szpiegu Opublikowano 17 Lutego 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2011 3SC96MHF2 2,9 do 28 łowie podobnym tylko o oczko delikatniejszym super temat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milupa Opublikowano 17 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2011 CD-ek BLRBR2118M GIV/57mln. 2 3,00 7-28 8-17 X/Fast Medium Ja łowię troszkę dłuższym 3,2 ,ale tym też machałem świetny kij boleniowy. Co do pracowni to swoje kijki ubieram u Daniela z X-Rods , teraz też czekam( troszkę już długo ) na Blue Rapida tylko oczko mocniejszego do 35g Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ender Opublikowano 17 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2011 Witam szanownych kolegów.Na odrzańskie i warciańskie bolenie uzywam obecnie lamiglasa XMG 3,05 do 21 gram, obsługuje przynęty do średniego RH ( coś koło 20 gr ) z zyłką 0,23. Przedtem na odrzańskie łowy używałem Pacyfic bay'a 2,9 do 21 gr oraz przez chyba 3 lata Talona do 14 gram 3 m.i spokojnie te kije wystarczyły na bolenie z odry + przyłowy do 1 m ( sumiki, szczupaki ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariano Italiano Opublikowano 17 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2011 Też czekam(baardzo długo) na BLR 3m 7-28g.Miałem okazje nim pomachać i jako mocniejszy kij na bolenie będzie napewno dobry.Machałem Piotrek tym BLR do 35g ale jak dla mnie to już za sztywny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubert Matuszewski Opublikowano 18 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2011 Panowie, jeżeli zależy Wam na czasie, potrzebujecie samego blanku lub wykonania wędziska na indywidualne zamowienie, to serdeczne zapraszam do pracowni. Oczywiście sa tez dostepne wędki na tych blankach do obejrzenia. Hubert Matuszewski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciejowaty Opublikowano 18 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2011 Polecam CD XLS 3,05m do 25gr. 15 lbs. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gumofilc Opublikowano 18 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2011 Ja sie w tym watku nie odwaze typowac Od StCroix (3) 17LB 28g do podanego Talona 14g...spory przeskok Natomiast zwlaszzca przy boleniu zastanowilbym sie nad czyms co sie ugina...zwlaszzca przy malych interwalach czasowych.. Gumo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
superKRYSTEK1 Opublikowano 18 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2011 Panowie a jaką pracę kija proponujecie: Szukam takiego blanku żeby można było z daleka zaciąć bolenia, żeby podczas holu ryby kijek amortyzował odjazdy ryby.Na moim odcinku Wisły trafiają się bolenie nazwane przezemnie siłacze które pokazują co potrafią. Łowiłem bolenie 77cm które bez żadnych problemów dawały się podciągnąć pod brzeg ale trafiały się bolki z którymi miałem troszkę problemów, rozginały się kółka łącznikowe, agrafki i kotwiczki tez powoli się prostowały. Interesujemnie blank szybki ale żeby też miał ładną pracę pod rybą. Które z podanych na obrazku ugięć byście mogli mi polecić, 1 czy 2 chyba że ktoś ma lepsze rozwiązanie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gumofilc Opublikowano 18 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2011 Wg. moich doswiadczen to jest niewiele mowiacy taki rysunek...okazywalo sie bowiem, ze takie ch-ki osiagaly wedziska roznej mocy w zaleznoci od tego co na nich zawislo... i gdzie... Gumo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 18 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2011 Polecam CD XLS 3,05m do 25gr. 15 lbs. Zmontowałeś sobie Maciek kij na tym blanku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chub norris Opublikowano 18 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2011 (...)Szukam takiego blanku żeby można było z daleka zaciąć bolenia, żeby podczas holu ryby kijek amortyzował odjazdy ryby.(...)Interesuje mnie blank szybki ale żeby też miał ładną pracę pod rybą.(...) Takie wymagania spełnia, moim zdaniem, wspomniany już tutaj Lami XMG 3,05 do 21. Jest sztywny (kontrola przynęty na dużych dystansach, zacięcie) ale ugina się dość równomiernie, z bardzo płynnym przyrostem mocy (hol). Z racji środkowego ugięcia i długości, jest też nieco chwiejny, rzutowo lepszy raczej do małych i przeciętnych woblerów niż przynęt pow. 15 gram o skupionej masie; natomiast wersja o długości 2,90 to już szatan do znacznie grubszego łowienia. Do przynęt z górnej części podanego zakresu poleciłbym jeszcze Batsona IST1144F, ale ten lepszy raczej z plecionką, jego brat z RX8 pewnie sztywniejszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gumofilc Opublikowano 19 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2011 priv. żeby nie robić bałaganu. Gumo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ender Opublikowano 19 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2011 Jak się tego Lamiglasa uzbroi w przelotki w tytanowych ramkach, to nic sie nie chwieje. Powstanie bardzo szybka, leciutka wędka, która pod obciążeniem ugina się do rekojęści, ze sporym zapasem mocy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemek Opublikowano 19 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2011 Ja mam CD-ek BLRBR2118M GIV/57mln. 2 3,00 7-28 8-17 X/Fast Medium i na prawdę jest kozacki.Zbrojenie oczywiście X-Rods. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gorgol Opublikowano 26 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2011 Witam polecam przeczytac ten wątek--------- http://www.jerkbait.pl/forum/index.php?t=msg&th=10124&am p;prevloaded=1&&start=0 bo tez miałem podobny problem ,z wyborem kija,a szukałem takiego do prawie idealnych parametrów które ty podałeś,i wybrałem>blank cts 2,9dł 10-35gr 8-15lb< najlepiej zadzwon sobie do pracowni,i pogadaj z p.Zielińskim, tylko uzupełnij komóre bo mówi dużo i bardzo madrze i czas wykonania kija jest szybki,chciałem go na koniec kwietnia,a ze zapłaciłem 90% kasy od razu a reszte po robocie,(w razie zmian i udziwnień)to za taką wpłate i zaufanie bede go miał w pierwszym tyg marca <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gorgol Opublikowano 12 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2012 Witam,mysle ze to jest odpowiedni dział,bo na kupieza wczesnie,a mianowice jestem w trakcie zbierania kasy na kija(spinn)i bedzie to kij do połowu z pontonu łódki,i drugie- napewno z drugiej ręki poprostu uzywka,i tu mam do was prosbe,jakie kije na jakim blanku wybrac,tak abym pozniej mógł konkretnie okreslic co potrzebuje,kij max 2,5m(10-30,35gr) do20lb,połow głownie(tylko) boleń wisła a przynety boleniowe bez sterowce,hermesy i rh12 max.a cena...wiadome to juz zalezy od sprzedającego,ale to juz bede określał jak przyjdzie czas na post w dziale kupieale nie wiecej jak>> 600(SZEŚĆSET ZŁOTYCH<< <_< dzieki za wszelkie info i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tasiek321 Opublikowano 12 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2012 Jezeli bedziesz łowił także na RH, to polecam Blue Rapida 2,52m do 35g 20lb . Łowie takim bolenie na Odrze i nie zamieniłbym go na żadną inną wedke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tasiek321 Opublikowano 12 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2012 Nie wiem czy wklejanie takich linków nie jest sprzeczne z polityką forum najwyżej Moderatorzy wytną http://fishingcenter.com.pl/caly_nius.php?id=2011-11-10_test _wedki_blrbr299mh&folder=testy&url=/testy.phpTutaj możesz poczytać więcej moich opini na temat przedmiotowego Blue Rapida Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gorgol Opublikowano 12 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2012 Dzieki wielkie,wiem widziałem ten blank i kojarze kije na nim,i Patu też takim bodajze smiga,lecz niestety cena samego blanku to 600zł,a ja za całego kija chce dac tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 12 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2012 Dareczku to avid AVS86MHF-2 w tańszej opcji .Tylko to nie będzie CD . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk1125 Opublikowano 12 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2012 Polecam 2 blanki: CD BLRXLS296MH lub CD BLRBR299MH. W dziale testy na stronie FC @patu opisuje dwie wędki na blankach CD. Jedną z nich jest Blue Rapid 2,52m do 35g, taki do którego link podał Ci @tasiek321(obecnie składam sobie kijek na tym blanku) a drugi to Xls 2,4m do 35g, który miałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gorgol Opublikowano 12 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2012 Dzieki Panowie,ale tak jak pisałem cena tu robi robotę,a CD no cóz była by bajka,ale to pozostaje w sferze marzeń,wiec jak co to talony batsony,s,croix-y jak Józik pisał(dzieki). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tasiek321 Opublikowano 12 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2012 Dzieki wielkie,wiem widziałem ten blank i kojarze kije na nim,i Patu też takim bodajze smiga,lecz niestety cena samego blanku to 600zł,a ja za całego kija chce dac tyle.Jeżeli nie uda Ci się znaleźć używki pomyśl o uzbrojeniu kija na blanku ST1025-MHX też powinien dać rade. A uzbrojony w przelotki forecast lub haldroy w piance powinien kosztować niewiele więcej niż chcesz wydać. No i gwarancje bedziesz miał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gorgol Opublikowano 12 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2012 Dareczku to avid AVS86MHF-2 w tańszej opcji .Tylko to nie będzie CD .Ma tko jedyna Józefie ten AVS kosztuje ponad 1000zł,to tańsza opcja to ja nawet tej drogiej nie chce znac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 12 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2012 @gorgol, spóźniłes się. Ostatnio sprzedałem Avida 8`6 do 1 oz na Fuji SIC z XRods za 620 PLN . Z CDków polecam równiez krótszą wersję CD BR, 2.3m do 28gr. Zajefajna kosa, w maju będzie rezała rapy az miło..BTW, cięzko będzie znaleść Ci CDka z drugiej ręki...mało kto się ich pozbywa. Avida można upolować.Powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi