miramar69 Opublikowano 18 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2015 (edytowane) StC 3c90mf2 i wszystko jasne Wszystko się zgadza Panie - tylko KASA nie ta i na pewno byłby najlepszy z do tej pory wymienionych choć nie wiem czy nie za szybkijak dla kolegi. Edytowane 18 Sierpnia 2015 przez miramar69 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malcz Opublikowano 18 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2015 Ciekawy wątek, ciekawy....może i ja skorzystam...chociaż mi od dawna marzy się Batson XST1144F..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariano Italiano Opublikowano 18 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2015 A może jakiś Jaxon Wszystkie jakieś takie obce nazwy,nic nie rozumiem 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 18 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2015 (edytowane) Mam Batsona XST1144F (290cm 10-28g) i potwierdzam, boleniowa rewelacja. Myśle, ze jeśli ma być krótszy to Twoje oczekiwania spełni model Batsona XST1085F (275cm 10-28g) Edytowane 18 Sierpnia 2015 przez Żbiku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 18 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2015 No tak pewnie byłby ok tylko cena 650 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek88 Opublikowano 18 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2015 Wszystko się zgadza Panie - tylko KASA nie ta i na pewno byłby najlepszy z do tej pory wymienionych choć nie wiem czy nie za szybkijak dla kolegi.Za 450zł bez szans o znalezienie blanku avida pod dekorację? chyba można za tą cenę już się pokusić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 18 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2015 Dokładnie o to chodzi. Tak naprawdę to On nie jet typowym parabolikiem, tylko raczej mediumfast o głębokim ugięciu, a jest tym głębsze im większy ciężar przykładamy. Co do rękojeści rezonansowej nie wiem ,trzeba by zapytać w FC - jakie mają max średnice tuby. Choć powiem że jestem trochę zdziwiony ??? - po co Tobie ta rękojeść rezonansowa do wędki boleniowej, przecież brania tej rybki to raczej MOCNE są . Nie porównam tego do wspomnianego przez Ciebie wędziska - bo nie posiadałem.Co do rękojeści to raczej kwestia wyglądu i wygody To jak jest w końcu z tą Orką?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 18 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2015 (edytowane) Orka faktycznie jest całkiem fajna ale ja bym akcję określił jako fast. Ma dość szczytowe ugięcie a dolnik póżno się uruchamia.To nie jest typowy boleniowy blank.Jeżeli wchodzi w grę kasa ok 400zł to Blaas M ten 17lb jest godny uwagi. To jest typowo boleniowy blank o pełnym ugięciu.Cosik takiego SLM8017-2 8'0” cw 8-28g, 10-17lb??Znalazłem taki za równiutkie 400zł tylko deczko za krótki A ten SLM8617-2 9' 0" jest ok jeśli chodzi o długość ale cw 10-30 i chyba nie poradzi sobie z przynętami 7g ?? Kurdę ale mi Panowie we łbie mieszacie no ale sam się prosiłem Edytowane 18 Sierpnia 2015 przez Qcyk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 18 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2015 To weź Orkę. A odnośnie rezonansu, to po co Ci w kiju boleniowym rękojeść rezonansowa? Tu strzały są na tyle potężne, ze nie potrzeba wzmacniać ich rezonansem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fatso Opublikowano 18 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2015 Spróbuj odżałować 650 na Batsona XST1085F, albo chociaż te 510 na IST1085F ... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 19 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2015 Co do rękojeści to raczej kwestia wyglądu i wygody To jak jest w końcu z tą Orką??Z ORKą jest wszystko OK. Nadaje się do celu jaki sobie wyznaczyłeś i bedzie to na pewno dobry wybór. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz W Opublikowano 19 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2015 Mam tą Orkę - Polecam:-) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 19 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2015 Zdaje się ,że w dziale (S) jest za 450 CD Blue Rapid 2,75cm do 21g., StC 3c90mf2 i wszystko jasne Jak dla kogo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 19 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2015 Rafał ma rację, ten BR będzie bardzo fajnym blankiem pod takie łowienie. Ciężko cholernie go znaleźć ze starych serii (ja kupiłem od Tomka krótsza wersję 230cm 7-28g ) Jeśli te 450zł będzie do zaakceptowania, bierz tego BR'a. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 19 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2015 Jeżeli faktycznie jest BR 2,75m do 21g za 450zł to myślę ,że nic lepszego w tych pieniążkach się nie znajdzie.No chyba ,że się mylę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 19 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2015 http://jerkbait.pl/topic/62039-s-blanki-composite-developments/Bierz tego 275cm 5-21g, będzie Pan zadowolony! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 19 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2015 (edytowane) Już właśnie dodałem do obserwowanych bo muszę fundusze sprawdzić. Nie sądziłem, że tak szybko się to potoczy Edytowane 19 Sierpnia 2015 przez Qcyk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pickerel Opublikowano 19 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2015 Miał ktoś możliwość porównać tego Blue Rapida 2.75 do 21 z Elitką o podobnych parametrach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpiegu Opublikowano 19 Sierpnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2015 Dwa rozwiązania cd orka do 25 gr albo blue rapid do 28 gr więcej szukać nie trzeba orka głębiej i szybciej sie sklada pod ryba blue rapid nieco twardszy dolnik przynęty które opisałeś np wobler 10 cm może ważyć około 20 gr wiec nie ma co patrzeć na blank w granicach 21 gr 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 19 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2015 Dzisiaj po długim procesie tentegowania w głowie doszedłem do wniosku że najlepsza chyba będzie ORKA. Dzięki Panowie za pomoc:) Ale kontynuujmy temat mimo że ja już wybrałem to dalsza dyskusja może pomóc innym kolegom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 20 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2015 Dwa rozwiązania cd orka do 25 gr albo blue rapid do 28 gr więcej szukać nie trzeba orka głębiej i szybciej sie sklada pod ryba blue rapid nieco twardszy dolnik przynęty które opisałeś np wobler 10 cm może ważyć około 20 gr wiec nie ma co patrzeć na blank w granicach 21 grWprawdzie nie miałem tego blanku w ręku ale patrząc na model BR 230cm 7-28g ma ciut więcej mocy niz deklarowane przez producenta. Stad wydaje mi się, ze 21g będzie spokojnie obsługiwał przynęty do 25g lub nawet wyżej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 20 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2015 (edytowane) No to ja trochę podbiję stawkę 600 - 650 PLN.Chętnie poznam wasze typy co do blanku pod bolka. Przynęty w zakresie 10 - 30 g, długość 2,7 - 2,75. Łowię tylko i wyłącznie plecionką. Kijek ma szybko gasnąć po rzucie ale ugięcie ma mieć ciut głębsze, nie przepadam za tymi wszystkimi mega elektrycznymi xxxxxfastami. Teraz używam Team Dragona 2,7; 10-35g i fajnie się nim łowi, ale chcę coś bardziej szpanerskiego do lansu po krzaczorach Moim typem jest... albo nie będę podpowiadał Edytowane 20 Sierpnia 2015 przez Artech Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 20 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2015 No to tu Batson XST 1085F Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 20 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2015 (edytowane) Nawet już padła tu taka propozycja na 1 stronie Dokładnie ten blank o którym pisze Żbiku... Za 6,5 stówy jak w mordę strzelił No ale kto bogatemu zabroni Edytowane 20 Sierpnia 2015 przez Qcyk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 20 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2015 (edytowane) Machalem kijem na tym blanku, sam mam dłuższa wersje XST1144F. Dla mnie świetne boleniowe blanki.Nie pisze, ze najlepsze, bo z wieloma nie miałem styczności. Na pewno w tym przedziale cenowym można znaleźć ciekawe blanki ze stajni Talona czy Lamiglasa, moze StC (Avid). Edytowane 20 Sierpnia 2015 przez Żbiku 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi