądam temat i widzę że warsztat masz fajnie opanowany, gratuluje:) 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andan Opublikowano 10 Stycznia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2017 Dzięki @Maćko21 doceniam Twoje uwagi, Za muszkarza już się nie uważam gdyż cast wyparł już tą odmianę mojego hobby dawno temu i tylko "krętactwo" mi zostało. Prawdopodobnie chyba to mnie tylko skłaniało do sięgania po muchówkę. Z castem jakoś bardziej się rozumiem . Ale akurat to jest mało istotne.Wyjaśnię moją ideologię. Gdybym zbudował streamerka zrobił był identycznie jak sugerujesz jednak zwróć uwagę na położenia flesha gdy on jest użyty oraz zastosowanie innego materiału po bokach zamiast flasha, który bardzo fajnie faluje. Ty jako muszkarz ciągniesz przynętę sznurem która w pewnym sensie zawisa w toni i w momencie pauzy się puszy tutaj jest praca o której mówimy. Dodatkowo jak się wyprofiluje klejem, żelem uv główkę fajowo zaakcentuje odjazd na bok.Ja przenosząc to na jiga, dobierając odpowiednią gramaturę do uciągu wody osiągnę prawie podobny efekt gdyż nie "za pauzuję" wabia tak długo jak ty robiąc to sznurem, ale mogę uzyskać dłuższy efekt przejścia w pauzę i wolniejszego opadania dodając więcej materiału w ogonek (dupkę), jednocześnie utrzymując proporcję zapewne wiesz o jakie mi chodzi, poprzez podbicie nasze spinningowe spowoduje ruchy (góra dół) u Ciebie (przód, tył) co wprawia ogonek w ruch i też daje efekt puszenia lecz nie taki duży jak uzyskany przy pomocy sznura użytego do metody muchowej. Aczkolwiek przy prawidłowym dobraniu gramatury do uciągu wody też można uzyskać efekt zabrania przynęt przez nurt i symulowanie naturalnego spławu. Coś ale szarpnięcie sznurem na dwa. Błędy też popełniam, dlatego dziękuje za otwartość i sam wpis. Doceniam, mało tego nawet wiem w których przynętach popełniam błędy i staram się je wyeliminować, mało tego chciałbym układać kilka wzorów lepiej niż to robię, mam nadzieję, że czas i chęci mi na to pozwolą. Pozdrawiam Adrian 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sucks_one Opublikowano 11 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2017 Nie kręciłem nigdy przynęt i być może nie znam się wystarczająco aby zabierać głos w kwestiach konstrukcyjnych ale wiem, że osoby którym podarowałem jigi Adriana a były to osoby, które same kręcą na własne potrzeby piały z zachwytu wytykając właśnie super wykonanie oraz niezwykłą szczegółowość w wykonaniu tych przynęt. Każdy kto zna Adriana wie, że posiada on wielkie doświadczenie nie tylko w kunszcie castingowym ale i w prawidłowej budowie przynęt jigowych a to ze względu na bardzo drobiazgowe podejście zarówno do analizy pracy jigów i ewentualnej ich poprawie konstrukcyjnej jak i dbałości o szczegóły przy ich samej budowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MAĆKO21 Opublikowano 11 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2017 (edytowane) Chłopaki żebyśmy się źle nie zrozumieli!! Adrian robisz niesamowitą robotę!! Ja tylko wspomniałem o zasadach które podpatrzyłem rzucając jakiś czas muchą Jak widać nie ma się to w ogóle do spiningu, o czym nie pomyślałem. Jednak muchę obciąża głównie sznur i nasączony materiał a Jiga jednak ołów i jak się teraz zastanowię to rzeczywiście musi się to przekładać na inne, nowe zasady. Co Adrian fajnie wytłumaczył, za co dziękuje.Jeśli chodzi o łowność to polecam spróbować przyczepić kawałek wstążki różowej do główki Jigowej bez innych materiałów, maksymalnie zwiewnie. Rewelacyjna przynęta wymaga 30sek. pracy:D Edytowane 11 Stycznia 2017 przez MAĆKO21 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andan Opublikowano 11 Stycznia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2017 Wszystko jest w porządku - dzięki Maćko21. Tym czasem skończyłem jigi gangreny dla Mateusza. Główki 3,5 i 5 gram. 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi