Skocz do zawartości

Złamane wędzisko

DresiQ

Rekomendowane odpowiedzi

Witam kolegów forumowiczów jak i koleżanki czy możecie mi pomóc w sprawie złamanego wędziska które nie wytrzymało w miejscu łączenia 2 składu :(

SHIMANO CATANA CX 270ML SPIN

Czy da sie go jakoś naprawic ??

Edytowane przez DresiQ

temat był już kilka razy poruszany,

1. jak możesz oddaj do serwisu na gwarancji

2. oddaj do naprawy pogwarancyjnej - minimalny koszt 30-50zl

złamanie nie moze byc w samej czesci szczytowej

po naprawie praca kija możne sie różnic od pierwotnej

w pewnych przypadkach naprawa może okazać sie nieopłacalna (tańsze wędziska)

Kiedyś w pstrągowym Shogunie strzeliła mi szczytówka. Naprawiłem i ani się obejrzałem jak strzeliła ponownie, tyle że w kolejnych dwóch miejscach. Albo wada materiału albo sam poobijałem. Wyrzuciłem na śmietnik.

W drugim Shogunie, trociowym, szczytówka też strzeliła. Naprawiłem i kij od 15 lat działa. Tak więc nie ma reguły.

Tyle że wędki za 140 zł. chyba nie opłaca się naprawiać. Michał ma rację.

Witam

koszt jaki poniesie kolega to połowa ceny wędziska, skoro połamał sie element A(szczytówka) to dostanie nową połowę wędki.

Zasad jest taka ,że jeżeli jest to dwuskład to zazwyczaj jest to połowa ceny wędziska bez względu na to ,

czy jest to element A czy B(dolny).

Znam z doświadczenia , nie miałem jeszcze przypadku,żeby było inaczej bez względu na producenta.

Czasami róznica jest , ale to jest maks. 10 pln .

Różnicy w pracy wędki po naprawie nigdy nie zauważyłem, oczywiście pod warunkiem ,że nowy element dobrze pasuje do starej części., ale zazwyczaj tak jest, nawet w masowej produkcji.

FH