Skocz do zawartości

Kaleczenie przez podnoszenie???

Skin

Rekomendowane odpowiedzi

Troche irytujący śmiech ma ten pan... jak dla mnie to przesadził, jeszcze niech mu nosek wytrze... i umyje ząbki <_<

rozumiem.. nie powinno się telepać rybą która ma swoją wage, ale szczupaka czy dość niewielkiego suma podnieść w poziomie i

podtrzymywać rękami to dla mnie żadne zło... z resztą czy ryba ze złamanym kręgosłupem była by w stanie odpłynąć od brzegu / łodzi??

z tego co widziałem nawet te ryby z którym się ludzie obchodzili nieostrożnie choćby z filmików na youtube odpływały... :unsure:

http://pl.youtube.com/watch?v=JM84-eu3Mlo&feature=relate d

http://pl.youtube.com/watch?v=KB4vHVZV_l0&feature=relate d

to np. jest jak dla mnie idiotyzm... nie wolno przesadzać ani w jedną ani w 2 strone :unsure:

i filmik dla ludzi o naprawde mocnych nerwach.... :(

http://pl.youtube.com/watch?v=p_nlKwYgclA&feature=relate d

Wszystko jest ok, sum odzyskał wolność w dobrej kondycji.

Widziałem gorsze akcje eksponowania ryb na tym Forum i jakoś nie było lamentu o zagrożeniu życia. Emocje w postaci śmiechu każdy okazuje inaczej - zawsze można wyłączyć dźwięk.

Pozdrawiam :mellow:

Hej

Nie mam nic go gościa - nie znam go i podoba mi się to, że chce dbać o dobrą kondycję zarówno ryby jak i naszych łowisk.

Ale taplanie się z rybą jak za przeproszeniem z rumuńską prostytutką w kisielu nie zabardzo przystoi komuś kto promuje prawidłowe postawy.

Nie napiętnuje go , bo sam jestem daleki od ideału - ot tak tylko delikatnie zwracam uwagę, iż ŻENUJĄCE nie zawsze są pęknięte (nie złamane) kręgosłupy.

PZDR

Zanderix

Kilka filmoww z wikingami i czlowiek moze mic mieszane uczucia.

Mnie przypadl do gustu szczegolnie jeden -(w tlumaczeniu)

Goraczka sczupaka -gdzie to metrowki niemal ze wyskakuja z wody i wszystko na jerki 10 lat temu .

Filmy takie zazwyczaj maja krotkie wskazowki jak obchodzic sie z doza ryba i zawsze ale to prawie zawsze .Czy to w torbie ikea cze worku karpiowym,wielkim podbieraku ,instroktaz objasniany jest na brzegu przy czym ryba zawsze wraca do wody .Czas w jakim przeprowadzony jest instroktaz od zaciecia porzez wycholowanie a nastepnie wyposzczenie -nie jest nikomu znany .

Swoja droga jak bym zlowil takiego suma to napewno sama satysfakcja ze wraca do wody byla by mysla przewodnia i dawala radoche .