Skocz do zawartości

Dłubanina od Andana czyli tzw "handmade".

Andan

Rekomendowane odpowiedzi

W jakich gramaturach jesteś w stanie wykonać te małe maleństwa ?

Zazwyczaj robię w: 0,7 g; 0,8 g i 0,99 grama. Gramatura jest uzależniona od rodzaju haka i wielkości imitacji. Robię je pod spinning i te 3 gramatury bardzo fajnie się sprawdzają. 

Edytowane przez Andan
  • Like 1

No to teraz pozostaje pytanie kuźwa jaki blank pod takie pinezki :)  coś znajde ;)  Kolega mi naściemniał , że tam gdzie będę jeździł za dużym kropem są spore stada lipieni i szkoda byłoby nie spróbować . W życiu jednego złowiłem , na jiga pstrągowego i jak juz go wyholowałem to zastanawiałem się czego on taki mały a walczył jak tygrys :D

Z tymi blankami to bywa różnie, trzeba swoje przerzucić aby w końcu dobrać coś pod swoją dłoń. Ja ujeżdżam Phenixa jest sporo blanków z zakresu do 8 gram. Oczywiście wszystko zależy od budżetu oraz Twoich preferencji co do patyka, lecz myślę że coś dobierzesz pod siebie :). Zerknij też na blanki muchowe, bardzo fajne wychodzą z tego patyki, zwłaszcza pod casta. 

Co do lipieni to chyba wpadłeś jak ja. Mała ryba ale lubi postawić na swoim. Do tego te jego oczy profesorka jakby wiecznie był pogniewany. Poczekaj aż przysiądzie Ci kardynał. Po tym jesienią tylko będziesz miał lipienie w głowie. Na mikrusy bardzo fajnie siadają w swobodnym dryfie bez tzw: "przytrzymania" tak jak w przypadku pstrągów. 

Edytowane przez Andan

Adrian, jest tempo, szpulki z wiodącą to chyba masz chłodzone na nawijarce. :P

A co się stało z logiem? Tamte fajniejsze były, futurystyczne takie. :)

Haha, jak ma zbyt czerwone dłonie od rozgrzanej szpuli wystawiam za okno i wsadzam w śnieg :wub: .

Nad logiem też ubolewam, poprzednie chciałem tak dopracować aby w przynętach pstrągowych był pstrąg, na okonia okoń i prawie mi się udało tylko zabrakło mi szczupaka. Na dodatek okazuje się że najlepiej jakbym miał jedno stabilne, charakterystyczne logo. Trzy różne były inaczej odbierane niż moja wizja, więc wróciłem do poprzedniego. Zacząłem współprace ze sklepem www i okazuje się, że ta droga jest najlepsza. Ale to i tak nic straconego tamte mam w buforze i myślę że jeszcze je wykorzystam. 

Dokończenie zestawu dla @smakowy1. 

post-49977-0-90001500-1453286359_thumb.jpgpost-49977-0-53900300-1453286360_thumb.jpg

Edytowane przez Andan
  • Like 2