Skocz do zawartości

Jeziorsko

strzalka

Rekomendowane odpowiedzi

Z drapieżnych-sandacz,okoń,sum,

z białych- płoć,leszcz,jaź,kleń.

Latem świetnie można połowić bolenia.

Tylko wielkim mankamentem tego odcinka jest ilość wędkarzy.Wiosną żeby znalesć miejsce trzeba się nieźle nachodzić.

Oczywiście kłusowników tam nie brakuje i trzeba na nich uważać bo są nieobliczalni.

Witajcie

Nad rzeką są białe słupy wyznaczające granicę od której można łowić. Lesiewicz: Na co połapałeś jazie w marcu? Kiedyś latem połapałem na blaszkę i wobka, ale wczesną wiosną trafiały się na robactwo.

Strzałka: Wędkarzy tam od groma, śmieci jeszcze więcej, ale ryba się trafia. W zależności od pory roku dominują różne gatunki w moim łowieniu. Zima: płoć i leszcz, wczesna wiosna: jaź, wiosna/lato jaź, boleń, okoń. Jesienią: sandacz. Sum i szczupak to moim zdaniem gatunki marginalne. Nastawienie się na brzanę jest jak najbardziej celowe. Tu nie mam doświadczenia.

Pzdr

Jazie łapałem na małe woblerki 2 i 2,5 cm własnej roboty.

Mój ojciec łapie zawsze na federa i też ma dobre wyniki.

Ogólnie woda ta jest bardzo rybna ale trzeba mieć trochę szczęścia żeby znaleźć dobre miejsce do spiningowania szczególnie wiosną,kiedy to spławikowców i grunciaży jest tam zatrzęsienie.

• 4 miesiące temu...
  • 10 miesięcy temu...

Witam

Będę miał dzień (może dwa) wolnego w Uniejowie.

To trochę dalej poniżej Jeziorska ale podepnę się pod ten temat.

Będę wdzięczny za wszelkie sugestie, jakie gatunki najlepiej tam pogonić pod koniec maja?

Wszelkie porady dotyczące miejsc i sposobów mile widziane. Nie będzie czasu poznać łowisk, sprzętu chciałbym zabrać minimum, a połowić by się chciało. ;)

Pozdrawiam, Grzesiek

Strzałka jeśli chcesz się poczuć jak na deptaku to weekendowy

wyjazd na tamę będzie takim doświadczeniem..ale myślę, że nie

o to chodzi. W tygodniu nie lepiej. Co do miejscówek jakieś

800 metrów za tamą jest wysepka, do której mozesz dojść w

w śpiochach jeśli wody akurat nie spuszczają. Główny nurt idzie

po wschodniej stronie brzegu- około 2 km za tamą znajdują się

tam mini główki, a w nurcie powalone pniaki. W nocy spróbuj

tam na sandacza i suma.

Witam panowie łowie na Jeziorsku sporo mieszkałem niedaleko 20 lat i do dziś tam zaglądam, kiedyś to było sandaczowe eldorado ale jak powstały progi to sandacz odbił na dolne odcinki, dziś jeżdżę tam od wczesnej wiosny za jaziami jest ich tam mnóstwo a potem bolki, są naprawdę spore rapy ale najlepiej jest brodzić po płytkiej stronie bo na główkach sporo grunciarzy i co złapią to jedzą na szczęście do bolków nie potrafią się dobrać

• 2 miesiące temu...

Tak tam jest kamiena plaza ... tylko ja tam lowilem ostatni raz w 2007 roku :D bolen zerowal dosc intesywnie tylko byl problem z dorzuceniem. jednak czasami udawalo sie zlowic bolka:) . A sandacze lowilem na plazy na gumy .Tylko to nie byly jakies okazy xD max 50cm . moze dalej wieksze siedzialy . A jesli chodzi o warte od strony zapory to za jakis czas zaczynaja sie glowki tam tez mozna spiningowac ale zazwyczaj sa zajete przez wedkarzy . Chyba ze sie przyjedzie w srodku tygodnia i rano .

Panowie na Jeziorsku wolno łowić 200m poniżej drugiego progu miejsca o których piszecie to obręb ochronny :unsure:

o obrebie to ja wiem, łowie jakies 400/500 m poniżej zapory ale rzadko bo tam jest taki spęd miesiarzy i chamów ze szok !!

PS moze ktos z was sie orientuje kiedy kończy sie zakaz połowu na tym cholernym rezerwacie kormoranów ??

pzdr

• 10 lat później...