Szymon82 Opublikowano 26 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2018 Oficjalna cena takiego Batsona XST1143F to +/- 650 zł za sam blank . Nie jest to najwyższa półka a do tego dobierz jeszcze komponenty , w pracowniach też nie jest ''najtaniej'' . Hobby raczej kosztowne , a bycie pierwszym właścicielem to ... luksus jak z nowym autem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karpiu08 Opublikowano 26 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2018 Mało. Trzeba dołożyć tyle ile mówili. Blank około 600, przelotki najtańsze sensowne 150, rękojeść koło 100 najtańsza, uchwyt kołowrotka najprostszy 50, do tego koszt materiałów (nici, kleje, lakiery itp.) i robocizny. 1000 to za mało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 28 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2018 Koszt, dobrego kija na bolenia z pracowni, zaczyna się od 1500 PLN 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kulashaker Opublikowano 26 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2019 (edytowane) Witam Z racji tego, że zbliżają się nieuchronnie moje 40-ste urodziny postanowiłem zrobić sobie prezent i zamówić wędkę z pracowni pod bolenia. Jak to zawsze bywa problemy już zaczęły się przy wyborze blanku. Wytypowałem 3 blanki Lamiglasa: SI1162M 2.95m 2 4-17g 6-12lb 12.3mm 1.8mm 76g Fast 1050zł ISS1162MJ 2.95m 2 7-18g 6-15lb 11.7mm 2.05mm 69g ModFast 990zł GP1202MH 3,05m 2 7-21g 10-15lb 13,4mm 2.2mm 79g Fast 700zł Moim łowiskiem jest rzeka Odra i Warta. Wędka ma obsługiwać woblerki max. 15 g. Głownie 10 -12 g. Proszę użytkowników wędek zbudowanych na tych blankach o jakieś opinie, spostrzeżenia. Generalnie pomóżcie w wyborze. Edytowane 26 Lipca 2019 przez kulashaker Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 25 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2019 Określ swoje preferencje co do charakterystyki kija. Każdy ma inny, czasem skrajnie różny gust. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 26 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2019 Nie wiem czy aż 2,95m musi być.Myślę że powinieneś celować w kij 9 stopowy.Zdecydowanie lepsza manewrowość. Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 26 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2019 W przypadku dość dobrze uregulowanej Odry, można spokojnie "zejść" z długością. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nyny Opublikowano 3 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2020 Jest temat przed sezonem do ogarnięcia.Poszukiwany blank do boleniowania na lekko, tylko dwuskład powyżej 2 metrów do max 2,75Przynęty to woblery od 5gr do 12-15gr maxJestem po słowie tu i tam, ale pomysłów nigdy za wiele Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 3 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2020 (edytowane) Jest temat przed sezonem do ogarnięcia.Poszukiwany blank do boleniowania na lekko, tylko dwuskład powyżej 2 metrów do max 2,75Przynęty to woblery od 5gr do 12-15gr maxJestem po słowie tu i tam, ale pomysłów nigdy za wiele Talon ITM 90MLXF-2 . Edytowane 3 Marca 2020 przez Jozi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nyny Opublikowano 3 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2020 Talon ITM 90MLXF-2 .Skąd wiedziałem, że to napiszesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 3 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2020 Mała zbieżność, pełne ugięcie, nabity szczyt i pracujący dolnik. Dobra proporcja mocy między dolnikiem i szczytówka. Zbyt mocne dolniki odbierają część frajdy z łowienia. Świetnie są vegtery 10lb, modelowe zachowanie. Kilka modeli zbudowano kiedyś w NZ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nyny Opublikowano 3 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2020 No właśnie pierwszy mój wybór to CD Ale czy blanki są do dostania teraz.... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 3 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2020 Trzeba się trochę pogimnastykować... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nyny Opublikowano 3 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2020 Trzeba się trochę pogimnastykować...Chyba trochę mocniej niż trochę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 3 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2020 Jest do wzięcia odpowiedni rastek. Jeśli będziesz zainteresowany dam Ci namiar. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drzejko Opublikowano 3 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2020 Może Qualia XSJ 862M, 2,6 m, 5-21g, 6-12lb.To wprawdzie spinn-jig, ale po osobistym kontakcie z ww. określiłbym go jako rzeczy uniwersał - bardzo przyjemny.W kwietniu powinien być dostępny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nyny Opublikowano 3 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2020 Może Qualia XSJ 862M, 2,6 m, 5-21g, 6-12lb.To wprawdzie spinn-jig, ale po osobistym kontakcie z ww. określiłbym go jako rzeczy uniwersał - bardzo przyjemny.W kwietniu powinien być dostępny.No właśnie chyba nie bardzo się nada do tego co oczekuję.Ten temat już wałkowałem z kim trzeba, i jakby było coś z Qualii w ofercie to by było robione od razu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 3 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2020 No właśnie chyba nie bardzo się nada do tego co oczekuję.Ten temat już wałkowałem z kim trzeba, i jakby było coś z Qualii w ofercie to by było robione od razu No nie ma wielkiego wyboru np. w długości 2,3m pod bolenia.Też poszedłem w spin jiga CD. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 3 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2020 W długości 2.3 to Lami RR 902MT jest kozak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nyny Opublikowano 3 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2020 (edytowane) Do gry weszły restaffine monster boron 83ml i CD Extra Senso 6-12lb, 5-19g, 2.35m Kwestia tego ile moje skąpstwo jest w stanie wydać na tą moją fanaberię. Edytowane 3 Marca 2020 przez nyny 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Norek Opublikowano 3 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2020 Jest do wzięcia odpowiedni rastek. Jeśli będziesz zainteresowany dam Ci namiar.Możesz podać na priv namiar na rastka. Jestem zainteresowany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 3 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2020 (edytowane) Chyba już skorzystał @nyny ale jeśli chodzi o wędki na lekkie bolki to coś tam jeszcze mogę pomóc. Edytowane 3 Marca 2020 przez guciolucky 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nyny Opublikowano 3 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2020 Możesz podać na priv namiar na rastka. Jestem zainteresowanyJuż go nie ma.A ja zakończyłem poszukiwania boleniówki.Dziekuję wszystkim za zainteresowanie i pomoc zwłaszcza @guciolucky i @Woblerwz 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fatso Opublikowano 3 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2020 Jest taki NFC ST903-2(HM)... Fajna rzecz???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 3 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2020 Do gry weszły restaffine monster boron 83ml i CD Extra Senso 6-12lb, 5-19g, 2.35m Kwestia tego ile moje skąpstwo jest w stanie wydać na tą moją fanaberię.Oj tam, wydasz ile będzie trzeba .Ja póki co już nie szukam. W długości 2.3 to Lami RR 902MT jest kozakChyba jednak trochę za mikry, trochę za mało w dolniku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi