woblerus Opublikowano 7 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2014 Nie spodziewalem się tylu odpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 7 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2014 muchówki to raczej pod kleniojaziowki...nie lepiej uzbroić na spinningowym 17lb? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblerwz Opublikowano 7 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2014 Możesz spodziewac się spina mod-fast o cw około 15g. Pod woblery nie stawiajacve oporu, ok. Z zacięciem z większych odległości jak wygraną w totolotku. Blank muchowy sw w klasie 10 i wyżej może byc boleniowcem.Nie łowię delikatnie na micro wobki i żyłeczkę 0,14. Muchówka w klasie 12 i blanki spin 17lb najbardziej mi pasują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblerus Opublikowano 7 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2014 Z racji ze bylby to kij bardzo zadko używany miało być tanio i klasowo,ale wygląda na to ze nici z tego Jednak nie spodziewałem się ze elitka w klasie 8 będzie delikatna.Nastepna to 9 ale w 4 kawałkach wiec tez odpada.Dzieki za wyprowadzenie mnie z bledu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 7 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2014 Grzechu ,jak będziesz w domu to wpadnij,powyginasz 9'6". Szybki jak elitka 12lb 9',ale subtelniejszy w szczycie,właśnie pod bolki,wobki od 4-18g.Mocarza 17lb też mam.Miałem na muchowym #6-7 ,przy przecinakach 12+g już klękał,więc j/w koledzy piszą #8-ka 15g to raczej maks.Kijek na muchowym fajnie męczy rybę i hol dośc szybki (tak do 70cm),jak się uwiesi,ale sporo strzałów z daleka na pusto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblerus Opublikowano 7 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2014 Wlasnie myslalem ze namowie Ciebie na letnie boleniowanie Ale ten blank chyba lykne i będzie na teczaki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 8 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2014 To się świetnie składa,bo w tym roku większośc czasu chcę poświęcić właśnie bolaskom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madpaw Opublikowano 5 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2014 Witam, zaczynam poważniej myśleć u zakupie blanku o bardzo głębokim ugięciu i szybkiej akcji, ale nie szczytowej. Nie wiem, czy fast wystarczy czy musi być X-fast, bo ryby zacinam 40 - 50 metrów od siebie. Szukam blanku wysokomodułowego. Linka, na którą łowię to plecionka 0.12-0,14 mm do max 9 kg wytrzymałości. Pragnę wspomnieć, że mam zamiar uzbroić ją pod casta myślałem o Rainshadow Salmon/Steelhead - RX7 graphite (43 miliony PSI). Czy IST1025F 2,60 cm o akcji Mod/F będzie dobrym rozwiązaniem?Czy może jakiś MHX, dodam, że ryby, które łowię najczęściej to bolenie 55-68 cm.Z góry dziękuję za pomoc w doborze blanku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grayo Opublikowano 6 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2014 Przejrzyj ofertę Fishing Art-u może jakiś Blaas F cię zainteresuje 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek88 Opublikowano 6 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2014 Blass na giełdzie jest za grosze opisany na 10ft, ale dużo mocniejszy w rzeczywistości bodajże aukcja już usunięta, wystarczy odezwać się do kolegi pstrągman Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jano Opublikowano 6 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2014 Blass na giełdzie jest za grosze opisany na 10ft, ale dużo mocniejszy w rzeczywistości bodajże aukcja już usunięta, wystarczy odezwać się do kolegi pstrągman10lb? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek88 Opublikowano 6 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2014 10lb? Oczywiście o funty nie o stopy chodziło. Sprawdziłem w rozmawach prywatnch i jest to blaas slm 808 emerald, dokładnie 8lb i 8 stóp bodajże, ale na bolka by nadał, bo dużo mocniejszy podobno.http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:QdjD1csCm-kJ:jerkbait.pl/topic/42463-sprzedam-blanki/+&cd=1&hl=pl&ct=clnk&gl=pl&client=firefox-a Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateush Opublikowano 6 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2014 avid 8'6'' 3/4oz 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fatso Opublikowano 6 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2014 Blaas Slim 15lb (długość wedle uznania) bedzie w sam raz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madpaw Opublikowano 6 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2014 Na stronie FishingArtu przeczytałem, że (Blaas Slim) to kij o szczytowym ugięciu. Ze względu na cenę wybór padł na Batson XST1025 17lb 28g. Dzięki Panowie za poradę, 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slava Opublikowano 7 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2014 (edytowane) Blaas Slim 15lb (długość wedle uznania) bedzie w sam raz Znasz może serię F? Jakie są różnice w ugięciu i pracy? Pozdrawiam,Sławek Edytowane 7 Sierpnia 2014 przez slava Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fatso Opublikowano 7 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2014 Slim będzie trochę bardziej szczytowy i szybszy w tłumieniu drgań. Poza tym, dzięki mniejszej średnicy blanku, będzie mniejszy opór aerodynamiczny stawiać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gruby17 Opublikowano 7 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2014 Mam Blank SLS 290cm 15lb i jutro biorę się za jego zbrojenie. Blank ma bardzo grube ścianki, jak dla mnie idealny na trudny teren pod bolenia jak i średniego szczupaka pod twarde przynęty. Z gumami zobaczę w praktyce. Podczas testów z wyginaniem widać było, że potrafi głęboko zapracować ale w dolniku te 15lb posiada. Jak go uzbroję to wrzucę parę zdjęć, może komuś pomogą w wyborze blanku. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gruby17 Opublikowano 7 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2014 Dla ciekawskich na giełdzie można oglądnąć zdjęcia z ugięciem SLS8615-2 8'6” 8-15lb 6-25g Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slava Opublikowano 7 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2014 Dzięki za opdowiedzi - mama SLS 8,6' 10lb, znam jego pracę i jestem pod wrażeniem "mocy i subtelności" zarazem. Zastanawiam się nad SLF 8,6 15lb włąśnie pod bolka i szczupłego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gruby17 Opublikowano 7 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2014 Też mam SLSa 275 cm 10lb i ten 290cm 15lb nie jest tak szczytowy jak ten słabszy i zarazem krótszy ale wszystko wyjdzie po uzbrojeniu i w łowieniu czy faktycznie tak jest. Jutro zaczynam więc zobaczymy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dominik.kdp Opublikowano 27 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2015 Mam Blank SLS 290cm 15lb i jutro biorę się za jego zbrojenie. Blank ma bardzo grube ścianki, jak dla mnie idealny na trudny teren pod bolenia jak i średniego szczupaka pod twarde przynęty. Z gumami zobaczę w praktyce. Podczas testów z wyginaniem widać było, że potrafi głęboko zapracować ale w dolniku te 15lb posiada. Jak go uzbroję to wrzucę parę zdjęć, może komuś pomogą w wyborze blanku. Witam,Jeśli udało się uzbroić i potestować jesienią, to będę wdzięczny za opis.Pozdrawaim,Dominik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
antilag Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2015 (edytowane) W tej chwili do takich celów używam uncjowego cd blue rapida , nie miałem jeszcze kija który posyła boleniową galanterie na taką odległośc , lubie długie kije mój ma 10,6ft, ale myśle że 10 lub 9 stóp poradzi sobie równie dobrze . Moje typy to Cd blue rapid , st.c elite .... Co do tego batsona , to tez fajna propozycja , naprawde dobrze sie tym rzucało , z prowadzeniem troche gożej , szczyt sie strasznie kładł . Edytowane 13 Kwietnia 2015 przez antilag Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maticsh Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2015 SLM9617-2 9'6”10-17lb10-30gr.Używam na warszawskiej Wiśle i działa idealnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
antilag Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2015 SLM9617-2 9'6”10-17lb10-30gr.Używam na warszawskiej Wiśle i działa idealnie. Mati fajny kij ale odległości nie były powalające a to przy boleniach ma pierwszorzędne znaczenie, i chyba jednak powinien byc opisany 35-40g Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi