Skocz do zawartości

Boleń - jaki blank?

szpiegu

Rekomendowane odpowiedzi

Józek nie żartuj, tam jest dolnik, którym można troć poskromić. @Franc złowił nim swóje PB w sandaczu na Wiśle. Sam złowiłem nim kilkadziesiąt boleni nie wspominając o kropasach. 902 to niesamowity kij...

No tak 12 lb w dolniku może już dużo, przyznaję pomyliłem z tym 10 lb a to zasadnicza różnica.

No tak 12 lb w dolniku może już dużo, przyznaję pomyliłem z tym 10 lb a to zasadnicza różnica.

Tego to mojemu koledze koleżanka w USA kupiła i przywiozła. Ma uzbrojony w drewnie przez bieszczadzkiego rodbuilera i mówi , że na lekkie łowienie sandaczy, szczupaków i okoni ale takich powyżej 30-tu nic innego nie chce.

No i przylazł ten Rastek :)

Na sucho w fotelu pierwsze wrażenie, dziwny...

Po kilku chwilach jednak coraz większy banan na pysku, to powinno być to, jeszcze testy nad wodą, ale to raczej formalność.

Nie wiem też czy to nie jest bardzo uniwersalny blank, bo śmiem twierdzić, że i klenie ogarnie bez problemu, a i sandaczowi w pysk też nie straszne mu będzie dać.

Jestem więcej niż zadowolony :)

• Like 3

No i przylazł ten Rastek :)

Na sucho w fotelu pierwsze wrażenie, dziwny...

Po kilku chwilach jednak coraz większy banan na pysku, to powinno być to, jeszcze testy nad wodą, ale to raczej formalność.

Nie wiem też czy to nie jest bardzo uniwersalny blank, bo śmiem twierdzić, że i klenie ogarnie bez problemu, a i sandaczowi w pysk też nie straszne mu będzie dać.

Jestem więcej niż zadowolony :)

Zawał pewny jak coś puknie :) . Jakie parametry rastka?

Czy to jest ten egzemplarz 83M ze zeszlifowaną drewnianą końcówką dolnika? :)

Końcówka dolnika jest drewniana, a czy była zeszlifowana to nie mam pojęcia, zresztą nawet nie wiem czy mnie to jakoś specjalnie interesuje.

Z tym młynkiem jest idealnie wyważony zestaw.