mateusz998 Opublikowano 28 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2013 Ja nie łowiłem tymi wędkami, co wymieniłeś, ale spójrz sobie na talona VI+ 3,05 do 3/4 oz - spoko kijek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek184 Opublikowano 28 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2013 wątków rzeczywiście było dość dużo na temat odrzańskich boleni i kiji do tego ale mi bardziej chodziło o porównanie tych dwóch blanków. Być może nie trafnie dałem tytuł topica. Mój błąd.Niestety na temat tego Lamiglasa nie znalazłem za dużo informacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 28 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2013 zapytaj tutaj http://art-rod.com/ a najlepiej podjedz i dotknij Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek_W Opublikowano 28 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2013 (edytowane) Tu coś było: http://jerkbait.pl/page/index.php/index.html/_/rodbuilding/rodbuilderzy-prezentuja-wedki-boleniowe-r172 Tylko trochę krótszy. Warto pomacać jednak kilka różnych modeli, bo zbliżając się do granicy uncjówek można się trochę rozczarwać. Celowałbym w 12lb do takiej gramatury w steelheadach i krótszy, długa rękojeść wyjdzie w takim 3,05. Aha, jeszcze są bajeczne (jak dla mnie) XSH, bardzo uniwesalne. http://jerkbait.pl/page/index.php/index.html/_/rodbuilding/rodbuilderzy-prezentuja-%E2%80%93-wedki-sandaczowe-cz-i-r188 Tylko takiego MT, to już na pewno trzeba by było obmacać, bo nie każdemu podejdzie. Edytowane 28 Marca 2013 przez Krzysiek_W Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 28 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2013 Piszesz, że chciał byś rzucać daleko więc polecam Ci ATC IST 1004 miałem kilka wędek boleniowych i ta jest prawdziwym miotaczem, avidy z IPC są świetne ale ATC bije je na głowę możliwościami rzutowymi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 28 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2013 No to się trochę wychylę i zdradzę ponieważ jesteś miłym gościem Krzyśku (tak sadzę po korespondencji dzisiejszej )Rozmawiałem ostatnio z Twoim imiennikiem z Fishing-art z Krakowa i własnie w tym temacie mój wybór padł na Vegter Boron 9,6" 15lb 5-25g który faktycznie rzuca już od 2g!!!! Trochę to miesza w temacie ale skoro jeszcze nie miałeś ww blanków w ręce,- to ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 28 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2013 No to się trochę wychylę i zdradzę ponieważ jesteś miłym gościem Krzyśku (tak sadzę po korespondencji dzisiejszej )Rozmawiałem ostatnio z Twoim imiennikiem z Fishing-art z Krakowa i własnie w tym temacie mój wybór padł na Vegter Boron 9,6" 15lb 5-25g który faktycznie rzuca już od 2g!!!! Trochę to miesza w temacie ale skoro jeszcze nie miałeś ww blanków w ręce,- to ???Arek ciekawe te borony, masz już jednego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 28 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2013 Ten będzie drugi nie zaśmiecóajmy watku Krzyśkowi, wrzuć mi na priv twoj nr stacjonarny to Ci zaraz wszystko opowiem Józek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek184 Opublikowano 28 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2013 (edytowane) no to namieszałeś w głowie . Raczej poniżej 5 g nie mam wobków ale zaskoczyłeś mnie tym. Zaraz wejdę na stronę Fishing Art-u i poczytam o tych blankach. Edytowane 28 Marca 2013 przez Krzysiek184 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 28 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2013 no to namieszałeś w głowie . Raczej poniżej 5 g nie mam wobków ale zaskoczyłeś mnie tym. Zaraz wejdę na stronę Fishing Art-u i poczytam o tych blankach.Nic za dużo o nich nie wyczytasz.To specyficzne blanki o dość szerokim spectrum ciężarów wyrzutowych,głęboko pracujących pod rybą.Moim zdaniem na bolasa ideał.SS9615 będzie bajkowy, armata o dalekim zasięgu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek184 Opublikowano 28 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2013 (edytowane) Powiem szczerze że narazie nie stać mnie na ten blank ponieważ jak już niektórzy wiedzą ( czytaj: @Rheinangler) potrzebuję jeszcze kręciołka bo te co do tej pory miałem nie nadawały się. Narazie poszukam czegoś innego. Wędkuję od 4 lat, tylko spinning ale takie cudo w moich rękach to raczej nie teraz. Edytowane 28 Marca 2013 przez Krzysiek184 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 28 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2013 Tani nie jest to fakt ale jakbyś miał w rękach na testach to pewnie i raty by były . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manniek66 Opublikowano 28 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2013 Kiedyś jak szukałem blanku pod bolenia to bardzo dużo ludzi polecało mi MHX ST1143 / 2,9m , 10-21g , 12lb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 28 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2013 (edytowane) Krzysiek - powoli do wszystkiego dojdziesz, sugerowałem tego borona bo wydaje się bardzo wszechstronny a prawie zawsze obok boleniowych miejsc są i kleniowe i okresowo jaziowe miejsca, więc bez potrzeby targania 2 wędek dało by się to opędzić jedną a to już oszczędność i brak dylematu co zabrać na całodniowa włuczęgę po rzece poczekaj też jak możesz na opinie z placu boju o nim, bo na razie to tylko tabelkowo dobrze wygląda pewnie gdzieś w czerwcu będę Ci mógł dość sporo o nim powiedzieć Jak Ci może coś starszy pan zasugerować, - to zacznij od kręciołka,- masz dobry pomysł! a potem reszta 3,05 jest trudno zrobić zgrabnie i z niezbyt długą rękojeścią a te 15 czm zwiększa operatywność wędki a już daje niezbędny zasięg i podniesienie, w efekcie czego tzw blank roboczy jest prawie tej samej długości,- o czym już koledzy pisali. Edytowane 28 Marca 2013 przez Rheinangler Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek184 Opublikowano 28 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2013 @Jozi pewnie tak by było że po testach wziąłbym go.Arek przez ostatni sezon łapałem na Diaflexa 2,95 7-22g i ta gramatura dla mnie była w sam raz a co do dł. to z zeszłorocznym budżetem nic innego nie znalazłem. Czyli narazie poszukam tego kręciołka i poczekam na czerwiec i na wieści od Ciebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maticsh Opublikowano 28 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2013 (edytowane) Spróbuj może w takim razie z niższej serii z FishingArtu. Zamówiłem po konsultacjach z P. Zielińskim pod Wiślanego bolenia blank z serii BLAAS SLM 2,90, 10-30 g. Obecnie jest zbrojony przez kolege z forum. Tutaj masz poglądowo jego ugięcie. Ma duuuużą moc w sobie Edytowane 28 Marca 2013 przez Maticsh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 28 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2013 Może to wina fotosu ale ugięcie nie powala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 28 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2013 Widać że mimo pięknego ugięcia w dolniku jeszcze zapas,- to lubię z takich kijów ryby nie spadają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 28 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2013 (edytowane) Może to wina fotosu ale ugięcie nie powala jak myślisz Waldek o tych niewielkich przesztywnieniach to tylko wina uzbrojenia w szcztówkę i trochę zdjęcia Edytowane 28 Marca 2013 przez Rheinangler Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baars Opublikowano 28 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2013 jak myślisz Waldek o tych niewielkich przesztywnieniach to tylko wina uzbrojenia w szcztówkę i trochę zdjęcia Mam taką nadzieję... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 28 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2013 (edytowane) Jak się rozpowszechnią nano-rurki to zapomnimy o takich ugięciach ale pewnie coś innego się pojawi Edytowane 28 Marca 2013 przez Rheinangler Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek184 Opublikowano 28 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2013 ale ten blank nie jest raczej szybki? Bardziej pod medium podchodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 28 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2013 Po samym ugięciu to trudno stwierdzić,- jest wiele bardzo szybkich blanków o takim ugięciu tylko tak się utarło, że szybki kij to ma tylko ugięcie pierwszych 20 centymetrów szczytówki, zresztą głupio sie utarło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maticsh Opublikowano 28 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2013 Chciałem wziąć 2,90, 8-28g z serii blaas f, ale po konsultacjach z P. Zielińskim wybrałem ten ze względu na głębsze ugięcie, które bardziej mi odpowiada. Z suchego opisu ten jest niby o akcji medium, jednak i tak mysle, ze jest dosc szybki. Jesli chcesz szybszy to szukaj wlasnie w blaas f i blaas xf. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek184 Opublikowano 29 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2013 @Rheinangler wspomniałeś o tym dolniku w wędkach 2,9 i 3,05. Może mi ktoś napisać jakiej długości będzie rękojeści od stopki kołowrotka do końca dolnika w tych dwóch wędziskach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi