Andan Opublikowano 2 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2016 Świetnie wyszło :-)... i super . Zaliczyłem szybki spacer nad siurek. Kleni tym razem nie widziałem, pocieszałem się jelcami heh. Na koniec okułem pasiaka, dobrze że miałem bez zadziora. Nabity po uszy ikrą. szkoda było go kuć . Odwdzięczył się fajną fotką, miał fajowe ciemne odcienie zieleni 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andan Opublikowano 2 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2016 (edytowane) Dokończenie projektu dla Bartka na 15 - o gramowych główkach. Seria głowaczy na Dunajec Miałem się wziąć za czeburaszkę i powoli kończę pomysły. Pływaki dla Leszekw72 Edytowane 2 Kwietnia 2016 przez Andan 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiekre Opublikowano 3 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2016 Te pływaki to bardzo słuszna koncepcja jest!!!! Napisz pan coś bliżej o nich jaka długość, hak itd.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andan Opublikowano 3 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2016 (edytowane) Te pływaki to bardzo słuszna koncepcja jest!!!! Napisz pan coś bliżej o nich jaka długość, hak itd....W końcu mam chwilę czasu aby ją dopieścić. Temat uciekał i uciekał, i mam jeszcze kilka zaległość lecz to potem . Wabik ma 9 cm długości - licząc uwzględniając skrajne elementy. Projektowany pod klasę "minnow" i imitację wiosennego, jesiennego narybku tak aby wstrzelić się w uniwersalność w jeziorze i rzece. Ten model (wielkość, objętość, praca) działa w moich rzekach i jeziorach na podstawowych polskich drapieżnikach. Nie wliczam do nich bolenia i jazia gdyż u mnie nie występują. Pracuje jeszcze nad łososiem, ale to temat na kilka przyszłych sezonów. Pozostałe ryby bardzo fajne reagują. Przy długości 6 cm miałem nawet przyłowy lipieni. Ale nie warto tutaj bazować na tym gdyż lipienia można skutecznie łapać na mikrusy i jest to super "fun" . Lipas - jesień 2014 r Materiałowo wygląda to tak jak zawsze - selekty wiodących firm i w tym przypadku hak Gamakatsu Stringer. Edytowane 3 Kwietnia 2016 przez Andan 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andan Opublikowano 4 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2016 Pierwsze krasnopiórki za mną 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andan Opublikowano 5 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2016 Czeburaszkowe muchy dla Bartka. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Crocker Opublikowano 5 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2016 Po prawej jest podwójny hak ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andan Opublikowano 5 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2016 Po prawej jest podwójny hak ?Oba przypadki mają dwa pojedyncze haki Gamaktsu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andan Opublikowano 6 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2016 Wieczorny spacer na pobliską kałużę z miłą niespodzianką. Wzięła na białego mikrusa imitującego larwę chruścika. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
welpa1809 Opublikowano 6 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2016 Pokaż te mikrusy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andan Opublikowano 6 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2016 (edytowane) Sam środeczek . Plus dwie formy chruścika na weekendowy wypad. Mam porachunki z pewnym kleksem Edytowane 6 Kwietnia 2016 przez Andan 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andan Opublikowano 9 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2016 (edytowane) Pływaki w bogatej wersji dla Leszekw72 do czeburaszki Edytowane 9 Kwietnia 2016 przez Andan 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andan Opublikowano 10 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2016 (edytowane) Do rodziny plemnikowatych dołącza fiolet - 2 gramy na fotce. Edytowane 10 Kwietnia 2016 przez Andan 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Werem Opublikowano 10 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2016 Adrian, dawno nie zaglądałem do Twego wątku i musze stwierdzić, że te plemnikowate mnie zwaliły z nóg. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andan Opublikowano 10 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2016 Adrian, dawno nie zaglądałem do Twego wątku i musze stwierdzić, że te plemnikowate mnie zwaliły z nóg.Ciesze się bardzo, że przypadły Ci do gustu. Jak to bywa w weekend zazwyczaj jest trochę czasu na hobby . 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuballa44 Opublikowano 10 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2016 Jazie tez lubia 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karpiu95 Opublikowano 10 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2016 Andan jakich agrafek używasz do mikrusów ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andan Opublikowano 10 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2016 Andan jakich agrafek używasz do mikrusów ?Od rozmiaru 22 wzniż, na tyle na ile pozwala Ci manualność, aby nimi operować. Najistotniejsze jest to, że muszą być czarne i matowe. Inny kolor jest nietolerowany. Kształt i firma to już uważam, że jest to sprawą indywidualną - według własnego uznania. W moim przypadku jest to Dorado. Jazie tez lubia Świetna ryba, gratulacje! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Crocker Opublikowano 11 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2016 Jakich kijków Panowie używacie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andan Opublikowano 11 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2016 Robercie poruszyłeś temat typu "rzeka". Na forum jest mnóstwo wątków technicznych o patykach i moglibyśmy pisać o tym w nieskończoność. Jeśli chodzi o ultra lekkie łowienie w moim przypadku jest to monoblank o mocy do 8 lb i ciężarze wyrzutu do 8 gram. odpowiem ogólnie gdyż pozostałe rzeczy typu, firma, jakość wykończenia, jakość blanku jest to kwestia indywidualnych potrzeb zazwyczaj przekładająca się na grubość portfela . Tak czy siak takie robaczki latają u mnie na kiju o takich parametrach w ujęciu ogólnym technicznym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Crocker Opublikowano 11 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2016 Wszystko się zgadza. zapomniałem dodać słowa " seryjnych " 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andan Opublikowano 11 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2016 Plemnikowate na 4 gramowej główce dla leszekw72. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
welpa1809 Opublikowano 11 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2016 Kręć moje , w niedzielę jestem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andan Opublikowano 11 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2016 Kręć moje , w niedzielę jestemOki doki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej W. Opublikowano 11 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2016 Jakich kijków Panowie używacie ?Byłem wczoraj z Adrianowymi mikrusami nad wodą wypróbowująć nowy kijek. Stawiam pierwsze kroki w spinningowaniu przynętami o tej wadze. Skompletowałem "na czuja" taki zestaw: Konger Ultris Jig Micron 2.10 0,5-6 gr., Daiwa Legalis 1500 (waga 240 gr.) pletka PP 0,06, agrafka Jantex nr 22, czarny mat (miałem nosa!). Ryby nie współpracowały, ale frajda z rzucania i prowadzenia przynęty duża. Swobodne operowanie w zakresie 1-5 gr. Orientacyjny koszt całego zestawu: kijek 150,- kołowrotek 220,- plecionka 75,- agrafki grosze, przynęty BEZCENNE (w końcu jesteśmy w wątku autora). 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi