strzalka Opublikowano 26 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2008 Łowi ktoś z forumowiczów na Warcie za tamą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lesiewicz Opublikowano 27 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2008 Ja tam wędkuję.A dlaczego pytasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
strzalka Opublikowano 27 Lutego 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2008 Pytam bo przejeżdżałem tam parę razy i wygląda to ciekawie.Nie łowiłem tam nigdy ale teraz nadrobie zaleglosci.Słyszałem o brzanach na tym odcinku.Jakie rybki gryzą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lesiewicz Opublikowano 27 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2008 Z drapieżnych-sandacz,okoń,sum,z białych- płoć,leszcz,jaź,kleń.Latem świetnie można połowić bolenia.Tylko wielkim mankamentem tego odcinka jest ilość wędkarzy.Wiosną żeby znalesć miejsce trzeba się nieźle nachodzić.Oczywiście kłusowników tam nie brakuje i trzeba na nich uważać bo są nieobliczalni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elpojo Opublikowano 27 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2008 ...okoniowe eldorado Presja sprawia że ostatni raz łowiłem tam 3 lata temu. Jak wygląda sprawa zakazu połowów poniżej tamy, tak jak przed laty kilkaset metrów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lesiewicz Opublikowano 27 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2008 Od tamy chyba 400m.Ale niejestem pewien czy nie więcej.Ostatnio byłem tam w marcu dwa lata temu.Nieźle połapałem jazi takich ok. kilograma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
strzalka Opublikowano 27 Lutego 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2008 Za tym drugim progiem?Jest tam jakaś tablica? Jaziki cieszą jak się trochę ociepli to może wyciągnę warciaka na testy nowych chrabąszczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lesiewicz Opublikowano 27 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2008 Tablice były ale szarpakowcy je zdemolowali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mdah Opublikowano 28 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2008 WitajcieNad rzeką są białe słupy wyznaczające granicę od której można łowić. Lesiewicz: Na co połapałeś jazie w marcu? Kiedyś latem połapałem na blaszkę i wobka, ale wczesną wiosną trafiały się na robactwo. Strzałka: Wędkarzy tam od groma, śmieci jeszcze więcej, ale ryba się trafia. W zależności od pory roku dominują różne gatunki w moim łowieniu. Zima: płoć i leszcz, wczesna wiosna: jaź, wiosna/lato jaź, boleń, okoń. Jesienią: sandacz. Sum i szczupak to moim zdaniem gatunki marginalne. Nastawienie się na brzanę jest jak najbardziej celowe. Tu nie mam doświadczenia. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lesiewicz Opublikowano 28 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2008 Jazie łapałem na małe woblerki 2 i 2,5 cm własnej roboty.Mój ojciec łapie zawsze na federa i też ma dobre wyniki.Ogólnie woda ta jest bardzo rybna ale trzeba mieć trochę szczęścia żeby znaleźć dobre miejsce do spiningowania szczególnie wiosną,kiedy to spławikowców i grunciaży jest tam zatrzęsienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jeziorm 1 Opublikowano 11 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2008 Czy ktoś z was sie orientuje czy klenio-jazie zagryzają poniżej tamy ? pzdr ps moze jakies inne rybi na spina? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maynard Opublikowano 18 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2009 Witam Będę miał dzień (może dwa) wolnego w Uniejowie.To trochę dalej poniżej Jeziorska ale podepnę się pod ten temat. Będę wdzięczny za wszelkie sugestie, jakie gatunki najlepiej tam pogonić pod koniec maja?Wszelkie porady dotyczące miejsc i sposobów mile widziane. Nie będzie czasu poznać łowisk, sprzętu chciałbym zabrać minimum, a połowić by się chciało. Pozdrawiam, Grzesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lesiewicz Opublikowano 19 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2009 Przedewszystkim kleń i jaź.Szczupak i boleń od czasu do czasu się trafia ale mały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomuś Opublikowano 19 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2009 Strzałka jeśli chcesz się poczuć jak na deptaku to weekendowy wyjazd na tamę będzie takim doświadczeniem..ale myślę, że nie o to chodzi. W tygodniu nie lepiej. Co do miejscówek jakieś 800 metrów za tamą jest wysepka, do której mozesz dojść w w śpiochach jeśli wody akurat nie spuszczają. Główny nurt idzie po wschodniej stronie brzegu- około 2 km za tamą znajdują się tam mini główki, a w nurcie powalone pniaki. W nocy spróbuj tam na sandacza i suma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matusiak Opublikowano 22 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2009 Witam panowie łowie na Jeziorsku sporo mieszkałem niedaleko 20 lat i do dziś tam zaglądam, kiedyś to było sandaczowe eldorado ale jak powstały progi to sandacz odbił na dolne odcinki, dziś jeżdżę tam od wczesnej wiosny za jaziami jest ich tam mnóstwo a potem bolki, są naprawdę spore rapy ale najlepiej jest brodzić po płytkiej stronie bo na główkach sporo grunciarzy i co złapią to jedzą na szczęście do bolków nie potrafią się dobrać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojciiech Opublikowano 22 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2009 Raz byłem tam zobaczyć jak sprawa wygląda i dosłownie 2 metry od brzegu przepływała brzana. NIe świadczy to oczywiście o mnogości ich - no ale jest potwierdzenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jeziorm 1 Opublikowano 10 Sierpnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2009 Witam, czy któs z was próbował sił w okolicach tamy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mebone Opublikowano 10 Sierpnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2009 Ja lowilem na jeziorsku w okolicach tamy z brzegu:) po prawej stronie tamy jest taki maly port i za portem jest odcinek brzegu kamienistego . To tam lowilem sandacze i bolenie podobno trafial tez sie szczupak ( tzn znajomy kiedys zlowil). Okonia nie problem zlowic;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jeziorm 1 Opublikowano 10 Sierpnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2009 Te sandacze i bolenie to w tym sezonie miałes ? ps. ten port to nie jest czasem przepompownią ? pzdr i dzieki za odpowiedz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matusiak Opublikowano 10 Sierpnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2009 Panowie na Jeziorsku wolno łowić 200m poniżej drugiego progu miejsca o których piszecie to obręb ochronny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lesiewicz Opublikowano 10 Sierpnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2009 @Mebone pisze chyba o zalewie.Rzeczywiście po prawej stronie tamy patrząc na jezioro jest port a za nim kamienista plaża. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mebone Opublikowano 10 Sierpnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2009 Tak tam jest kamiena plaza ... tylko ja tam lowilem ostatni raz w 2007 roku bolen zerowal dosc intesywnie tylko byl problem z dorzuceniem. jednak czasami udawalo sie zlowic bolka:) . A sandacze lowilem na plazy na gumy .Tylko to nie byly jakies okazy xD max 50cm . moze dalej wieksze siedzialy . A jesli chodzi o warte od strony zapory to za jakis czas zaczynaja sie glowki tam tez mozna spiningowac ale zazwyczaj sa zajete przez wedkarzy . Chyba ze sie przyjedzie w srodku tygodnia i rano . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jeziorm 1 Opublikowano 11 Sierpnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2009 Panowie na Jeziorsku wolno łowić 200m poniżej drugiego progu miejsca o których piszecie to obręb ochronny o obrebie to ja wiem, łowie jakies 400/500 m poniżej zapory ale rzadko bo tam jest taki spęd miesiarzy i chamów ze szok !! PS moze ktos z was sie orientuje kiedy kończy sie zakaz połowu na tym cholernym rezerwacie kormoranów ?? pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Opublikowano 10 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2020 Sorry za ekshumację tematu.Mam pytanie, czy ktoś ostatnio był nad Jeziorskiem? Czy wróciła woda? Warto wybrać się ze spinningiem z brzegu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zdzislavo1 Opublikowano 10 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2020 Woda jakaś tam jest,złowiłem nawet szczupaka trochę nad wymiar 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi