Skocz do zawartości

Spinning na sandacza

kroku

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie a ja dalej poszukuje kija na Solińskie sandały...

Panowie sytuacja przedstawia się tak,  poszukuje kija na sandacza z łódki batson,mhx.

Najczęściej łowię kogutami ale gumami też (rzadziej ale też).Mam już jednego  Batsona IMB784 ,pracuje od 15 do 40 gramów, jest to naprawdę sztywna pałka .

Teraz szukam coś  delikatniejszego czyl od 15 tak do 28-max 30 gramów,łowię głęboko czasem nawet przy 20 m , najczęściej z kołowrotka albo na jedno podbicie.

Teraz najważniejsza sprawa, nie chce żeby drugi kijek dublował mi się z batsonem ,czyli musi być coś delikatniejszego ale potrafiący podbić kuraka 28 gramów.

Pan I.M z FC ,polecał mi MHX MB783  czy nie będzie się dublował z  Batson IMB784 ?Może jakiś mocniejszy poping ,widziałem na tv trwam ,to pięknie pracują te kija podczas podbijania...

Pomóżcie coś dobrać i zakończyć ten temat -bo ja głupi jestem już ...

Edytowane przez kroku

I dobrze Ci doradził,robiłem te dwa patyki ,a także łowiłem nimi i jest zauważalna różnica.Ten MHX pociągnie takiego koguta na tej głębokości ,ale myślę że to już będzie max.Napewno lepiej pracuje od Batsona w dolnym zakresie,bo ten "baton" to mocno niedoszacowany jest.

Jakikolwiek popping MHX do koguta 28g odpada.

Przerabiałem też jak wspomina Mario popinga MHX P-904 pod kogutki 28-30gr i niestety nie nadaje się absolutnie.

Zbyt ustępliwa szczytówka , choc dolnik całkiem niczego sobie ;)