w6i6e6 Opublikowano 23 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2015 Blank to blank a macie też godną polecenie pracownię, która ma człowieka kumatego w rzecznym łowieniu i długich kijach. Kij ma być min. 3,05 i właśnie do 21gr - cięższy pod już mam więc teraz myślę nad czymś lekkim, ale naprawdę dalekiego zasięgu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fatso Opublikowano 23 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2015 Z Warszawy jesteś ... po co daleko szukać? Fishing Center jest na miejscu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gabriel Kozdraś Opublikowano 23 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2015 Kolega Tomasz / http://jerkbait.pl/user/49438-tomasz-es// sprzedaje swojego ... http://allegro.pl/batson-ist1263f-3-20-10-21-i5877861681.htmlhttp://jerkbait.pl/topic/67198-s-kocia-%C5%82apa-by-kawalec-i-batson-ist1263f/#entry1797740 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adrian K Opublikowano 23 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2015 moze cos takiego ist1203f lub oczko mocniejszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 23 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2015 Żbiku,łowiłeś tym xst1144 w połączeniu z żyłką? Zastanawiam się nad kupnem kija zbudowanego na tym blanku i ciekawi mnie jak pracuje,zachowuje się w takim połączeniu. PozdrawiamBolenie łowię tylko żyłką (0.20/0.23). Dla mnie ten blank jest idealny pod bolki. Kupiłem kiedyś używanego XST1144F, którego przezbroiłem u @Skałka "po swojemu". Potem jeszcze inaczej. I jak już eksperymentalnie doszliśmy z Rafałem jak powinien być uzbrojony, to go sprzedałem i kupiłem identyczny nowy blank, który uzbroiliśmy w "wytestowany" system i kijek jest bajka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fred Arbogast Opublikowano 23 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2015 (edytowane) Witaj,polecę Talona seria Salmon&Stelhead VI+ 10,0MF2 lub do baardzo dalekiego zasięgu 10,6 MF2 6-15lb 3/8 - 3/4 czyli przedział jak najbardziej mieści się w kryteriach .Jeśli chodzi o moc i akcję uważam że w stu procentach będziesz zadowolony .....posiadają spory zapas mocy .Akcja kija to majstersztyk trzyma rybę jak żaden inny..... Jeśli Ci by to pasowało masz okazję jeśli jest wolny nabyć oldskulowy rarytas......Zbrojony pod starą modłę w Aqariusie czyli pełnoletni jest a cena przystępna może się dogadacie.....http://jerkbait.pl/topic/67042-spiningi-batson-uszkodzony-talon-i-sevier/?hl=talonwisi na forum jakiś czas i chyba nie ma zainteresowania a ja bym właśnie takiego polecał. Edytowane 23 Grudnia 2015 przez Fred Arbogast Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mike Opublikowano 23 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2015 Bolenie łowię tylko żyłką (0.20/0.23). Dla mnie ten blank jest idealny pod bolki. Kupiłem kiedyś używanego XST1144F, którego przezbroiłem u @Skałka "po swojemu". Potem jeszcze inaczej. I jak już eksperymentalnie doszliśmy z Rafałem jak powinien być uzbrojony, to go sprzedałem i kupiłem identyczny nowy blank, który uzbroiliśmy w "wytestowany" system i kijek jest bajka Dzięki za info. Jeśli zdecyduje się na kijek na tym blanku to trzeba będzie zgłosić się do kolegi @Skałka.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kajtelek2 Opublikowano 23 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2015 Pod twoje zamiary proponowałbym coś około do 28g akcji fast , fajny podobno jest np. Avid 2.90m 10-28g fast.Mam takiego 2.90m do 21g , ale łowię na przynęty max 15g. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 23 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2015 Dzięki za info. Jeśli zdecyduje się na kijek na tym blanku to trzeba będzie zgłosić się do kolegi @Skałka.PozdrawiamŁowię dość często w niedalekich okolicach Ciebie (Wisła - Piekło, Biała Góra itp), i na tamtą wodę kijek sprawdza się bardzo dobrze. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 23 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2015 https://www.sklep.brc.com.pl/pl/p/Blanki-MATAGI-T-Russell-Silky-SeaBass-M/668- Weź pod uwagę dwa najdłuższe modele 2,9m i 3,2m. Będą się na pewno nadawały pod bolenia. Kupując blank do 21 gr, nie koniecznie masz gwarancję , że obsłuży on wszystkie przynęty 20gr (+20gr). Skoro sam piszesz , że będziesz takimi łowił i do tego potrzeba daleko rzucać , więc skłaniał by się do wybrania blanku jednak ciut mocniejszego o oczko tj: 28gr -1oZ. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
riki12 Opublikowano 1 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2016 (edytowane) Ja posiadam Phenix Karabela 2,60.10-28g od 3 lat i jestem mega zadowolony a co najważniejsze nie spinają się ryby.... Edytowane 1 Stycznia 2016 przez riki12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 1 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2016 (edytowane) Ponieważ przerzuciłem już trochę "uncjówek" różnego rodzaju i różnych firm w poszukiwaniu kija uniwersalnego ośmielę się postawić tezę iż znacznie lepiej nabyć czy zbudować dwa kije, lżejszy gdy boleń żeruje na narybku (lipiec - wrzesień 12lb) i cięższy (maj -czerwiec oraz pażdziernik...17lb) .Z mojego skromnego doświadczenia wynika to o czym koledzy już pisali, czyli optimum mocy dla kija 2,9-3m to 15lb, zakładając iż szybkość blanku i jego ugięcie już nam odpowiada, ale jak zawsze najwięcej zależy od łowiska i stosowanych przynęt....Raz tylko w swoim wędkarskim życiu widziałem bolenia, który doprowadził 12lb Lamiglasa, do stanu o którym się mówi, że kij się skończył, notabene w rękach bardzo sprawnego spinningisty ale dla prawdy trzeba powiedzieć, że łowisko było arcytrudne i niewybaczające najmniejszego błędu... widok wygiętego foregripu,- bezcenny Edytowane 1 Stycznia 2016 przez Rheinangler 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forma Opublikowano 2 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2016 w owym czasie kolega JOZI miał lamiego XMG których to już nie produkują i cenowo jak mnie pamięć nie myli byś się zmieścił,sam się na niego czaiłem ale wyrwałem tu na forum tańdszego na alkonaitach i podpasował mi,pozatym polecam pracownie pana Kawalca zadzon,opisz co oczekujesz,na pewno spotkasz się z uczciwą i pofesjonalną odpowiedzą...Z mojego skromnego zdania i doświadczenia podpowiem że naprawde warto mieć dwa kija pod bolenia,nie bede się o szczegółach rozpisywał bo już w innym temacie na forum posypała sie na mnie fala krytyki,ale pamiętajmy o okresowym pożywianiu ryb a co za tym idzie łowimy delikatnie lub na ciężko... a bardzo ciężko wyobrazić sobie łowienie boleni na żuki 1-3 g mocniejszym kijem...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 3 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2016 (edytowane) Z racji, ze powoli przechodzę na casta, zaczynam poszukiwania kija pod brzegowe łowienie boleni. Kij głownie z myślą o jeziorze ale rowniez i pomorskiej Wisle. Marzy mi sie Megabass F5-72XRC ale jak mam wywalić 1800-1900 za używkę, to mnie wzdryga... Obecnie na obu łowiskach używam długiego XST1144f ale na jeziorze chciałbym jednak zacząć lowic castem. Jaki byscie polecili blank pod takie łowy? Myślałem o TX715C lub 765C, jednak przy tym powrwszym jest ciut krótko, a przed tym drugim blokuje mnie jednak trochę dlugosc 230cm w 1 kawałku... Najlepiej chciałbym blank 2-częściowy, bo idealna długością byłoby 7'6" czyli 230cm (gdyby 765C był w 2 kawałkach, to nie byłoby tematu ). Kij musi obsługiwać komfortowo boleniowe woblery od 10 do 25g, przeważnie zakres 14-20g. Myśle, ze te 17lb mocy bylob najbardziej optymalnie. Kij bedzie sparowany z Tatula 103XHL i żyłka 0.20 lub miękka plecionka 0.12. Z góry dzieki za wszelkie propozycje. Edytowane 3 Stycznia 2016 przez Żbiku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk1125 Opublikowano 3 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2016 Mam blaas'a SLS 2.3m 15lb, świetnie ogarnia wabiki od 7g, w zestawie z Tatula type R 8:1, Krótszy Xzoga 3kg(miałem), Gawas do 40(obecnie) to kije na ponton, głównie pod rh i jerki boleniowe.Z phenixa trifecta będzie chyba odpowiednia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
haja1978 Opublikowano 3 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2016 Cześć,Kuba, jedno, co mogę Ci podpowiedzieć, to porzuć myśli o MB F5-72XRC, bo to nie będzie dobra wędka na bolenie. Znam ten kij, a pewnie i ten konkretny . To jest bardzo szybki, sztywny i mocny kij, pod jigi, z mocarnym, nieustępliwym dolnikiem. Niewielkiemu bolkowi to głowę urwie i nie będzie się dobrze ładował przy lżejszych przynętach, zwłaszcza jakiś wobkowych nielotach.PozdrawiamArek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 3 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2016 (edytowane) Dzieki Arek za opis tego patyka. Tak, pisałem dokładnie o tym z Allegro Szukałem rożnych opinii o nim, zdjeć i filmów ugięcia ale mało tego można znaleźć. No i tak jak napisałem, 1900 za używkę to trochę średni interes. Patryk, w Blaasa celowałem jak najbardziej. Fajnie, ze mozesz dokładnie opisać ten kij. Masz moze jakies fotki ugięcia tego patyka? Jest w Twojej galerii? Oczywiście, nie upieram sie przy Phenixie, mam jedynie Rodmasa pod nosem, to moge te blanki dokładnie obmacać Edytowane 3 Stycznia 2016 przez Żbiku 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk1125 Opublikowano 3 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2016 Dzieki Arek za opis tego patyka. Tak, pisałem dokładnie o tym z Allegro Szukałem rożnych opinii o nim, zdjeć i filmów ugięcia ale mało tego można znaleźć. No i tak jak napisałem, 1900 za używkę to trochę średni interes.Patryk, w Blaasa celowałem jak najbardziej. Fajnie, ze mozesz dokładnie opisać ten kij. Masz moze jakies fotki ugięcia tego patyka? Jest w Twojej galerii?Oczywiście, nie upieram sie przy Phenixie, mam jedynie Rodmasa pod nosem, to moge te blanki dokładnie obmacać Nie mam ugięcia Blaas bo kij pochodzi z FA, w wolnej chwili mogę cyknac jakieś foty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk1125 Opublikowano 3 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2016 Średniej jakości, tak na szybko robiona1kg w górze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gaweł Opublikowano 3 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2016 Mam Phenix Trifecta TRX-866-2-B2,60cm,8-17lb,robota Dąbka/opis kija na forum/Idealny do tego co potrzebujesz/dla mnie za krótki/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 3 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2016 A dla nie za to za długi, chce cos w długości 230cm. Dzieki za propozycje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek001 Opublikowano 3 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2016 Guide Select Bandit Cast - tani i dobry udało mi się nim złowić sporo boleni... z łezką w oku wspominam ten kijek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kogut Opublikowano 3 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2016 Kuba,podjedź do Łukasza(Rodmas) i obejrzyj 764c.Myślę ,że będzie lepszym wyborem od 765c.Sam łowię 684c(głównie łódź) bolki na wszelkie rh,ołówki itp i świetnie katapultuje te wobki i przy prowadzeniu nie klęka,pięknie też pracuje pod rybką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 3 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2016 Tak jak napisałem, 7'6" w jednym kawałku odpada... Za trudne w transporcie i przetrzymywaniu w domu. 684C sam mam ale pod korbę i znam ten blank dosc dobrze. Stad właśnie celowałem w dłuższy jego odpowiednik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarny1 Opublikowano 3 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2016 jak masz fajny blank w jednym kawałku to może przeciąć? popytaj w pracowni pstrągmana, podobno umie zrobić to dobrze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi